تشکیل هیئت مشترک وزارت کشور و شورای نگهبان برای بررسی صلاحیتها
وزیر کشور با بیان اینکه اجزای دولت به هیچ وجه نباید در انتخابات دخالت کنند، از تشکیل هیئت مشترکی میان وزارت کشور و شورای نگهبان در بررسی صلاحیت کاندیداها خبر داد.
وی با بیان اینکه ما به هیچ وجه مورد تهدید علنی، واقعی و عینی در عرصه بینالمللی نیست، گفت: علاقه به تعامل و روابط میان کشورهای اروپایی و آسیایی با ایران وجود دارد و این علاقه به تعامل با ایران در حوزه منطقهای نیز مناسب است و کسانی که نقشی برای ایران در حوزه تعامل منطقهای نداشتند به این موضوع اعتراف میکنند که بدون ایران نمیتوان به نحو احسن در تحولات منطقهای نقشآفرینی کرد.
وزیر کشور با اشاره به مذاکرات و توافقات ایران با سایر کشورها در حوزههای اقتصادی و تجاری گفت: در حوزه اقتصادی و تجاری مذاکرات و توافقات خوبی را داشتهایم اما این مذاکرات منوط به اجرای برجام است.
رحمانی فضلی گفت: در عرصه بینالمللی موقعیت ما مناسبتر است و مهمترین گامی که دولت با هدایت مقام معظم رهبری برداشت، موضوع برجام بود؛ ما با همه فراز و نشیبها و حواشی توانستیم به توافق قابل قبولی برسیم که در صورت اجرایی شدن میتواند دفع شری را از سر ما داشته باشد و فضای جدیدی را در عرصه اقتصادی، تجاری و سیاسی ایجاد کند.
وی تاکید کرد: نتایج توافق برجام این بود که همه کشورهای دنیا جمهوری اسلامی ایران را از منظر دیپلماسی، فنون مذاکرات و هدایت در صحنه ستودند. البته در نحوه اجرا و هدایت موضوع مرتجعین و دشمنان بینالمللی تلاش میکنند که ما نتیجه مطلوبی در اجرای برجام نداشته باشیم، اما فضا و شرایط داخلی ما در نحوه اجرا موثر است.
وزیر کشور با اشاره به تاثیرگذاری ایران در منطقه اظهار داشت: ایران در عراق، سوریه و یمن نقشآفرینی مناسبی داشته است و مقاومت، هدایت و مدیریت ایران در عرصههای منطقهای، حوزه دیپلماسی، سیاسی، پشتیبانی، اعتقادی و ارزشی توانسته به ملل منطقه قدرت مقاومت و استقامت بدهد و موجب روشن شدن جریانهای انحرافی و فرقهای شده است. مردم منطقه کاملا ماهیت گروههای انحرافی و فرقهای و عقبه آنها را درک کردهاند.
رحمانی فضلی ادامه داد: کشورهای حامی تروریسم اوایل به صورت پنهان و با دست نامرئی به گروههای انحرافی و فرقهای کمک میکردند اما هماکنون همه ملل منطقه و افکار عمومی دنیا متوجه شدند که حامی آنها در عرصه منطقهای و بینالمللی کیست و این موضوع برای پیشبرد سیاست واقعبینانه، مطلوب و ارزشی ما گام بلندی محسوب میشود.
وی تاکید کرد: اگر ما بتوانیم نقشههای انحراف و فرقهگرایی را روشن کنیم، به نفع ماست ضمن اینکه اقتدار ایران و حمایت و استقامت ایران برای مردم منطقه کاملا پیداست و موجب عزت و اقتدار ما است.
وزیر کشور با اشاره به وحدت و انسجام کشور بعد از انتخابات سال 92 خاطرنشان کرد: در عرصه داخلی ایران قبل از سال 92 در حوزه وحدت و انسجام داخلی شرایط باثباتی نداشت و اختلافات از سران قوا تا پایینترین لایههای اجتماعی جاری بود و رسانههای خارجی و جنگ روانی منبعث از تهدیدات بینالمللی این فضا را تشدید میکرد؛ اما پس از انتخابات 92 با انسجام و وحدت و هدایتهای درست رهبر انقلاب انتظاری که دولتهای تهدیدگر نظام جمهوری اسلامی داشتند، محقق نشد؛ آنها میخواستند از فضای انتخابات بهرهبرداری سیاسی و امنیتی کرده ولی این انتخابات به نماد اقتدار، وحدت و انسجام داخلی تبدیل شد.
رحمانی فضلی ادامه داد: تحلیل دشمنان این بود که اگر ما میتوانستیم حادثه فتنه 88 را با تحریم و نارضایتی اقتصادی پیوند بزنیم، میتوانیم دامنه تاثیرات و تحولات اجتماعی را به همه کشور گسترش داده و از آن بهرهبرداری کنیم.
وی با بیان اینکه ما در حوزه اقتصادی با کاهش قیمت نفت روبهرو بودیم، ادامه داد: زمانی که دولت آقای روحانی بر سر کار آمد، قیمت هر بشکه نفت 120 دلار بود؛ اما امروز قیمت نفت به 28 تا 30 دلار رسیده است و همه تحلیلگران معتقدند که کاهش قیمت نفت سیاسی و برای فشار وارد کردن به جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت است؛ به هر حال ما با کاهش منابع مالی نفتی روبهرو شدیم و نتوانستیم به وسیله این منابع حجم سرمایهگذاری خارجی را افزایش دهیم و در جذب سرمایهگذاری خارجی محدودیتهای تحریمی کماکان وجود دارد.
وزیر کشور اظهار داشت: در حوزه اقتصادی ما علیرغم اینکه توانستهایم تورم را مرحله به مرحله کاهش دهیم، اما به خاطر عدم سرمایهگذاری در داخل و عدم جذب سرمایهگذاری خارجی با رکود در حوزه اقتصادی روبهرو هستیم و این رکود برای دولت، نظام، مردم و کشور شرایط سختی را ایجاد کرده و ما هر روز با برخی اعتراضات، اعتصابات، تجمعات کارگران و اخراج آنها روبهرو هستیم؛ نه اینکه این مسائل از دید دولت پنهان بماند، خیر دولت در حال برنامهریزی است.
رحمانی فضلی گفت: ما با نرخ 30 دلار در هر بشکه تنها میتوانیم هزینه هدفمندکردن یارانهها، طرح سلامت و حقوق و مزایا را پرداخت کنیم. تلاش دولت بر این بوده که بودجه عمرانی کشور کاهش پیدا نکند. ولی در رکود و بازار صادرات دچار مشکلاتی هستیم و فعلا در حوزه اقتصادی در رکود قرار داریم.
وی با اشاره به اجرای اقتصاد مقاومتی گفت: دولت با جدیت به دنبال عملیاتی کردن نگاه رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی است. ما برنامههای خود را در زمینه اقتصاد مقاومتی به رهبر انقلاب دادهایم و دو بار با ایشان جلسه داشتهایم و در حال اجرایی شدن این برنامهها هستیم و البته اجرای برنامههای اقتصاد مقاومتی زمانبر است.
وزیر کشور یکی از مهمترین مباحث در حوزه داخلی را امنیت دانست و خاطرنشان کرد: ما تهدیدات فراوانی را در اطراف خود داریم. نیروهای داعش تا 50 و 60 کیلومتری مرزهای ما پیش آمدهاند و علاوه بر آن کشورهای شرقی تسلطی بر مرزهای خود ندارند و به این موضوع اذعان میکنند. ما در غرب کشور با تحرکاتی که به وسیله عناصر پنهان انجام میگیرد، روبهرو هستیم؛ اما به لطف خداوند تاکنون هیچ عملیاتی که نگرانی ایجاد کند و ایران را در حوزه امنیتی دچار چالش کند، نداشتهایم.
رحمانی فضلی با اشاره به موضوع انتخابات و تاکیدات مقام معظم رهبری بر این موضوع اظهار داشت: ما تلاش کردهایم که انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی را به گونهای برگزار کنیم که در بستر همدلی و آرامش صورت گیرد. هدف ما حضور پرشکوه مردم در انتخابات است و میخواهیم انتخابات را قانونی و مدیریت شده به گونهای که امکان سوءاستفاده و مداخله کسی رخ ندهد، برگزار کنیم.
وی با اشاره به یکی بودن هیئتهای اجرایی خبرگان و مجلس شورای اسلامی گفت: ما با توجه به جلساتی که با شورای نگهبان داشتیم، توانستیم هیئتهای اجرایی خبرگان و مجلس شورای اسلامی را یکی انتخاب کنیم. اصل هیئتهای اجرایی همیشه به عنوان مورد اختلافی بین شورای نگهبان و وزارت کشور بود؛ اما در این دوره ما بدون یک مورد اختلاف در بحث هیئت اجرایی، دو هیئت اجرایی را یکی کردیم و این موضوع در بستر تعامل مثبت صورت گرفت. همچنین در بحث انتخابات الکترونیکی در حوزه نرمافزار و سختافزار به توافقاتی رسیدهایم و در حوزه سختافزار سفارش تولید دادیم.
وزیر کشور تصریح کرد: امیدواریم انتخابات باشکوهی برگزار شود چرا که حضور مردم در انتخابات و نشاط سیاسی به منزله علامت مثبت به همه دنیا است و اینکه ملت در تعیین سرنوشت خود، مدیریت نظام و نگاه به آینده نگاه مثبتی دارند و این جلوهگری در عرصه بینالمللی کمک میکند.
رحمانی فضلی با اشاره به شعارهای آمریکا در بحث دموکراسی در منطقه خاطرنشان کرد: زمانی که آمریکا تحولات منطقه را مطرح میکند، شاهبیت سخنش این است که باید دموکراسی به معنی واقعی از منظر آنها پیاده شود؛ این ظاهر قضیه است تا افکار عمومی را قانع کند چرا که در متن و بطن دعوا مسائل دیگری وجود دارد. ما برای گرفتن بهانه از دست آنها و اینکه آنها مسائل حقوق بشر را مطرح نکنند، باید تلاش کنیم تا امسال انتخابات باشکوه و موثری برگزار شود.
وی مهمترین مسئله پیش روی شورای نگهبان و وزارت کشور را موضوع تایید صلاحیتها دانست و گفت: ما در این موضوع با شورای نگهبان به توافق رسیدهایم که هر کدام قانون مربوط به خود را در تایید صلاحیتها اجرایی کنیم؛ ما باید از مراجع چهارگانه استعلام بگیریم و طبق قانون به هیئتهای اجرایی اجازه تحقیقات محلی داده شده است.
وزیر کشور با بیان اینکه ما در نظارت استصوابی شورای نگهبان هیچ بحثی نداریم، گفت: ما به مواردی میرسیم که ما و شورای نگهبان دچار تفاوت دیدگاه میشویم؛ بنده با آیتالله جنتی دبیر شورای نگهبان و جلساتی را برگزار کردهایم و کارشناسان ما و آنها جلساتی دارند و هیئت مشترکی تشکیل شده است تا در مواردی که تفاوت دیدگاه و نظرات پیش آمد، مسائل را حل کنیم و تاکنون توانستهایم موضوعات را پیش ببریم.
رحمانی فضلی با تاکید بر عدم دخالت دولت در انتخابات گفت: در حوزه اجرایی آنچه که مورد تاکید بوده است، عدم دخالت دولت به هیچ وجه و طریقی در انتخابات است. اجزای دولت، امکانات، اختیارات و منابع دولتی به هیچ وجه نباید در انتخابات دخالت کنند و ما در این زمینه بازرسینی گذاشتهایم تا اگر تخلفی دیدند به ما اطلاع دهند.
وی با اشاره به نقش احزاب اظهار داشت: ما با احزاب و گروههای مختلف جلساتی برگزار کردهایم و درخواست کردیم که حول محور قانون، انتخابات راه خود را ادامه دهند. ما تاکنون فضای بانشاط سیاسی، در انتخابات داشتهایم. بنده از رئیس قوه قضائیه درخواست کردهام که شعبه مخصوصی را درباره موضوع انتخابات ایجاد کند و وزارت کشور و شورای نگهبان در امر انتخابات ناظر است.
وزیر کشور با بیان اینکه شرایط ایران خاص است و دشمنان به ما توجه ویژهای دارند، افزود: عربستان سعودی با موضعگیریهایی که سالها علیه ایران داشته و با خرج هزینههای زیاد در منطقه، نفوذ در مراکز اعتقادی و دینی ایجاد کرده است ولی آنچنان باید و شاید نتوانسته اقتدار و موقعیت مناسب و مطلوبی ایجاد کند؛ اما ایران علیه تهدیدات توانسته محبوبیت، موقعیت و نفوذ معنوی مناسبی داشته باشد.
رحمانی فضلی ادامه داد: ما در حوزه استقلال و عزت مردم منطقه و عربستان در بلوک غرب واقع شده است. یکی از کشورهایی که قبل از رژیم صهیونیستی قصد داشت برجام به نتیجه نرسد، عربستان بود و آل سعود در این زمینه هر کاری توانست انجام داد و آنها قیمت نفت را با چنین دلایلی پایین آوردند اما ما توانستیم موفق شویم.
وی با اشاره به اعدام شیخ نمر توسط آل سعود خاطرنشان کرد: شهادت شیخ نمر به عنوان محور مرجع اصلی شیعیان در هیچ قاموسی نمیگنجد، آن هم با روش و شیوههایی که با داعش شبیهسازی میشود.
وزیر کشور با اشاره به حمله به سفارت عربستان خاطرنشان کرد: به دلایلی در کشور اتفاقی افتاد و افرادی به سفارت عربستان آسیب زدند که هیچ کس راضی به آن نبود. مجلس، رئیس جمهور و قوه قضائیه در این زمینه اظهارنظر کردند که این کار غلطی بود.
رحمانی فضلی ادامه داد: هدف آنها این بود که افتضاحی که در حوزه به شهادت رساندن شیخ نمر داشتند، را در عرصه بینالمللی تحت پوشش قرار دهند ولی این اقدامات دوامی نخواهد آورد چرا که خون آن مظلوم از جوشش نمیافتد.
وی خاطرنشان کرد: تحلیلگران معتقدند که با توجه به شکست عربستان در یمن و کاهش قیمت نفت کشوری که بیشتر ضرر کرده عربستان سعودی است و بیشترین هجمه را عربستان سعودی کرده است و این کشور برای جلوگیری از تحرکات داخلی به سرکوب روی آورده است. عربستان از هر موضوعی استفاده میکند تا ایران را به چالش بکشد.
وزیر کشور در پایان گفت: ترکیب مجلس ترکیبی نیست که از آن نگران باشیم و مسیری که در مجلس فعلی بوده در مجلس بعدی نیز طی میشود. ما قانون را به عنوان ملاک عمل قرار میدهیم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *