صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جزئیات تغییرات نظام انتخاباتی افغانستان/مقاومت نزدیکان غنی و عبدالله در برابر انتخابات شفاف

۰۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۵:۵۴
کد خبر: ۱۱۳۱۲۰
خبرگزاری میزان - معاون کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی افغانستان به تشریح جزئیات پیشنهادات در رابطه با تغییر نظام انتخاباتی این کشور پرداخت و برخی نزدیکان غنی و عبدالله را از موانع اصلی بر سر راه برگزاری نتخابات شفاف دانست.
به گزارش گروه بین الملل ، «صدیق‌الله توحیدی» معاون کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی افغانستان با انتقاد از برخی افراد نزدیک به رئیس‌جمهور و رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی این کشور گفت: متأسفانه برخی افراد در کنار غنی و عبدالله هستند که اعتقاد به دموکراسی، انتخابات شفاف، مردم سالاری، عدالت و مساوات ندارند.

توحیدی اظهار داشت: این افراد بر سر راه برگزاری انتخابات شفاف و کمیته گزینش کمیسیونهای انتخاباتی افغانستان سنگ‌اندازی می‌کنند.

وی از این افراد نام نبرد اما تأکید کرد که آنها در ریاست‌جمهوری و ریاست اجرایی افغانستان حضور «سنگین» دارند.

توحیدی افزود: این افراد پس از آنکه نخستین بسته پیشنهادی کمیسیون اصلاحات نظام انتخابات افغانستان به غنی سپرد شد، به کارشکنی پرداختند.

به گفته توحیدی، کارشکنیهای این افراد باعث شد که کمیته گزینش انتخابات حداقل دو ماه با تأخیر تشکیل و کارش را شروع کند.

معاون کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی افغانستان می‌گوید اگر مانع‌تراشی‌ها، سنگ‌اندازی‌ها و سوء استفاده از صلاحیت وظیفه‌ای این مقامات ادامه پیدا کند، امیدی برای برگزاری انتخابات شفاف در آینده وجود نخواهد داشت.

توحیدی در ادامه اظهار داشت: در بسته پیشنهادی کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی که چند روز پیش به رئیس اجرایی افغانستان سپرده شد، نظام انتخاباتی نمایندگی چند بعدی در عوض نظام کنونی انتخابات پیشنهاد شده است.

وی تأکید کرد که نظام رأی واحد غیر قابل انتقال باید به نظام انتخابات نمایندگی چند بعدی تغییر کند.

توحیدی هشدار داد که اگر نظام انتخابات کنونی تغییر نکند، میزان تقلب در انتخابات آینده کاهش نخواهد یافت زیرا به گفته او، نوع نظام کنونی تقلب‌زا است.

صدیق‌الله توحیدی افزود که در نظام انتخابات پیشنهاد شده، احزاب سیاسی، ائتلاف احزاب سیاسی، لیست نامزدان مستقل و نامزدان انفرادی همزمان می‌توانند در یک حوزه انتخاباتی رقابت کنند.

در بسته پیشنهادی کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی که به ریاست اجرایی سپرده شده، فهرستی از جرایم انتخاباتی نیز ضمیمه شده که به گفته صدیقی الله توحیدی، مجازات عاملان برخی این جرایم به حدی سنگین است که جز از صلاحیت دادگاه از صلاحیت هیچ نهاد دیگری نیست.

معاون کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی افغانستان ادامه داد: پیشنهاد کردیم که نظام انتخاباتی افغانستان باید دادگاه‌محور باشد و این دادگاه خصوصیات ویژه خود را دارد، کسانی که تقلب می‌کنند و به رأی ملت احترام نمی‌گذارند، آنهایی که با گرایش قومی سرنوشت انتخابات را برهم می‌زنند، باید در یک محکمه عادلانه به محاکمه سپرده شوند و مجازات شوند، تا کسی مبادرت به این اعمال نکند.

توحیدی می‌گوید که کمیسیون اصلاح نظام انتخابات افغانستان مشخصا در بسته پیشنهادی خود ذکر کرده است که یک دادگاه در چارچوب دادگاه عالی افغانستان تشکیل شود که این دادگاه اختصاصی دارای دادستانی اختصاصی باشد و به چهار مسأله اساسی رسیدگی کند.

1 - اگر اسناد و شواهد علیه مدیران ارشد کمیسیونهای انتخاباتی موجود باشد، این محکمه باید اقدام کند.

2 - اگر بین کمیسیون انتخابات و کمیسیون شکایات انتخاباتی، در باره نتایج نهایی انتخابات پارلمانی یا ریاست‌جمهوری اختلاف نظر جدی پیش بیاید، این از صلاحیت دادگاه اختصاصی است که در این زمینه مداخله کند و رای خود را صادر کند.

3 - اگر دو نامزد پیشتاز انتخابات ریاست‌جمهوری در دور دوم انتخابات تصمیمات کمیسیون شکایات انتخاباتی را ناعادلانه تلقی کنند قبل از اینکه نتایج نهایی اعلام شود، این دادگاه باید در آن مورد حکم صادر کند.

4 – کمیسیون رسانه‌ای کمیسیون انتخابات با عضویت سه نفر باید به یک اداره دائم فعال تغییر کند.

صدیق‌الله توحیدی همچنین گفت که تمامی اعضای کمیسیونهای انتخاباتی تغییر خواهند کرد و افراد و چهرههای جدید در مدیریت این کمیسیون‌ها قرار خواهند گرفت.

وی تأکید کرد که این تغییر بدون در نظر گرفتن ملاحظات و سوابق کاری صورت خواهد گرفت و انتخابات آینده را چهره های جدید مدیریت خواهند کرد.

پیش از این تغییر اعضای کمیسیونهای انتخابات افغانستان با انتقادهایی مواجه شد، بیشتر این انتقادها از سوی مسئولان ارشد کمیسیونهای انتخاباتی صورت گرفته است.

رئیس کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان هشدار داده بود که در صورت تغییر اعضا و مدیران ارشد کمیسیونهای انتخاباتی او دست به افشاگری در مورد انتخاباتی جنجالی ریاست‌جمهوری سال گذشته این کشور خواهد زد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *