کاهش ضریب هوشی نوزادان با مصرف شیر خشک/ کودکانی که از شیر مادر تغذیه میکنند مرگ ومیرشان کمتر است
خبرگزاری میزان- رئیس بیمارستان کودکان مفید گفت: به دلیل وجود ضد میکروب و اسیدآمینهها در شیر مادر، کودکانی که از شیر مادر تغذیه میکنند در نسبت به مصرفکنندگان شیرخشک، از 8 درصد ضریب هوشی بالاتری برخوردار هستند.
به گزارش گروه اجتماعی میزان، فرید ایمانزاده رئیس بیمارستان کودکان مفید و دبیر علمی یازدهمین کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان گفت: به دلیل مصرف فست فود ها و خوراکیهای شور، احتمال ابتلا به فشار خون در کودکان بسیار زیاد شده است.
وی اختلال عملکرد فعالیت کلیه، کبد و التهاب در عروق، بیماریهای غدد، استرس شدید و عفونتهای اورولوژیک را از دلایل ابتلا به فشار خون عنوان کرد.
رئیس بیمارستان مفید با اعلام این خبر که در حال حاضر تنها 20-35 درصد از نوزادان از شیر مادر تغذیه میکنند و 2.3 از تغذیه شیرخوارها با شیر خشک است تصریح کرد: به دلیل وجود ضد میکروب و اسیدآمینهها در شیر مادر، کودکانی که از شیر مادر تغذیه میکنند در نسبت به مصرفکنندگان شیرخشک، از 8 درصد ضریب هوشی بالاتری برخوردار هستند.
وی ادامه داد: کودکانی که از شیر مادر تغذیه میکنند بدنشان سوختوساز بیشتری دارد و نسبت به دیگر افراد در وضعیت وزنی نرمالتری به سر میبرند.
رئیس انجمن علمی تغذیه با شیر مادر در ایران، افزایش ارتباط عاطفی میان فرزند و والدین و کاهش بیماریهای گوارشی و تنفسی را از دیگر مزایای شیر مادر برشمرد و تأکید کرد: کودکانی که از شیر مادر تغذیه میکنند مرگ میرشان کمتر است.
ایمانزاده شیر خشک را یکی از عوامل افزایش احتمال ابتلا به فشار خون خواند و گفت: شیر خشک خورها چاقتر هستند چون غلظت سدیم و پروتئین دریافتی آنها بیشتر است.
وی اظهار کرد: باید به سمت ترویج تغذیه از شیر مادر پیش برویم، چراکه بدترین فرمهای سینه برای شیردهی هم قابلدرمان هستند و با مشاوره میتوان به مادران نحوه شیردهی صحیح را آموزش داد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *