پیشگیری از وقوع جرم به عنوان یک اولویت در جامعه مطرح است
خبرگزاری میزان - الفت با بیان اینکه پیشگیری از وقوع جرم به عنوان یک اولویت در جامعه مطرح است، گفت: امروز کمتر مسئولی در دستگاهها، سازمانها پیدا می شود که به امر پیشگیری توجه نکند.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی و ارتباطات دادگستری کل استان آذربایجان شرقی، آیین اختتامیه همایش ملی «نگاهی نو به: شهرسازی، امنیت و پیشگیری از وقوع جرم در فضاهای شهری» در سالن همایش مجتمع رفاهی پتروشیمی تبریز برگزار شد.
در این مراسم معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ضمن تشکر از مسئولین و دست اندرکاران همایش گفت: با توجه به سابقه پنج ساله معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه می توان گفت در حال حاضر جامعه با ادبیات پیشگیری از وقوع جرم آشناست و دولتمردان، قانونگذاران و مجریان حساسیت ویژه ای به مباحث و مسائل پیشگیری پیدا کرده اند.
وی ادامه داد: قانونگذاران تلاش دارند در تمام امور تقنینی، بسته های پیشگیرانه را همراه قوانین مدوّن به جامعه و مجریان ارائه دهند. امروز کمتر مسئولی در دستگاهها، سازمانها پیدا می شود که به امر پیشگیری توجه نکند و پیشگیری از وقوع جرم به عنوان یک اولویّت در جامعه مطرح بوده و یکی از انتظارات و توقّعات مهم و اساسی جامعه است.
محمدباقر الفت روشن کردن معابر، بکار بردن روشنایی در معماری و حذف زمینها، مکانها و ساختمانهای مخروبه رها شده را از جمله اقدامات پیشگیرانه عنوان نموده و ادامه داد: در تعریف جرم بعنوان یک پدیده اجتماعی و تصوّر رفتار مجرمانه ارکان متعددی متصوّر است، مثل: جرم، مجرم، بزهدیده، زمان وقوع جرم و مکان ارتکاب جرم؛ موضوع مطرح در این همایش برگرفته از مباحث «مکان ارتکاب جرم» است. مکان وقوع جرم می تواند بعنوان محل تحریک مجرمان و خاطیان و برهم زنندگان امنیت شهری متصوّر شود. به عبارت دیگر، ترسیم امکنه شهری می تواند ضریب وقوع جرم را بالا ببرد و به رفتار مجرمانه وسعت و عمق دهد و افراد زیادی را تحریک به ارتکاب جرم نموده و بزهدیدگان را متنوّع و متعدد تعریف کند.
وی همکاری تمام مدیران شهرها و استانها در امر پیشگیری از وقوع جرم را خواستار شد و افزود: برگزاری چنین همایشی نشان می دهد که همدلی و همزبانی بین مسئولین کلانشهر تبریز در همه امور خصوصاً پیشگیری از وقوع جرم و تأمین امنیت شهری وجود دارد. لذا تمام برنامه ها باید به سمتی رود که افراد جداشده از خانواده و جامعه، بازاجتماعی شده و به آغوش خانواده بازگردند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *