اعتبارات طرح تحول سلامت در نقاط مرزی و محروم هزینه میشود/ برای برطرف کردن محرومیتها و عقب ماندگیهای موجود در کشور به اعتبار نیاز است
خبرگزاری میزان-هاشمی گفت: بسیار خوشحالم که برای یک امر خیر و انسانی یعنی افتتاح بیمارستانی که برای ساخت آن از سال 88 تا 92 کمتر از یک سوم اعتبار مورد نیاز آن تأمین شده بود، در خدمت شما هستم.
وی ضمن قدردانی از تلاش ها و پیگیریهای نمایندگان مردم و مسوولین استانی و محلی در راه اندازی این بیمارستان، در پاسخ به اظهارات برخی مسوولین مبنی بر افزایش ظرفیت تخت و افزایش متخصصان ، به رفع تدریجی کمبودها تاکید و تصریح کرد: توجه داشته باشید که هنوز روبان افتتاح این بیمارستان را نبریده ایم بنابراین اجازه دهید شهد و شیرینی این بیمارستان،به کام مردم بنشیند.
ضرورت رفع تدریجی کمبودها
هاشمی اظهار داشت: کمبودها و نقص ها را بتدریج برطرف خواهیم کرد و تعداد متخصصان و تجهیزات مورد نیاز را نیز در آینده تأمین می کنیم .
هاشمی افزود: لازم است تا این بیمارستان توسعه یابد و از سوی دیگر، در بخش های همجوار نیز مراکزی دایر شود که میزان مراجعات مردم از سایر شهرها کاهش یابد.
وزیر بهداشت با تاکید بر این که صرفا به فکر توسعه مراکز بهداشتی و درمانی در مراکز استانها نیستیم، گفت: در بخش های چابهار و ایرانشهر هنوز مشکلات زیادی وجود دارد اما بخشی از بیمارانی که به عنوان نمونه در چابهار و یا زاهدان می بینیم به دلیل کمبود مراکز بهداشتی و درمانی در سایر شهرستان ها ، به ناچار به این مراکز مراجعه می کنند.
هاشمی بر لزوم تشویق افراد بومی به منظور ورود به رشته های پزشکی تأکید کرد و گفت: همین افراد می توانند در آینده نیروهای متخصص و فوق تخصص، پرستار و بهیار منطقه خود را تأمین کنند.
طرح تحول سلامت با سرعت بیشتری، ادامه خواهد یافت
وزیر بهداشت یکی از اولویت های اساسی دولت را حوزه سلامت دانست و گفت: در طول 2 سال گذشته طبق گزارش های رییس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر، اقدامات زیادی انجام شده و رضایتمندی مردم از خدمات حوزه سلامت، افزایش یافته و در آینده نیز طرح تحول سلامت و اقدامات مربوط به آن، با سرعت بیشتری، ادامه خواهد یافت.
دکتر هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار داشت: میهمان نوازی و حمایت مردم از همکاران ما در حوزه سلامت از جمله پزشکان، پرستاران، کارکنان، بهیاران، آزمایشگاه، آنها را به خدمت بیشتر و با کیفیت تر، تلاش بیشتر و احترام بیشتر به مردم تشویق خواهد کرد.
وزیر بهداشت ابراز امیدواری کرد تا در مراجعه بعدی خود به شهرستان نیکشهر، مشکلات بیمارستان این شهرستان کاهش یافته باشد و طرح هایی نیز به منظور توسعه خدمات حوزه سلامت وجود داشته باشد.
لزوم خود مراقبتی مردم به منظور کاهش بیماری ها
هاشمی اظهار داشت: علاوه بر راه اندازی بیمارستان در نیکشهر، باید به سمت توسعه بهداشت عمومی، توجه مردم به مراقبت های بهداشتی، استفاده از سخنان بزرگان و موارد دینی در حوزه سلامت، و لزوم خود مراقبتی به منظور کاهش بیماری ها در مردم حرکت کنیم.
وزیر بهداشت با تاکید بر ضرورت پیشگیری از بیماریها ادامه داد: می توان از پوسیدگی دندان ها، فشار خون، دیابت و چاقی پیشگیری کرد و لازم است تا به تغذیه و تحرک بدنی توجه شود تا به بیماری مبتلا نشد چون در تمام دنیا، هزینه های درمانی بالا و امکانات محدود است.
هاشمی گفت: نمی توان گفت که مردم در قلب اروپا و آمریکا رضایتمندی بالایی از حوزه سلامت دارند بلکه این رضایت نسبی است و شرایط متفاوتی بین کشورها حاکم است اما مردم باید مراقبت های لازم را رعایت کنند تا به پزشک و دارو نیاز کمتری داشته باشند.
سلامت، یکی از اولویت های رییس جمهور است
وزیر بهداشت گفت: بنده به عنوان عضوی از دولت، شاهد حمایت های مقام معظم رهبری، مجلس و دولت در خصوص منطقه بلوچستان بوده ام اما توجه داشته باشد که در 37 سال گذشته شرایط کشور چگونه بود؟ حدود 8 سال با جنگ تحمیلی مواجه بودیم و چندین سال نیز گرفتار تحریم های ظالمانه بودیم که مشکلات فراوانی را برای کشور ایجاد کرده بود از سوی دیگر برخی از کشورهای دنیا و عمّال آنها در منطقه، قیمت نفت را حدود یک سوم کاهش دادند.
دکتر هاشمی افزود: در زمان آغاز ساخت این بیمارستان، نفت ایران حدود 120 دلار فروخته می شد و برای این پروژه 8 میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود اما به دلیل اینکه سلامت، یکی از اولویت های رییس جمهور است، مجوز اعتبار 24 میلیارد تومانی را صادر کردند.
اعتبارات طرح تحول سلامت در نقاط مرزی و محروم هزینه می شود
وزیر بهداشت در خصوص ادعای برخی افراد مبنی بر اختصاص بودجه طرح تحول نظام سلامت به پزشکان، تأکید کرد: اعتبارهای طرح تحول در این مناطق و سایر نقاط مرزی و محروم هزینه می شود و اگر خواستار افزایش تعداد پزشکان، دسترسی به دارو و رایگان شدن زایمان هستیم، به اعتبار نیاز است و با دعا و ثنا، ارائه خدمات امکان پذیر نیست.
دکتر هاشمی افزود: اعتبارات حوزه سلامت متعلق به مردم است اما بدون صرف هزینه، استفاده از پزشک، پرستار و افزایش دارو و امکانات در حوزه سلامت امکان پذیر نیست.
نیاز به اعتبار، برای برطرف کردن محرومیتها و عقب ماندگیهای موجود در کشور
وزیر بهداشت بر ضرورت ایجاد عدالت و مساوات در زمینه توزیع تجهیزات به مناطق و شهرستانهای مختلف تاکید کرد و ادامه داد: توزیع امکانات و تجهیزات، نیازمند پول است و اینکه مقام معظم رهبری فرمودند که بیماران غیر از درد و رنج بیماری، درد دیگری نداشته باشند، با خواندن دعا و یا معجزه محقق نمی شود بلکه برطرف کردن محرومیت ها و عقب ماندگی های موجود در کشور و به ویژه استان سیستان و بلوچستان، قطعا نیازمند اعتبار است و اهمیت دارد که این اعتبار، مورد اسراف قرارر نگیرد و در مناطق نیازمند، هزینه شود.
دکتر هاشمی با اشاره به بازدید خود از مجتمع عالی سلامت چابهار، افزود: تمام دانشجویان این کلاس حدود 80 نفره و همچنین استاد آنها از اهالی منطقه مانند سراوان، ایرانشهر و چابهار بودند و امیدواریم برای مقاطع کاردانی و کارشناسی نیز شاهد حضور این دانشجویان بلوچستانی باشیم.
قانون بومی گزینی موجب ماندگاری پزشکان و متخصصان می شود
وزیر بهداشت به تصویب قانون 30 درصد ظرفیت بومی در مقاطع دکتری، تخصص و فوق تخصص در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: این قانون باعث ماندگاری پزشکان و متخصصان می شود و بدون شک در آبنده در استان سیستان و بلوچستان نیازی به نیروهای غیر بومی نخواهد بود.
دکتر هاشمی تأکید کرد: ما حتما مراکز بهداشتی باقی مانده را خواهیم ساخت و به هر میزان خانه بهداشت مورد نیاز باشد نیز احداث می شود و کمبودهای مربوط به آمبولانس و تجهیزات موردنیاز، تأمین خواهد شد.
وی به قانون سطح بندی خدمات در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: این بدان معنی است که جراح قلب نباید حتما در تمام استان ها باشد اما پزشک عمومی، متخصص داخلی، کودکان، زنان و بیهوشی باید در تمام مناطق حضور داشته باشند اما حضور یک جراح مغز نیازمند تجهیزات و امکانات و نیروهایی است که تا به حال تربیت نشده اند.
وزیر بهداشت افزود: قطب پزشکی استان را زاهدان قرار دادیم و دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر را نیز تقویت می کنیم به گونه ای که دو سال پس از استقلال این دانشگاه، شاهد رشد 10 برابری بودجه این دانشگاه بوده ایم و به تدریج مشکلات مردم برطرف خواهد شد اما باید توجه داشت که صبر و شکیبایی، کلید تمام خوشبختی ها است.
جدی ترین مشکل حوزه سلامت، عدم مجوز استخدام از سوی دولت
وزیر بهداشت جدی ترین مشکل موجود در حوزه سلامت را عدم مجوز برای استخدام نیروی انسانی از سوی دولت، دانست و گفت: امیدواریم که با لغو تحریم ها، شاهد گشایشی در این زمینه باشیم.
دکتر هاشمی همچنین یکی از افتخارات شهرستان نیکشهر را وجود جوانترین شهید دوران دفاع مقدس در این شهرستان دانست و گفت: مردم این منطقه پا به پای سایر مردم، در راه دفاع از میهن، از جان خود گذشتند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *