صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بربریت عربستان؛ جلادان شمشیر به دست در داخل و نقاب‌پوشان چاقو به دست در خارج

۲۱ دی ۱۳۹۴ - ۰۷:۲۲:۰۲
کد خبر: ۱۱۹۷۳۳
وزیر امور خارجه کشورمان طی مقاله ای در روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نوشت: عربستان باید یک گزینه را انتخاب کند، یا حمایت از افراطی گری یا اینکه نقش سازنده در صلح داشته باشد.
به گزارش سرویس بین الملل ؛محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان مقاله ای در رابطه افراطی گری و عربستان سعودی در روزنامه نیویورک تایمز به چاپ رسانده است.

ظریف در این مقاله با اشاره به حمایت عربستان از تروریسم و افراطی گری گفت: عربستان باید یک گزینه را انتخاب کند، یا حمایت از افراطی گری یا اینکه نقش سازنده در صلح داشته باشد.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه جهان بزودی اجرای توافق تاریخی هسته ای را جشن خواهد گرفت، افزود: تمامی طرف ها بر این اعتقادند که حل موضوع هسته ای می تواند تمرکز بر چالش های خطرناک همانند افراطی گری که منطقه ما و جهان را دربرگرفته افزایش دهد.

ظریف با بیان اینکه "حسن روحانی" رئیس جمهور اسلامی ایران بارها اعلام داشته است سیاست خارجی این کشور بر پایه دوستی با کشورهای همجوارو حمایت از صلح و ثبات در منطقه و همچنین مناسبات جهانی به ویژه در زمینه مبارزه با افراطی گری است، نوشت: رئیس جمهور اسلامی ایران در سپتامبر سال 2013 پس از گذشت یک ماه از تصدی ریاست جمهوری طرحی را برای مبارزه با خشونت و افراطی گری ارائه داد که در مجمع عمومی سازمان ملل با اجماع مورد تصویب قرار گرفت اما متاسفانه برخی از کشورها در مقابل مشارکت سازنده برای مبارزه با افراطی گری قرار گرفته اند.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه می افزاید: عربستان سعودی در پی امضای توافقنامه موقت در نوامبر سال 2013 اقدامات خود را برای به شکست کشاندن این قرارداد و در جهت ایران هراسی آغاز کرد؛ برخی ها در ریاض به دنبال سوق دادن منطقه به رویایی هستند.

ظریف ادامه داد: نباید فراموش کرد که مرتکبان بسیاری از اقدامات تروریستی از جمله 11 سپتامبر، حادثه سن برناردینو و کشتارهایی از این دست عضو القاعده و جبهه النصره بودند که یا اهل عربستان بوده و یا از طریق دلارهای نفتی طی دهه ها پیام هایی مخالف اسلام و در راستای فرقه گرایی اشاعه داده اند.

ظریف در بخش دیگری از یادداشت خود نوشت: بربریت کاملا مشخص است؛ در خانه گردن زدن با شمشیر. همانطور که اخیرا عربستان در یک روز 47 نفر، از جمله شیخ نمر باقر النمر روحانی برحسته‌ای که همه زندکی خود را وقف مقابله با خشونت و حقوق مدنی کرده بود، گردن زده شدند. و در خارج گردن زدن با چاقو توسط مردان نقاب پوش


وی تصریح کرد: دولت ایران در بالاترین سطوح قاطعانه تعرض دوازدهم دیماه به سفارت و کنسولگری سعودی را محکوم و امنیت دیپلمات های سعودی را تضمین نمود. ما اقدامات فوری برای کمک به بازگشت نظم به مجموعه دیپلماتیک سعودی را فراهم نموده و بر عزم جدی خود برای مجازات کلیه مهاجمین تاکید کرده ایم. ما همچنین اقدامات انضباطی در مورد کسانی که در انجام وظایف خود در حفاظت از این اماکن قصور داشته اند، اعمال کردیم و همچنین یک تحقیق و تفحص داخلی برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی در آینده را آغاز کرده ایم.

در مقابل، دولت سعودی و عمال آن، در سه سال گذشته تاسیسات دیپلماتیک ایران در یمن، لبنان و پاکستان را بطور مستقیم مورد هدف قرار داده اند – که منجر به کشته شدن دیپلمات های ایرانی و افراد محلی شده است. موارد دیگری از اقدامات تحریک آمیز نیز وجود دارند. زائران ایرانی هدف آزارهای سازمان یافته بوده اند – در یک مورد، دو مامور پلیس عربستان به دو پسر جوان ایرانی در جده تعرض کردند که باعث برانگیخته شدن خشم عمومی گردید. همچنین، اهمال سعودی ها در فاجعه منا به کشته شدن 464 نفر زائر ایرانی در مراسم حج اخیر انجامید. علاوه بر این، مقامات سعودی، چندین روز از پاسخ به درخواست های مکرر خانواده های قربانیان و دولت ایران برای دسترسی و بازگرداندن پیکرهای قربانیان خودداری کردند.

علاوه بر این، خطیبان دولتی در عربستان سعودی به عنوان یک رویه به نفرت پراکنی نه فقط علیه ایران، بلکه بر علیه تمامی شیعیان مشغول هستند. اقدام منفور گردن زدن اخیر شیخ نمر النمر، با فاصله کوتاهی بعد از نطق نفرت پراکنانه خطیبی در مسجدالحرام علیه شیعیان صورت گرفت که در اوایل سال 94 در خطبه دیگری گفته بود: "مخالفت ما با شیعه و عملیات انتحاری ما بر علیه آنها تا زمانی که روی زمین هستند، از بین نخواهد." رفت.

با وجود این مسائل، ایران، با اطمینان از قدرت خود، اقدام تلافی جویانه ای برعلیه عربستان سعودی انجام نداده و از قطع – ویا حتی کاهش سطح – روابط دیپلماتیک خود با این کشور خودداری کرده بود. پاسخ ما تاکنون همراه با خویشتن داری بوده است؛ ولی صبر و تحمل یکطرفه دوام ندارد

ایران تمایلی به افزایش تنش در منطقه ندارد. ما باید برای مقابله با تهدید افراطیون متحد باشیم. رئیس جمهور و اینجانب، از اولین روزهای پس از انتخاب ایشان، چه به صورت عمومی و چه خصوصی، آمادگی خود را برای گفتگو، اشاعه آرامش و مبارزه با افراطی گری بی ثبات کننده اعلام کرده ایم. ولی این سخن در عربستان به گوش هایی ناشنوا برخورده است.

سران سعودی می بایست یک انتخاب انجام دهند:آنها می توانند به حمایت از افراط گرایان و اشاعه نفرت فرقه ای ادامه دهند، یا می توانند گزینه ایفای یک نقش سازنده برای ثبات در منطقه را انتخاب کنند. ما امیدواریم عقلانیت حاکم شود

انتهای پیام




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *