صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حقوق بشر به عرصه‌ای برای انتقام جویی سیاسی از کشورهای مستقل تبدیل شده است

۰۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۱:۲۶
کد خبر: ۱۱۲۳۷۶
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
خبرگزاری میزان - غریب آبادی گفت: حقوق بشر امروز به عرصه ای برای انتقام جویی سیاسی از کشورهای مستقل تبدیل شده است.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از ستاد حقوق بشر قوه قضائیه، مدیرکل حقوق بشر وزارت امور خارجه روسیه با معاون امور بین الملل و همکاری های بین المللی قضایی ستاد حقوق بشر، دیدار و گفت‌وگو کرد.

«کاظم غریب آبادی» معاون امور بین الملل و همکاری های بین المللی قضایی ستاد حقوق بشر، در دیدار با آناتولی ویکتوروف، مدیرکل حقوق بشر وزارت امور خارجه روسیه، با اشاره به روابط تاریخی، دوستانه و راهبردی دو کشور گفت: روابط ایران و روسیه در تمامی ابعاد گسترش و توسعه یافته و دو کشور در موضوعات حساس منطقه ای و بین المللی با یکدیگر همکاری و هماهنگی دارند.

غریب آبادی با تاکید بر همکاری های خوب دو کشور در سازمان ملل و شورای حقوق بشر در ژنو درخصوص موضوعات بین المللی، افزود: ایران و روسیه در حوزه حقوق بشر نیز همکاری ها و هماهنگی های گسترده و خوبی دارند.

معاون ستاد حقوق بشر به موضوع سیاست زدگی در شورای حقوق بشر اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران معتقد است حقوق بشر در قلمرو سیاست داخلی کشورها قرار می گیرد، نه حوزه خارجی. متاسفانه حقوق بشر امروزه به یک عرصه برای انتقام جویی سیاسی از برخی کشورها تبدیل شده و کشورهای مستقل در معرض استفاده سیاسی از ابزار حقوق بشر قرار دارند.

غریب آبادی به اوضاع مردم در برخی کشورهای منطقه نیز اشاره کرد و گفت: مردم بی گناه عراق و سوریه توسط گروه های تروریستی که بعضا مورد حمایت کشورهای مدعی حقوق بشر هستند، و مردم یمن نیز در اثر تهاجم یک کشور منطقه کشته می شوند، بی آنکه هیچ سازمان و نهاد بین المللی و حقوق بشری از این مردم حمایت نموده و از این وضعیت ها به عنوان نقض حقوق بشر یاد کند.

 وی از سه چالش مهم در حوزه حقوق بشر صحبت کرد و گفت: یک چالش مهم، همان استفاده سیاسی ، از حقوق بشر است. چالش دوم رویکردهای دوگانه در این حوزه است. چالش سوم نیز امنیتی کردن حقوق بشر است. وظیفه ما در قبال این چالش ها این است که حقوق بشر را در مسیر صحیح خود قرار دهیم. 

معاون ستاد حقوق بشر در ادامه به فرهنگ های مختلف اشاره کرد و افزود: ما هم مانند بسیاری از کشورها معتقدیم باید به فرهنگ های مختلف احترام گذاشته شود و نمی توان استانداردهای واحدی را به نام حقوق بشر به همه کشورها تحمیل کرد.

دیدار غریب آبادی با مدیر کل حقوق بشر وزارت امور خارجه روسیه

مدیرکل حقوق بشر وزارت امور خارجه روسیه نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از گسترش رایزنی های حقوق بشری بین دو کشور، گفت: دیدگاه های ایران و روسیه بسیار به هم نزدیک است و بر همین اساس، خواستار گسترش تعاملات در این حوزه هستیم.

آناتولی ویکتوروف با انتقاد از رویکردهای دوگانه و استفاده ابزاری از حقوق بشر، اظهار داشت: برخی کشورها قصد دارند حقوق بشر را به کشورهای مستقل تحمیل کنند، اما ما معتقدیم ویژگی های فرهنگی و دینی کشورها و ملت ها را باید در این خصوص در نظر گرفت.

وی در ادامه گفت: یکی از موضوعات مهم در عرصه حقوق بشر، تلاش برخی کشورها در ایجاد تعهدات فراتر از اسناد بین المللی برای کشورهاست که نباید آن را از نظر دور داشت. مدیرکل حقوق بشر وزارت خارجه روسیه از اینکه از تروریست ها و مجرمان به عنوان مدافعان حقوق بشر نام برده می شود، ابراز تاسف کرد.

ویکتوروف در پایان اظهاراتش، تصریح کرد: روسیه تمام تلاش خود را برای مبارزه با تروریسم و دوگانگی استانداردهای حقوق بشری در سازمان ملل به کار خواهد گرفت و هدف روسیه، ایجاد تفسیر درست از حقوق بشر است.

شایان ذکر است در این جلسه، دو طرف نسبت به گسترش همکاری های حقوق بشری و تداوم رایزنی ها در پایتخت های دو کشور و در سطوح مختلف تاکید کردند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *