صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ضرورت تلاش همه کشورها برای مبارزه با تروریسم/ تقویت روابط ۲ کشور با توجه به سفر روحانی به فرانسه

۲۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۹:۱۶
کد خبر: ۱۱۱۶۹۳
دسته بندی‌: سیاست
خبرگزاری میزان - رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با رئیس مجلس سنای فرانسه دیدار کرده و بر ضرورت مبارزه همگان با تروریسم تاکید کردند.
به گزارش گروه سیاسی ، علی‌اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص با ژرارد لارشه رئیس مجلس سنای فرانسه عصر امروز (یکشنبه) 29 آذر ماه دیدار و گفت‌وگو کرد.

ولایتی در جمع خبرنگاران در تشریح دیدار خود با رئیس مجلس فرانسه، این دیدار را دیداری سازنده، خوب و پرمحتوا خواند و اظهار داشت: با رئیس مجلس سنای فرانسه و رئیس کمیسیون امنیت ملی فرانسه و سایر شخصیت‌های پارلمانی که از فرانسه به ایران سفر کرده بودند ملاقات خوبی داشتیم.

وی با بیان اینکه در این دیدار مسائل دوجانبه و موضوعات منطقه‌ای مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: نقطه‌نظرات مشترکی میان ایران و فرانسه نسبت به مبارزه با ترورسیم، افراطی‌ گری و گروه‌های تروریستی مانند داعش که دشمن بشریت هستند و مرتکب جنایت بسیاری در منطقه شدند داشتیم.

ولایتی گروه‌های تروریستی را دارای ظرفیت‌های خطرناکی برای به هم زدن منطقه دانست و خاطرنشان نکرد: در گفت‌وگوهایی که با یک دیگر داشتیم هم‌نظر بودیم که باید در منطقه و صحنه بین‌المللی با تروریسم مبارزه کرد.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر حفظ تمامیت ارضی کشورهای منطقه خاطرنشان کرد: کشورهای منطقه نباید از طرف دیگران مورد خطر قرار گیرد و تضعیف شوند زیرا تضعیف آنها موجب نفوذ تروریسم به کشورها خواهد شد.

ولایتی آینده همکاری ایران و فرانسه را روشن خواند و اظهار داشت: با توجه به سابقه طولانی که دو کشور در تاریخ روابط خود دارند زمینه برای توسعه روابط میان ایران و فرانسه فراهم است و ما به آینده امیدواریم.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به سفر قریب‌الوقوع روحانی به فرانسه اظهار داشت: رفت و آمدهای دو کشور باید توسعه پیدا کند و این تبادل نظرها می‌تواند روابط دوجانبه و همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را تقویت کند.

وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران فرانسوی مبنی براینکه نگاه ایران و فرانسه نسبت به مسئله سوریه یکسان نیست، گفت: ما هیچ توقعی نداریم که نگاه دو کشور درباره یک کشور صالح صد در صد بر هم منطبق باشد و این توقعی غیرواقع‌بینانه است.

وی ادامه داد: نظرات ایران و فرانسه به یگدیگر نزدیک است و ما هر دو درباره سوریه مخالف تروریسم هستیم و اینطور که ما فهمیدم هر دو بر این امر توافق داریم که سوریه راه‌حل نظامی ندارد و راه‌حل آن سیاسی است.

ولایتی با تاکید براینکه تمامیت ارضی سوریه باید حفظ شود خاطرنشان کرد: آینده سوریه در اختیار مردم سوریه است و هیچ کشور خارجی حق دخالت در امور سوریه را ندارد بنابراین اگر ما تا این قدر هم با کشورهای دیگر در صحنه و روابط منطقه‌ای تفاهم داشته باشیم بسیاری از مشکلات سیاسی حل می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار فرانسوی مبنی براینکه نمی‌خواهم جو را خراب کنم اما نظر ایران و فرانسه درباره سرنوشت بشاراسد یکی نیست، خطاطرنشان کرد: این همان بخشی است که نگاه ما با یکدیگر مختلف است اما ما یک استدلال داریم و آن این است که مردی که به مدت 5 سال در کشور خودش ماند، از کشورش دفاع کرد. تمامیت ارضی کشورش را حفظ  کرد و با تروریست‌ها مبارزه کرد شایسته تقدیر است.

ولایتی با طرح پرسشی مبنی براینکه چه کسی می‌تواند جایگزین بشاراسد باشد و تا این میزان ایستادگی کند اظهار داشت: ایران نمی‌خواهد برای مردم سوریه تصمیم بگیرد و مردم سوریه به هر کسی رای دهند و هر دولتی را انتخاب کنند حق آنان است.

وی در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار فرانسوی مبنی براینکه آیا این سخنان و مواضع‌تان را به مردم فرانسه نیز می‌گویید، خاطرنشان کرد: یکی از محاسن رابطه ایران و فرانسه این است که با یکدیگر سخن میگوییم و من با روسای جمهور مختلف کشور فرانسه دیدار کردم و آقای سارکوزی از من شخصا دعوت کردند تا به کاخ الیزه بروم و با وی گفت‌وگو کنم و به این منظور سفیر فرانسه به منزل ما آمد و دعوت‌نامه را به من داد که من بعد از آن به مدت یک ساعت در کاخ الیزه با سارکوزی مذاکره کردم.

ژرارد لارشه نیز در جمع خبرنگاران دیدار خود را با ولایتی مثبت خواند و گفت: از آقای ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل خواستیم پیام محبت‌آمیز ما را به رهبر معظم انقلاب برسانند چراکه ما احترام خاصی را برای رهبر انقلاب اسلامی قائل هستیم.

وی با اشاره به دیدار خود با ولایتی تصریح کرد: در این دیدار از تجربیات آقای ولایتی بهره بردیم. در همین راستا مبادلات مشترکی را در خصوص در مسائل عراق، سوریه و منطقه داشتیم.

رئیس مجلس سنای فرانسه ادامه داد: همچنین در خصوص موضوع سوریه و قطعنامه اخیر سازمان ملل با یکدیگر تبادل نظر کردیم و متوجه شدیم نظرات دو کشور در زمینه‌های مختلف همچون تحلیل و راه‌حل برای مبارزه با تروریسم یکی است.

ژرارد لارشه با بیان اینکه رد این دیدار درباره مسائل لبنان نیز سخن گفته شده است تصریح کرد: بعداز صحبت با آقای ولایتی نسبت به پیدا کردن راه‌حلی برای لبنان خوشبین شدم.

رئیس مجلس سنای فرانسه خطر تروریسم را خطری بزرگ توصیف کرد و گفت: همکاری‌ قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی در این خصوص می‌تواند در زمینه مبارزه با تروریسم راهگشا باشد.

وی با اشاره به سفر آتی روحانی به فرانسه اظهار داشت: سفر روحانی و دیدارش با اولاند فرصتی را برای گفت‌وگو برای گسترش روابط دو کشور فراهم می‌کند.

رئیس مجلس سنای فرانسه در دیدار خود با ولایتی ایران را کشوری باثبات در منطقه دانست و گفت: ما چنین امری را در کشورها کمتر می‌بینیم و یران تجربه موفقی را در حفظ ثبات و امنیت داشته است؛ ما تمایل داریم نظرات ایران را درباره منطقه و مبارزه با تروریسم از نظرات شما درباره تحولات منطقه و مبارزه با تروریسم بهره‌مند شویم.

ولایتی در دیدار خود با رئیس مجلس سنای فرانسه این دیدار مقدمه‌ای برای توسعه روابط دو کشور خواند و اظهار داشت: زمینه برای همکاری ایران و فرانسه مساعد است و امیدواریم بتوانیم همکاری‌های زیادی را با یکدیگر داشته باشیم.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *