صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تازه‌ترین پاسخ‌های حقوقی و قضایی به پرسش‌های مخاطبان میزان در بخش "وکیل‌آنلاین"

۰۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۸:۰۴
کد خبر: ۱۱۲۴۰۸
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
خبرگزاری میزان- کارشناسان حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، به تعداد دیگری از پرسش‌هایی که مردم برای بخش "وکیل‌آنلاین" ارسال کرده‌اند، پاسخ دادند که این پاسخ‌ها را علاوه بر انتشار در بخش "وکیل‌آنلاین"در همین خبر نیز مشاهده می‌کنید. کسانی که در بخش وکیل‌آنلاین پرسش‌های خود را مطرح می‌کنند، می‌توانند در روزهای دوشنبه و چهارشنبه هر هفته، پاسخ پرسش‌های خود را مشاهده کنند.
به گزارش ، هم‌اکنون آخرین پاسخ‌های کارشناسان حقوقی و قضایی به پرسش‌های مطرح شده مخاطبان در بخش "وکیل‌آنلاین" قابل مشاهده است و در این مطلب نیز پرسش‌های مخاطبان و پاسخ‌های کارشناسان می‌آید.

ضمنا ارسال کنندگان پرسش برای بخش وکیل‌آنلاین می‌توانند درخواست ارسال پاسخ را بطور خصوصی به آدرس ایمیلی که در هنگام طرح سئوال ارائه می‌کنند، بدهند.

همه افرادی که پرسشی در زمینه‌های حقوقی، قضایی و مالیاتی داشته باشند، می‌توانند با کلیک کردن روی آرم مخصوصی که در بالای صفحه اول در سمت چپ با عنوان "وکیل‌آنلاین" بارگذاری شده، به صفحه مربوطه بروند و پرسش‌های خود را در بخش "نظرات بینندگان" تایپ و برای ما ارسال کنند تا در روزهای دوشنبه و چهارشنبه از سوی کارشناسان حقوقی، قضایی و مالیاتی به آنها پاسخ داده شود.

اما تازه‌ترین پرسش‌های شما و پاسخ‌های کارشناسان:

سلام وخسته نباشید همسر بنده دارای یک ماشین پراید میباشد. سند به نام شخص دیگری است. فقط پلاک ماشین بنام شوهرم است. متاسفانه شوهرم به رحمت خدا رفته است. حال سئوال من این است آیا برای فروش ماشین با توجه به اینکه سند بنام شخص دیگری میباشد باید انحصار وراثت انجام شود یا بدون ثبت آن در اظهارنامه مالیاتی میتوانم آنرا بفروشم؟
پاسخ کارشناس: تعویض پلاک بدون تنظیم سند رسمی صرفاً از نظر مقررات راهنمایی و رانندگی اعتبار دارد. لذا راهنمایی و رانندگی دارنده پلاک را به عنوان مالک می شناسد، این در حالی است که چنانچه انتقال خودرو بواسطه تعویض نمودن پلاک صورت گرفته باشد، زمانی دارای اعتبار خواهد بود که این انتقال به طور رسمی به ثبت رسیده باشد. بنابراین و با توجه به ضرورت ثبت رسمی انتقال مطابق مقررات قانون ثبت، شما ناگزیر به اخذ گواهی انحصار وراثت و طی تشریفات قانونی آن خواهید بود.

سلام دخترمن قبل از فوت درخواست طلاق نمود ودر دادگاه با بذل مهریه وکلیه حقوق مالی خود دادگاه حکم طلاق وی را صادر نمود. شوهرش به این حکم اعتراض نمود؛ اما قبل از ارسال پرونده به دادگاه تجدیدنظر دخترم در یک سانحه تصادف فوت کرد. به علت عدم ثبت طلاق اکنون که انحصاروراثت گرفته ایم، ورثه شامل پدرومادر وشوهر ودختر میباشد. دخترم بیمه بوده ودیه فوت به وی تعلق می گیرد. حال آیا من و مادرش میتوانیم سهم الارث خودمان را از مهریه دخترمان مطالبه کنیم وتقاضای توقیف دیه دربیمه را بنماییم.
پاسخ کارشناس: مطابق قانون و با توجه به عدم وقوع و ثبت طلاق، مهریه طلب مسلم زوجه از زوج می باشد که پس از فوت حق مطالبه آن به ورثه منتقل خواهد شد، پدر و مادر می توانند به نسبت سهم الارث خود مبادرت به طرح دعوی و مطالبه نمایند. در مورد بخش دیگر سوال، دیه تعیینی به نسبت سهم الارث میان ورثه تقسیم خواهد شد و شما می توانید بابت سهم الارث خود از مهریه متوفی مبادرت به توقیف سهم الارث دامادتان از سهم دیه ای که به ایشان تعلق خواهد گرفت بنمایید.

سلام در یک ساختمان سه واحدی ساکن هستم. طبقه سوم در هیچ موردی همکاری نمیکند. حتی از نصب آب و فاضلاب خودداری میکند و نمای ساختمان در حال خرابی میباشد. لطفا در مورد اجبار طبقه 3 راهنمایی کنید چیکار کنیم. ممنون.
پاسخ کارشناس: مستنبط از قوانین حاکم بر آپارتمان ها پرداخت هزینه های مشترک اعم از اینکه مالک یا مالکین از ملک استفاده کنند یا نکنند، الزامی میباشد. بطورکلی مخارجی که جنبه مشترک دارد یا به علت طبع ساختمان یا تاسیسات آن اقتضا دارد که یکجا انجام شود نیز باید به تناسب سهم هر مالک پرداخت شود؛ هر چند آن مالک از استفاده از آنچه که مخارج برای آن است، صرفنظر نماید. در نهایت در صورت امتناع مالک یا استفاده کننده از پرداخت سهم خود از هزینه های مشترک، مدیر یا هیأت مدیران میتوانند با مراجعه به دفاتر ثبت یا دادگاهها اظهارنامه‌ای با ذکر مبلغ بدهی و صورت ریز تنظیم کنند تا برای فرد یاد شده ارسال گردد. پس از این، در صورت عدم پرداخت هزینه‌ها از سوی فرد یاد شده،مدیر ساختمان می تواند نسبت به قطع انشعاب خدمات مشترک برای آن واحد اقدام و در صورت موثر نبودن حسب مورد از طریق اجرای ثبت یا دادگاه عمومی نسبت به مطالبه مبلغ مربوطه اقدام نماید.

سلام زمینی راخریداری کرده ایم از مالک به صورت قولنامه ای حتی خود مالک هم سند رسمی ندارد؛ چون به ایشان ارث رسیده؛ ولی اسناد ومدارک انحصار وراثت دارد. حالا ممنون میشم بنده رو راهنمایی کنید چگونه این زمین رو به صورت رسمی ثبت وبرای آن سند بگیرم
پاسخ کارشناس: شما می بایست مبادرت به طرح دعوی الزام به تنظیم سند رسمی بیع به طرفیت فروشنده (احد از وراث به جهت انتقال قراردادی به شما) و نیز تمامی وراث مالک اول ملک (به جهت قائم مقامی ایشان) نموده و دادگاه با فرض عدم خدشه به صحت یا اصالت بیع نامه ابرازی و  پس از احرازِ انتقال به شما، مبادرت به صدور حکم الزام ورثه به تنظیم سند رسمی به نام شما خواهد نمود.

باسلام درسال1368 دامادمان كه كارمند منابع طبيعي بوده، با پدرم توافقي نوشته‌اند كه اداره مذكور قرار هست زميني به كارمندان بدهد و مبلغ پول زمين را پدرم دستي به ايشان داده تا پس از گرفتن زمين، آن را با همديگر نصف نمايند. دامادمان در سال1374فوت ميكند وپدرم هم سال1382فوت ميكند وما تنها مدركي كه داريم همان توافق طرفين مي باشد وزمين مذكوردر سال1390بين وارثين فروشنده تقسيم شده است. در صورت امكان ما را راهنمايی كنيد. باتشكر ازشما.
پاسخ کارشناس: سوال مورد پرسش دارای ابهامات بسیاری درباره مشخصات معامله و شرایط آن است. لطفا مجدداً سوال را با قید جزییات و دقت بیشتر ارسال نمایید.

با عرض سلام و خسته نباشید. آیا با رضایت طرفین میشود دعوای مالی (وصول سفته) بیش از حد مذکور در قانون شورای حل اختلاف را در آن مرجع اقامه کرد؟ برای پذیرش، آن دعوی باید تحت چه عنوانی باشد ؟ باتشکر
پاسخ کارشناس: امکان طرح دعاوی با خواسته بیش از پنج میلیون تومان در شورای حل اختلاف با تراضی طرفین ممکن نخواهد بود. بنابراین شما می بایست دادخواست خود را با عنوان خواسته مطالبه وجه در دادگاه اقامه نمایید.

سلام و سپاس فراوان از اساتید بزرگوار و قوه قضاییه. از کارشناس محترم درخواست دارم کمی درباره مزایا و معایب داوری توضیح بدهند.
پاسخ کارشناس: نهاد داوری به عنوان نهادی در جهت کمک به دادگستری از طریق کاهش حجم پرونده های مطروح در آن بسیار موثر می باشد. از طرف دیگر در ارجاع موضوع به داور نیازی نیست طرفین ابتدائاً مبلغی بپردازند؛ درحالیکه در رسیدگی به اختلاف در دادگستری می بایست هزینه دادرسی در بدو امر پرداخت شود. این در حالی است که داور در رسیدگی خود مکلف به رعایت تشریفات دادرسی مدنی نخواهد بود.(بر خلاف رسیدگی به اختلاف توسط دادگاه.) از همین روی وجود این امتیاز سبب افزایش سرعت رسیدگی، در داوری شده است. اما نکته ای که باید بسیار بدان توجه نمود، این است که در هر قرارداد یا توافقی که منعقد می شود، نمی توان داوری را گنجاند؛ چه اینکه با قبول آن، مرجع قضایی صلاحیت رسیدگی به موضوع را از دست خواهد داد. بنابراین در تشکیل چنین توافقاتی بایستی با احتیاط بیشتری عمل نمود.

با سلام و خسته نباشید. خرداد 94 پدرم با دوچرخه با یک نیسان تصادف کرد. در بیمارستان پدرم به مامور کلانتری میگه که شکایتی ندارم و برگه مامور را در حالی که نمیدونسته بینیش شکسته، امضا میکنه. بعد که میفهمیم بینیش شکسته از راننده شکایت میکنیم و پلیس راهنمایی در کروکی راننده نیسان رو مقصر میدونه. میریم دادگاه و حکم محکومیت برای راننده اعلام میشه و 100 هزار تومن جریمه میشه؛ ولی هیچگونه خسارت و دیه ای برای ما در دادنامه ابلاغ نشد. ميگن چون در بيمارستان رضایت داديم، به ما ديه تعلق نمي گيره. یه بارم اعتراض دادیم که رد شد. حالا میخواستم از خدمتتون بپرسم ببینم ما چیکار میتونیم بکنیم؟ لطفا راهنمایی کنید. با تشکر.
پاسخ کارشناس: مطابق قانون، عدول از گذشت پذیرفته نخواهد بود. اما چنانچه بتوانید ثابت نمایید که گذشت شما مشروط و یا معلق به امری بوده و آن شرط تحقق نیافته است، دراینصورت امکان رجوع از گذشت برایتان وجود خواهد داشت.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *