صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

واکنش تند داوود اوغلو نشان از پذیرش شکست ترکیه در قبال تحولات سوریه است

۱۱ دی ۱۳۹۴ - ۰۳:۲۵:۰۲
کد خبر: ۱۱۵۹۰۱
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
خبرگزاری میزان- خبرگزاری اسپوتنیک روسیه با اشاره به اینکه مسکو نقشه ای آنکارا را در قبال سوریه نقش بر آب کرد، نوشت: واکنش تند داوود اوغلو در قبال پیروزی کردها نشان از پذیرش شکست ترکیه در باره تحولات سوریه است.
به گزارش سرویس بین الملل ؛ اسپوتنیک افزود: ترکيه هر آنچه در توان داشت براي اجراي سياست هاي خود در سوريه به کار گرفت اما طرح هاي آنکارا نقش بر آب شد

این خبرگزاری درادامه این گزارش نوشت: تحليلگران مي گويند ترکيه هر آنچه در توان داشته است براي اجراي سياست هاي خود در سوريه به کار گرفته است ولي اقدام نظامي روسيه در سرکوب تروريست هاي داعش و ديگر گروه هاي تروريستي در اين کشور، طرح هاي آنکارا را نقش بر آب کرده است .   
                                          
شکست کامل سياست هاي ترکيه در سوريه به گونه اي بوده است که بر روابط آنکارا با کردها نيز تاثيرات اساسي بر جا گذاشته است.

به موجب اين گزارش شکست کامل سياست هاي ترکيه در سوريه به گونه اي بوده است که بر روابط آنکارا با کردها نيز تاثيرات اساسي بر جا گذاشته است.

در اين گزارش آمده است حزب حاکم عدالت و توسعه عملا با کردهاي ترکيه وارد جنگ شده است. و اين در حاليست که نيروهاي ترکيه هر ازگاهي بر ضد شبه نظاميان کرد در خاک عراق و سوريه نيز حملات هوايي انجام مي دهند.

ترکيه در اواخر ماه اکتبر در پي عبور شبه نظاميان کرد از رودخانه فرات، يک رشته حملات هوايي را ضد آنها در سوريه انجام داد. آنکارا بارها اعلام کرده است عبور از رودخانه فرات را خط قرمز خود مي داند.

در طول يک هفته گذشته جنگجويان کرد به همراه نيروهاي محلي در سوريه تروريست هاي داعش را از سد بسيار مهم و استراتژيک تشرين بر روي رودخانه فرات در 56 مايلي شرق حلب عقب راندند.  اين عمليات ضربه سنگيني بر تروريست هاي داعش بود که از اين سد براي انتقال سلاح و جنگجو و تدارکات ميان مقر خود در رقه و شهرهاي منبج و جرابلوس در سوريه استفاده مي کردند.

نشريه بيزينس اينسايدر گزارش داد: البته تنها داعش بازنده اين ميدان نبوده است بلکه عمليات روسيه در سوريه شکست سنگيني بر ترکيه نيز وارد کرد است.

با اين همه واکنش ترکيه به اين دستاورد تا حدودي کنترل شده بوده است. چنانچه احمد داوداوغلو نخست وزير ترکيه در واکنش به اين پيروزي تلاش کرد تا تسلط بر سد تشرين را به عنوان دستاوردي براي مخالفان سوري و نه جنگجويان کرد جلوه بدهد.

ايکار اردمير نماينده سابق در پارلمان ترکيه در اين باره مي گويد:  واکنش آنکارا به پيروزي نيروهاي کرد در سد تشرين، مي تواند نشانه اي از آن باشد که حزب حاکم ترکيه شکست را پذيرفته است و واکنش تندتر داوداوغلو به معناي آن بود که آنکارا شکست سياست هاي خود را در حفاظت از خطوط قرمز ادعايي در سوريه نيز پذيرفته است.

افزون بر آن انتظار مي رود نيروهاي کرد در سوريه در راستاي تداوم پيشروي هاي خود به سمت شهر اعزاز بار ديگر از رودخانه فرات عبور کنند.

به نوشته بيزينس اينسايدر، ترکيه از شهر اعزاز به عنوان دالاني براي انتقال سلاح و کمک هاي ديگر براي تروريستهاي تحت حمايت خود در حلب استفاده مي کند ولي ورود روسيه به ميدان جنگ با داعش، عملا توانايي آنکارا را در تغيير دادن قواعد بازي در ميدان محدود کرده است. شايد اين يکي از دلايلي باشد که داوداوغلو اين چنين سخت تلاش کرده است تا پيروزي کردها را در سد تشرين به عنوان پيروزي مخالفان لقب بدهد.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *