صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بیماری‌ رودخانه‌ای/قایقرانی معلولان در آب‌های خروشان + عکس

۰۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۸:۰۱
کد خبر: ۱۱۲۹۲۴
خبرگزاری میزان - مدیرعامل انجمن رفتینگ ایران گفت: برخی از بیماری‌ها به دلیل وجود زباله‌ در آب‌ها توسط رودخانه‌ها به شهرها رسوخ می‌کند، بنابراین ما در رفتینگ؛ رودخانه‌ها را برای گردشگری در آب‌های خروشان پاکسازی می‌کنیم، بطوریکه معلولان نیز می‌توانند قایقرانی کنند.
به گزارش به نقل ازتسنیم،  کیانوش محرابی رئیس انجمن رفتینگ ایران در نشستی درباره عملکرد و آینده رفتینگ در عرصه‌های گردشگری کشور اظهار داشت: امروزه رفتینگ یا قایقرانی در رودخانه‌های وحشی یکی از پرطرفدارترین شاخه‌های گردشگری محسوب می‌شود و علاقمندان بی‌شماری دارد. این فعالیت تفریحی-ورزشی بسیار جذاب و هیجان انگیز بوده و یکی از بهترین نمونه‌های سفرهای اکوتوریستی، توریسم ماجراجویانه و ورزشی به حساب آید. رفتینگ یکی از پرطرفدارترین شاخه‌های گردشگری بوده و شرکت‌های بسیاری در سراسر دنیا به صورت تخصصی اقدام به طراحی و اجرای اینگونه سفرها می‌کنند.





محرابی ادامه داد: هیجان رفتینگ بستگی به درجه خروشان بودن امواج دارد (از درجه 1 تا 6) که البته نوع امواج، سرعت آب، سطح آب، ساحل رودخانه و حتی عمق آب نیز در میزان هیجان تاثیر گذار است. امواجی با درجات بین 1 تا 4 مناسب کار توریستی بوده چون درجات 5 و 6 بسیار خطرناک هستند. در بسیاری از موارد قایق‌ها واژگون شده و مسافران می‌بایست مسیری را در آب شنا کنند. لذا نقش تجهیزات و نیز تجربه قایقرانان در این فعالیت بسیار مشخص و بارز است. توریست‌ها معمولاً در نخستین تجربه‌های خود امواجی با درجات 1 و 2 را تجربه می‌کنند.



کیانوش محرابی  - رئیس انجمن رفتینگ ایران

محرابی عنوان کرد: رفتینگ به عنوان فعالیتی اکوتوریستی باعث رشد اقتصادی و فرهنگی معجزه آسایی در بسیاری از کشورهای دنیا نظیر نپال و هند شده است. چرا که بیشتر رودخانه‌ها در مناطق صعب العبور و کوهستانی واقع شده یعنی مناطقی که قابلیت پذیرش هیچ نوع گردشگری را نداشته و رفتینگ تنها گزینه ممکن بوده و باعث اشتغال بسیاری از روستاییان به عنوان راهنما، آشپز، مسئول تدارکات، باربر، راننده و... شده است.

وی گفت: با توجه به اینکه اجرای سفرهای رودخانه ای بسیار تخصصی و دشوار بوده و مخاطرات بسیاری توریست‌ها را تهدید می‌کنند، لذا برگزار کنندگان اینگونه سفرها می‌بایست در این زمینه متخصص بوده و راهنمایان اینگونه سفرها می‌بایست سال‌ها تحت تعلیم باشند تا بتوانند از عهده اجرای آنها به نحو مطلوب برآیند. براین اساس شناسایی مخاطرات رودخانه از جمله کارهای این انجمن است بطوریکه با شناسایی و پاکسازی رودخانه‌ها از زباله برای انجام فعالیت رفتینگ این رودخانه ها آماده سازی می‌شوند.

مدیر کمیته آموزش و عضو کمیته آسیا - استرالیا در فدراسیون بین المللی رفتینگ با تشریح معضلات زباله‌ها در رودخانه‌ها گفت: برخی از بیماری‌ها به دلیل وجود همین زباله‌ها در آب‌ها توسط رودخانه‌ها به شهرها و آب‌های زیرزمینی رسوخ می‌کند، زیرا بارها شده است که از کف رودخانه‌ها کمد، لاستیک، فرغون (فرقون) بیرون آوردیم و این جدا از آلودگی‌های دیگر زباله‌ها در رودخانه‌ها است که سالها رستوران‌های بین راهی نیز از آب این رودخانه‌ها استفاده می‌کنند.

قایقرانی معلولان در آب‌های خروشان

وی با اشاره به برگزاری تور «رفتینگ» برای معلولان نیز توضیح داد: در این تور افرادی شرکت کردند که بدنبال کارهای ماجراجویانه بودند. از آنجا که برای گردشگران معمولی نیز اجرای تور رفتینگ محدودیت دارد اما این برنامه را در سفید رود و برای 11 معلول در 4 قایق برگزار کردیم. محل برگزاری نیز سفید رود بود چون پس از هر قسمت خروشان، دارای یک بخش آرام است و از این لحاظ امن بود.

محرابی عنوان کرد: همین شوق آنها باعث شد تا این موضوع را در سطح جهانی و به فدراسیون جهانی رفتینگ اعلام کنیم و آنها نیز از این موضوع استقبال کردند و به کشورهای دیگر هم گفتند که یک روز در سال را به سفر رودخانه ای افراد خاص اختصاص دهند و کسانی که نابینا هستند را یا ناشنوایان را در یک تور جداگانه قرار داد.

محرابی خاطرنشان کرد: به رودخانه‌های خروشان "آب سفید" یا White Water می‌گویند. دلیل ذکر آب سفید این است که در قسمت‌های خروشان آب کف کرده و به رنگ سفید دیده می‌شود. رفتینگ فعالیتی مهیج، ماجراجویانه، تفریحی و ورزشی است و در طبیعت انجام می‌شود. لذا فعالیتی اکوتوریستی بوده که توریسم ماجراجویانه و ورزشی را در دل خود دارد و از تمام اصول اکوتوریسم تبعیت می‌کند. همانگونه که می‌دانیم اکوتوریسم یعنی سفر مسئولانه به محیط های طبیعی که باعث حفاظت از محیط طبیعی شده و نفع جوامع محلی را در بر داشته باشد.



/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *