صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«پرچم‌های برافراشته»؛ معرفی برخی از مؤثر‌ترین جنبش‌ها و جریان‌های فکری معاصر

۱۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۰:۰۱
کد خبر: ۱۱۹۴۶۸
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
انتشارات شهید کاظمی کتاب «پرچم‌های برافراشته» شامل معرفی برخی از مؤثرترین جنبش‌ها و جریان‌های فکری معاصر را منتشر کرد.
‌جهان اسلام طی دهه‌های اخیر آبستن تحولات و انقلاب‌های بزرگ فکری، فرهنگی و اجتماعی بوده است که جنبش‌ها و جریان‌های فکری معاصر در جهان اسلام، نقش به‌سزایی را در این تحولات ایفا کرده‌اند. جنبش‌هایی که تأثیرات فراوانی را در کشور‌ها و حتی فرا‌تر از مررزهای جغرافیایی در جهان اسلام و در سطح بین‌المللی به همراه داشته‌اند. از این بین هم جنبش‌های اسلامگرای معتدل این روز‌ها بیش از همیشه تحت فشار و حتی محکوم به مرگ و نابودی هستند و هر روز خبر شهادتشان را می‌شنویم و بسیاری از شیعیان، پس از این اخبار متوجه وجود اینچنین جنبش‌ها و گروه‌هایی می‌شوند.

از این‌ منظر تحلیل صحیح از وقایع و تحولات جهان اسلام در عصر حاضر و پیش‌بینی مسیر حرکت توده‌ها، ملل و جریان‌های مؤثر در آینده در گرو شناخت صحیح از ریشه‌ها، تفکرات، شخصیت‌ها و اهداف این جنبش‌ها و جریان‌های فکری است. یکی از راه‌های شناخت عمیق‌تر این تفکرات و شخصیت‌ها، مراکز مطالعاتی و فرهنگی جهان اسلام است. این مراکز که تنها چند دهه از زمان فعالیت‌ آن‌ها می‌گذرد ولی توانسته‌اند تأثیر فراوانی در فضای فکری و فرهنگی جهان اسلام بگذراند.

کتاب «پرچم‌های برافراشته» معرفی اجمالی برخی از مؤثر‌ترین جنبش‌ها و جریان‌های فکری معاصر است که به کوشش احمد ربیعی‌فر و محمد ابراهیم‌نژاد در 240 صفحه و قطع رقعی و قیمت 10000تومان توسط انتشارات شهید کاظمی به‌چاپ رسیده است.

در بخش اول کتاب کوشیده شده است که علاوه بر ارائه شناخت نسبت به مهم‌ترین عوامل، ریشه‌ها و عقاید مؤثر‌ترین جنبش‌ها و جریان‌های فکری معاصر در جهان اسلام، شخصیت‌های عمده در این جریان-‌ها نیز معرفی شده و مهم‌ترین اقدامات و اهداف هر جنبش ارائه گردد که هر بخش شامل مقدمه‌ای جهت معرفی کلی جنبش، بررسی زمینه‌های تأسیس جنبش و ارائه اطلاعاتی کلی از مهم‌ترین اهداف، اقدامات و رهبران هر جنبش می‌باشد.

در بخش دوم کتاب به معرفی مهم‌ترین مراکز فکری و فرهنگی جهان عرب پرداخته شده است. ملاک انتخاب این مراکز میزان تاثیرگذاری این مراکز در سطح منطقه می‌باشد. در این بخش تلاش شده است علاوه بر معرفی، گرایش‌های سیاسی و زمینه‌های فعالیت این مراکز نیز نشان داده شود. ضرورت شناخت این مراکز از آنجاست که تحقیقات و پژوهش‌های انجام شده در این مراکز به صورت مستقیم بر اصحاب رسانه و حتی سیاستمداران تاثیرگذار می‌باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *