مقام آمریکایی: آزمایش موشکی برای ایران عواقب دارد
خبرگزاری میزان-یک مقام دولت آمریکا گفت که آزمایش موشکی ایران با عواقبی برای این کشور در آمریکا و شورای امنیت همراه خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه اسرائیل و ایالات متحده هردو دارای این هدف مشترک هستند که می خواهند توانایی ایران را برای تسلیحاتی کردن برنامه هسته ای اش محدود کنند تا اینکه ایران نتواند تهدیدی برای امنیت اسرائیل و همه دوستان منطقه ای ما باشد افزود: بنابراین تردیدی نیست که ما در این هدف راهبردی، نگاه مشترکی داریم.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره احتمال اقدام منفرد ایالت های آمریکا علیه ایران گفت: کاملا روشن است که در آمریکا نظام فدرالی حاکم است و دولت فدرال در عرصه سیاست خارجی تصمیم گیرنده نهایی است اما مطرح شدن همین سخنان سبب شده است طرف ایرانی بسیار نگران شود.
مال ادامه داد: در توافق هسته ای نیز به صراحت گفته شده است که آمریکا کارهایی را همسو و متناسب با قوانین فدرال و قابلیت ها و اختیارات دولت امریکا انجام خواهد داد؛درست است که کار در آمریکا به علت نظام فدرالی حاکم، بسیار پیچیده است و طرف ایرانی از شنیدن این مطالب تعجب نمی کند. بی تردید، طرف ایرانی انتظار دارد که مقامات ایالتی و محلی آمریکا دنباله روی گام هایی باشند که دولت فدرال قصد دارد در روز اجرای توافق بردارد؛ هرگاه طرف ایرانی فکر کند ما مطابق این رویه کار نمی کنیم، مطالب را به آنها توضیح می دهیم.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره چشم انداز برنامه هسته ای ایران گفت: کشورهایی ابزار تمایل کرده اند که در برنامه هسته ای غیرنظامی ایران مشارکت داشته باشند.
این مقام آمریکایی با بیان اینکه کاملا روشن است که انگیزه اول آنها در این زمینه، منافع مالی و تجاری است افزود: اما آنها از منظر ایمنی و امنیتی هم به این مسئله نگاه می کنند تا در برنامه هسته ای غیرنظامی ایران نقش داشته باشند.
وی افزود: کشورهایی در عرصه جامعه بین المللی می خواهند به این روند کمک کنند البته می خواهم در اینجا هشدار بدهم تا وقتی روز اجرای توافق هسته ای فرانرسد، نمی توان گام های بیشتری در این زمینه برداشت وکاملا روشن است که پس از فرارسیدن این روز، ما نه تنها مانعی در مسیر برنامه هسته ای غیرنظامی ایران بوجود نمی آوریم بلکه همه طرفهای حاضر در توافق هسته ای پشتیبان همکاری در حوزه مسائل هسته ای بویژه حوزه ایمنی هسته ای هستند.
وی در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره تعهد آمریکا به اجرای قطعنامه های ضدایرانی گفت: تردیدی نیست که آمریکا به شدت متعهد است همه مفاد قطعنامه های شورای امنیت ملل متحد را اجرا کند.
استفن مال با اشاره به اینکه ایران دهم اکتبر موشک میان بردی را آزمایش کرد افزود: ما به سرعت در شورای امنیت سازمان ملل متحد به همراه شرکایمان در آلمان و انگلیس و فرانسه اعلام کردیم که به نظر ما، این اقدام ایران نقض آشکار قطعنامه 1929 شورای امنیت سازمان ملل متحد است.
وی با بیان اینکه اقدام ایران به کمیته کارشناسان احاله شد تا بررسی شود و این کمیته هفته گذشته نتایج خود را از طریق کمیسیون تحریمها به شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرد که براساس آن، این اقدام ایران نقض آشکار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد بوده است افزود: سامانتا پاور نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد نیز خواستار آن شد که به علت نقض این قطعنامه عواقبی متوجه ایران باشد.
مال ادامه داد: سامانتا پاور هم از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته است در این زمینه اقدام کند تا مجازات هایی علیه ایران به علت نقض قطعنامه مذکور اعمال شود اما نمی دانم که آیا می توانیم در شورای امنیت سازمان ملل متحد در این زمینه کاری انجام بدهیم یا خیر.
وی اضافه کرد: درعین حال باید توجه داشت که ما اختیارات یکجانبه زیادی برای اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران به علت نقض تعهدات این کشور درخصوص برنامه موشکهای بالستیکش داریم اما من در موقعیتی نیستم که بگویم این عواقب به چه صورت خواهد بود.
استفن مال تصریح کرد: باید بگویم که دولت آمریکا فعالانه در حال بررسی عواقبی برای این اقدام ایران است.
نظرات بینندگان
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *