دروغگوها را چگونه بشناسیم؟
وی افزود: کسانی که دروغ میگویند بهعلت حسی که به او منتقل میشود، از ارتباط چشمی با طرف مقابل پرهیز میکنند و بهعلت از دست دادن حالت منطقی خود، از برخورد چشمی با شما خودداری میکند.
این روانشناس تصریح کرد: دروغگو برای اظهار ندامت خود دستهای خود را به گوش و گلو و دستهایش میمالد که در خردسالان ممکن است حتی دستهایشان را جلوی دهانشان بگیرند و در بزرگسالان فقط لمس بینی دست و گوش و گلو میباشد.
سلیمانی با اشاره به اینکه ژست افراد با حالات حقیقی آنها تناقض دارد، خاطرنشان کرد: وقتی کسی میخواهد چیزی را وانمود کند حرکت چهره او به دهانش محدود میشود یعنی وقتی در حال دروغ گفتن است، به هنگام گفتن خبر خوشحال کننده خودش لبخند نمیزند و چشمانش نمود خبر خوشحال آمیزی را نمیدهد.
وی در رابطه با تعاملات و واکنشهای افراد دروغگو نیز گفت: فرد دروغگو حالت دفاعی به خود میگیرد چون ترس از این دارد که شما حقیقت را بفهمید.
این روانشناس ادامه داد: دروغگو همچنین در مواجهه با فرد مقابل خود که از او بخاطر دروغش پرس و جو میکند، احساس ناراحتی میکند و ممکن است سر یا بدنش را از او برمیگرداند.
سلیمانی گفت: فرد دروغگو ممکن است ناخودآگاه برای دفاع اشیائی(کتاب، فنجان قهوه و امثال آن) را بین شما و خودش قرار دهد.
وی در رابطه با زمینه لفظی و محتوایی افراد دروغگو نیز بیان کرد: دروغگو ممکن است از کلمات خود شما برای پاسخ به سوالتان استفاده کند.
این روانشناس ادامه داد: دروغگوها گاهی اوقات با بیان عبارات و جملات مستقیم از بیان دروغ اجتناب میکنند و به جای اینکه مستقیماً چیزی را رد یا انکار کنند در لفافه سخن میگویند.
فرد دروغگو بیشتر از حد طبیعی صحبت میکند
سلیمانی خاطرنشان کرد: فرد متهم به دروغگویی معمولاً بیشتر از حد طبیعی حرف میزند و برای متقاعد کردن شما جزئیات غیرضروری به آن اضافه میکند، از سکوت و مکث میان صحبتها احساس ناراحتی میکند چون دروغگو قبل از دروغ گفتن به سئوالاتی که ممکن است شما بپرسید تا متوجه دروغش شوید را در ذهنش مرور کرده و به جای اینکه بهتدریج آن دلیلها را بیاورد همهی آنها را در ابتدا با حالتی از ترس بیان میکند.
وی خاطرنشان کرد: دروغگو با لحنی یکنواخت و خستهکننده حرف میزند و معمولاً از ضمایر استفاده نمیکند.
این روانشناس در رابطه با سایر علائم دروغگویان افزود: اگر باور دارید که کسی دروغ میگوید، موضوع صحبت را سریع عوض کنید، فرد دروغگو خیلی از این مسأله استقبال میکند و بحث جدید را با آرامش و اشتیاق بیشتری دنبال میکند.
وی یادآور شد: فرد دروغگو علاقه زیادی به عوض شدن بحث دارد درحالی که کسی
که حقیقت میگوید از این تغییر ناگهانی موضوع بحث گیج میشود و دوست دارد
که بحث قبلی را باز دنبال کند، همچنین دروغگو برای اجتناب از یک موضوع خاص
به شوخی و خنده روی میآورد.
/انتهای پیام/
خبرگزاری
میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً
به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای
منتشر میشود.