صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

موافقت مجلس با اصلاح طرح نحوه فعالیت احزاب/ رسیدگی به جرائم سیاسی با حضور هیات منصفه

۳۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۵:۴۹
کد خبر: ۱۱۱۹۶۰
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
خبرگزاری میزان-نمایندگان مجلس جهت تامین نظر شورای نگهبان با برخی اصلاحات و حذفیات مدنظر این شورا در طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی موافقت کردند.
به گزارش ، نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه 30 آذر) مجلس شورای اسلامی جهت تامین نظر شورای نگهبان، برخی از مواد طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی را اصلاح یا حذف کردند.

بر این اساس نمایندگان با اصلاح بند های 2،4، 5، 13، ماده یک طرح مذکور با 118 رأی موافق، 2 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 204 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

براین اساس، عبارت "ماده 10 قانون فعالیت احزاب، جمعیت‌ها و انجمن‌های سیاسی و صنفی و انجمن‌های اسلامی یا اقلیت‌های دینی شناخته شده مصوب 7/6/1360" حذف و عبارت "ماده 10 این قانون" جایگزین شد.

همچنین بند 4 ماده 1 بدین شرح اصلاح شد که عضو موثر حزب اعضای هیات موسس، شورای مرکزی، دبیرکل، بازرسان و مسئولان شعب استانی هستند.

در ادامه با حذف عبارت "مربوط به‌عنوان اعضای موثر" از بند 5 ماده 1 باعنوان «هیات موسس، مجمع عمومی، شورای مرکزی، دبیرکل و بازرسان و مسئولان شعب استانی طبق اساسنامه مربوط به‌عنوان اعضای موثر ارکان حزب محسوب می‌شوند،» موافقت شد.

همچنین در بند 13 ماده یک عبارت "ماده 10 قانون فعالیت احزاب،‌ جمعیت‌ها و انجمن‌های سیاسی و صنفی، انجمن‌های اسلامی یا اقلیت‌های دینی شناخته شده مصوب 6/7/1360" حذف و عبارت "ماده 10 این قانون" جایگزین شد.

همچنین اصلاح بند (پ) ماده 5 به شرح "جاسوسان حسب تشخیص وزارت اطلاعات یا سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حکم مراجع قضایی کشور" با 117 رأی موافق، 3 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 199 نماینده حاضر در صحن تصویب شد.

بنابراین گزارش نمایندگان با اصلاح ماده 10 طرح مذکور و تبصره‌های آن با 107 رأی موافق، 8 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 197 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

دراین ماده قرار بر این بود که به منظور صدور پروانه جهت تشکیل حزب و نظارت بر فعالیت احزاب و انجمن‌های اقلیت‌های دینی و انجام وظایف تصریح شده دراین قانون، کمیسیون احزاب در وزارت کشور تشکیل شود.

در ادامه نمایندگان با اصلاح تبصره 3 ماده 19 طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی با 102 رأی موافق، 13 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 203 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

براساس تبصره 3 اصلاح شده؛ رسیدگی به تخلفات منجر به اعمال بند (7) این ماده و تقاضای انحلال در دادگاه صالح صورت می‌گیرد. در مواردی که جرم مربوطه عنوان جرم سیاسی داشته باشد، این رسیدگی با حضور هیات منصفه موضوع اصل 168 قانون اساسی صورت می‌پذیرد.

تبصره 6 ماده 19 طرح مذکور با 110 رأی موافق، 7 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 199 نماینده حاضر در صحن حذف شد.

در تبصره 6 که حذف شده آمده بود؛ در صورت انحلال یا لغو پروانه فعالیت حزب، پس از طی مراحل موضوع بند (7) ماده 19 این قانون تا مدت 5 سال اعضای موثر آن حزب مجاز به انجام هیچگونه فعالیت تشکیلاتی نمی‌باشند.

همچنین تبصره 2 ماده 21 طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی با 108 رأی موافق، 3 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 200 نماینده حاضر در صحن اصلاح شد.

در تبصره 2 اصلاح شده ماده 21 این طرح آمده است؛ در صورت انحلال حزب، امور مربوطه به تصفیه اموال آن با رعایت حقوق دولت زیر نظر دادگاه محل استقرار دفتر حزب با حضور نماینده وزارت کشور،‌ نماینده دادستان محل براساس اساسنامه انجام می‌شود.

در پایان نمایندگان مجلس با حذف عبارت «به استثنای ماده 10» از «ماده 24 با موضوع اینکه از تاریخ لازم الجرا شدن این قانو، قانون فعالیت احزاب، جمعیت ها و انجمن های ساسی و صنفی و انجمن های اسلامی یا اقلیت‌های دینی شناخته شده مصوب 7/6/1360 به استثنای ماده 10 نسخ می شود» با 108 رأی موافق، 3 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 200 نماینده حاضر در  جلسه موافقت کردند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *