صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین وضعیت تاسیس دادسرای رسیدگی به جرائم ورزشی/ ضرورت همکاری دادستان‌ها و فرماندارها به منظور مقابله با آسیب‌های اجتماعی

۰۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۰:۵۱
کد خبر: ۱۱۲۶۲۱
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
خبرگزاری میزان - جعفری دولت آبادی گفت: موافقت ایجاد دادسرای ورزش را از ریاست قوه قضائیه اخذ کرده ایم، در مورد ساختمان این دادسرا با محدودیت‌هایی مواجه هستیم که امیدواریم این محدومیت‌ها رفع شود.
به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی ، عباس جعفری دولت آبادی در حاشیه نشست با وزیر کشور هدف از برگزاری این نشست را تعامل بین دستگاه قضایی و اجرایی دانست و اظهار کرد: دستگاه اجرایی و قضایی در عین اینکه وظایف مشخصی دارند ولی مستلزم همکاری بیشتر هستند و جلسه فوق در این راستا برگزار شد.

وی افزود: در این جلسه بر روی حوزه‌های مواد مخدر، سرقت و آسیب‌های اجتماعی بیشتر تمرکز داشتیم. چون دستگاه هایی در این زمینه‌ها وظایفی را به عهده دارند این ها وقتی می خواهند پای اقدام بیایند هر کدام در حوزه خودشان اقداماتی را انجام می دهند و بین آن‌ها هماهنگی نیست و احساس کردیم یک مرکزیتی برای هماهنگی باید وجود داشته باشد.

دادستان عمومی و انقلاب تهران ادامه داد: فرضا در حوزه جمع اوری معتادان یک دستگاهی به جمع آوری آن‌ها اقدام می کند ولی اردوگاه آماده نیست یا زمانی که اردوگاه آماده است در جمع آوری مشکل پیدا  می شد. این یک مرکز فرماندهی نیاز داشت که فکر می کردیم بهترین دستگاه برای این هماهنگی وزارت کشور است که مسئول امنیت کشور تلقی می شود و می تواند همه دستگاه ها را پای کار بیاورد.

جعفری دولت آبادی به بیان مصداقی از تجربه موفق هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی در زمینه برخورد با آسیب های اجتماعی اشاره و تصریح کرد: جمع آوری معتادان متهاجر در چند سال گذشته در تهران با مشکلاتی مواجه بود و شما در خیابان‌ها می‌دیدید که انواع و اقسام معتادان، متکدیان، سی دی فروشان و گل فروشان در تمام چهار راه‌ها رها بودند و علت جمع آوری نشدن آن‌ها پراکندگی در تقسیم وظایف بود که با ورود وزارت کشور همه دستگاه‌ها مکلف شدند پای کار بیاید و اولین اقدام در این زمینه، جمع آوری زنان معتاد متهاجر بود که در این طرح حدود 400 نفر جمع آوری شده و به اردوگاه‌ها منتقل شدند.

وی ادامه داد: در مورد مردان معتاد متهاجر نیز این کار شروع شده؛ اما چون امکاناتی نیاز دارد و محدودیت‌هایی هست امیدواریم تا پایان سال جاری این مشکلات برطرف شود.

دادستان عمومی و انقلاب تهران با تاکید بر همکاری بیشتر بین دادستان‌ها و فرماندارها تصریح کرد: در شهرستان‌ها لازم بود که همکاری بهتری بین دادستان و فرماندار در مبارزه با جرائم و آسیب‌ها رخ دهد که بررسی این موضوع در جلسات بعدی در دستور کار قرار گرفت. 

جعفری دولت آبادی ابراز امیدواری کرد که با تمرکز این امور در وزارت کشور و همکاری دادستان‌ها، استان تهران بتواند به یک الگوی موفقی در مبارزه با جرایم مهم مثل سرقت‌ها، مواد مخدر بزرگ و کلان و آسیب‌های اجتماعی تبدیل شده و این الگو در سراسر کشور تعمیم داده شود.

دادستان تهران در پاسخ به سئوالی مبنی بر آخرین وضعیت دادسرای رسیدگی به جرائم ورزشی نیز گفت:  موافقت ایجاد دادسرای ورزش را از ریاست قوه قضائیه اخذ کرده ایم، در مورد ساختمان این دادسرا با محدودیت‌هایی مواجه هستیم که امیدواریم این محدومیت‌ها رفع شود. البته از وزارت ورزش انتظار می‌رفت که از این بیشتر، از تاسیس این دادسرا استقبال کند. البته آن‌ها نیز شاید با مشکلاتی مواجه هستند ولی اصل تصویب این دادسرا به موافقت ریاست قوه قضائیه رسیده است و امیدواریم بتوانیم مشکل ساختمان را برطرف کنیم.

وی تاکید کرد: صرف تاسیس دادسرای ورزش مسئله فساد در ورزش را از بین نخواهد برد، مقابله با فساد در ورزش بخشی از آن قضایی و بخش های زیادی از آن اجرایی است و به سایر حوزه ها مربوط می شود.

جعفری دولت آبادی در پاسخ به سئوال دیگری در ارتباط با اقدامات صورت گرفته به منظور جلوگیری از ورود مواد مخدر به زندان‌ها، افزود: این امر در حوزه ریاست سازمان زندان هاست. گزارشی که ایشان در جلسه مسئولان عالی قضایی ارائه کردند گزارش بسیار خوبی بود، به هر جهت مشکل مصرف مواد مخدر در کشور وجود دارد و نمی توانیم آن را نادیده بگیریم ولی اخیرا اقداماتی خوبی در زندان ها صورت گرفته است، به ویژه اینکه بخش زیادی از محکومان مواد مخدر در زندان ها به سر می برند و اینها چون در سیستم مدار برنامه قرار نمی گیرند ممکن است به طریق مختلف تلاش کنند که به مصرف دسترسی پیدا کنند.

 وی ادامه داد: سازمان زندان ها در این زمینه کارهای خوبی را شروع کرده و امیدواریم با تشکیل اردوگاه هایی که در ماده 42 قانون مواد مخدر تاسیس آن به دولت تکلیف شده است، این موضوع حل شود. همانطور که اکنون در بخشی از زندان فشافویه این کار شروع شده و محکومان مواد مخدر به تدریج از زندان ها جدا شده و در اردوگاه ها نگهداری می‌شوند و بحث درمان آن ها مهمتر از نگهداری آن ها باشد.


دادستان تهران در  پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا دادستانی در حوزه آلودگی هوا ورود پیدا می‌کند یا خیر، اظهار کرد: بیشترین مسئولیت ها در حوزه بهداشت و آلودگی هوا متوجه وزارت بهداشت و سازمان محیط زیست است. دادستان ها در حوزه بهداشت عمومی مسئولیت دارند، هرجا بهداشت عمومی تهدید شود هم در قانون تعزیرات 688 و هم در قانون مجازات اسلامی این موضوع  از  سوی دادستان ها مورد توجه قرار گرفته است.

وی افزود: سلامت مردم برای حکومت ها از جمله در جمهوری اسلامی مهم است و هر امری که تهدید کند باید در موردش اقدام شود و این به این معنا نیست که در بدو ورود دادستان‌ها باید ورود کنند بلکه دادستانی وقتی که بهداشت عمومی تهدید شود و دستگاه ها به وظایف خود عمل نکردند به این موضوع وارد می شود.

جعفری دولت آبادی در ارتباط با راهکارهای ارائه شده برای کاهش سرقت اظهار کرد: سرقت در کشور روند کاهشی دارد؛ اما در برخی از نقاط سرقت های خرد افزایش داشته است که دلیل آن به بخشی از مسایل مبتلابه در کشور  بر می گردد. در تهران دادسرای تخصصی مبارزه با سرقت را از قتل منفک کردیم در همه دادسراهای تهران یک یا دو شعبه برای سرقت ایجاد کرده ایم و جلسات مستمری بین دادستان منطقه و پلیس و رئیس پلیس آگاهی به صورت هفتگی در یکی دو منطقه با هدف مقابله و پیشگیری تشکیل می شود. اقدامات خوبی در سطح زیرین در حال انجام است و امیدواریم این پیشگیری ها موثر باشد و همه مناطق هماهنگ عمل کنند تا رشد سرقت کاهش پیدا کند.






ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *