درآمد ۷ میلیارد تومانی موقوفات درمانی
نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: هم اکنون در سراسر کشور هزار و ۱۲۷ موقوفه درمانی اعم از بیمارستان ، درمانگاه و مرکز بهداشت و درمان داریم که این موقوفات امسال ۷ میلیارد تومان درآمد داشت و ۲ هزار و ۷۰۰ نفر از عواید آن بهره مند شدند.
به گزارش گروه اجتماعی میزان، حجت الاسلام علی محمدی پیش از خطبه های نمازجمعه این هفته تهران با ارائه گزارشی از اجرای نیات واقفان افزود: ما در سراسر کشور حدود 50 هزار موقوفه داریم که نیت واقفان آن برای عزاداری ، تعزیه داری و اطعام عزاداران در ماه های محرم و صفر است که در سال 94 این موقوفه ها 33 میلیارد تومان عواید داشت که در 14 هزار مکان به عزاداران امام حسین (ع) در مساجد، حسینیهها، تکایا ، هیئت های مذهبی و امامزاده ها خدمات ارائه شد.
وی گفت: این مبلغ در 131 هزار و 200 جلسه عزاداری هزینه شد.
محمدی افزود: یکی دیگر از نیات واقفین کمک به فقرا ، یتیمان و بی سرپرستان است که 3 هزار و 649 موقوفه در این خصوص داریم که درآمد این موقوفات امسال 10 میلیارد تومان بود که 32 هزار نفر از عواید آن بهره مند شدند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه یکی دیگر از نیات واقفان را کمک برای تهیه جهیزیه خواند و گفت: در همین زمینه 42 موقوفه داریم که تعداد آن بسیار کم است و عواید این موقوفه ها امسال یک میلیارد و 600 میلیون تومان بود که در همین زمینه به 809 زوج جوان برای تشکیل زندگی مساعدت شد.
وی افزود: کمک به بیماران نیازمند نیات دیگر واقفان است که هم اکنون در سراسر کشور هزار و 127 موقوفه درمانی اعم از بیمارستان ، درمانگاه و مرکز بهداشت و درمان داریم.
محمدی گفت: 25 درصد امکانات درمانی کشور موقوفه است و متأسفانه جایی گفته نمی شود و در شهر تهران 30 بیمارستان موقوفه داریم که برخی از آنها جزو بیمارستان های درجه یک تهران محسوب می شود.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: موقوفاتی که برای کمک به بیماران نیازمند ایجاد شده است امسال 7 میلیارد تومان درآمد داشت که عواید آن به 2 هزار و 700 نفر رسید.
وی در ادامه تعداد موقوفات با نیت توسعه حوزه های علمیه را 2 هزار و 700 موقوفه اعلام کرد و گفت: از سال 90 تاکنون 31 میلیارد تومان درخصوص این موقوفه ها به طلاب حوزه های علمیه مساعدت شد.
محمدی در همین باره افزود: نسبت موقوفاتی که برای حوزه های علمیه وقف شده 2 درصد نسبت همه موقوفات کشور است و باید برای بحث علم و دین و حوزه های علمیه درخصوص احیای وقف فکری جدی شود.
وی گفت: یکی دیگر از نیات واقفان اعزام زائران به عتبات عالیات است که در همین زمینه 205 موقوفه با این نیت داریم که بر همین اساس امسال 500 نفر از افرادی که تا به حال به عتبات عالیات عراق مشرف نشده بودند از عواید این موقوفات به این مکان ها اعزام شدند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: 190 موقوفه در کشور هم با نیت اعزام زائران به مشهد مقدس داریم که امسال موفق شدیم با عواید این موقوفات 470 نفر را که به مشهد مقدس نرفته بودند اعزام کنیم.
وی گفت: برخی گمان می کنند توجه مردم به وقف کاهش پیدا کرده است در حالی که این حرف صحیحی نیست چرا که از ابتدای انقلاب تا سال 89 آمار موقوفات 6 هزار و 363 مورد بود که از سال 90 تا 94 حدود 9 هزار و 690 موقوفه داریم به این ترتیب که مردم در این چهار سال یک و نیم برابر 30 سال ، برای مسجد و حسینیه وقف کردند.
محمدی افزود: یکی دیگر از وظایف سازمان اوقاف ، اداره امامزادگان و بقاع متبرکه است که در همین خصوص بیش از 8 هزار بقعه و امامزاده داریم که در 2 هزار و 700 مورد آن مرکز فرهنگی دایر شده است و در هزار و 870 بقعه نماز جماعت از یک وعده تا سه وعده اقامه می شود و 400 خیمه معرفت با حضور روحانیان و مشاوران نیز در این مراکز پاسخگوی سوالات مردم هستند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در چهار سال گذشته عملیات عمرانی و ساخت و ساز در 5 هزار و 800 بقعه متبرکه به میزان بیش از 4 میلیون متر مربع با کمک نذورات مردم انجام شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش از مردم خواست همه وقف نامه ها را در اختیار سازمان اوقاف قرار دهند.
محمدی افزود: برخی می گویند وقف کنید اما سازمان اوقاف متوجه نشود که این خیانت است و برخی ها از این طریق بعداً وقف را از وقفیت خارج می کنند و به فروش می رسانند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: یکی دیگر از اقدامات جهادی در حفظ و نگهداری موقوفات اخذ سند رسمی و قانونی برای موقوفات اضافه بر وقف نامه است که در همین ارتباط از سال 1310 تا سال 1388 برای 61 هزار و 542 سند اخذ شد که از سال 1388 تا 1394 برای حدود 50 هزار مورد سند اخذ شده است .
وی به نیازهای امروز کشور در بحث وقف اشاره کرد و گفت: ما 777 نیت واقفین بدست آورده ایم که فکر می کنیم در برخی موارد با خلاء مواجهیم و مردم باید درخصوص اینگونه وقفیات توجه بیشتری کنند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: یکی از این موارد موقوفات در بحث فعالیت های قرآنی و حمایت از قاریان ، حافظان ، معلمان و بحث چاپ قرآن است که نیت وقف در این خصوص کم شده است.
وی گفت: در بحث ازدواج هم هم اکنون فقط 42 موقوفه با نیت کمک به تسهیل ازدواج داریم که باید در این خصوص نیز توجه بیشتری شود.
محمدی افزود: موقوفات با نیت توسعه اشتغال ، حوزه های علمیه ، بهداشت و درمان ، محیط زیست ، علم و پژوهش ، کمک به فقرا ، حمایت از رسانه های مروج اسلام ناب محمدی ، حمایت از نخبگان و موقوفات برای حمایت از جهاد فی سبیل الله نیز از دیگر مواردی است که نیاز به توجه بیشتر واقفان دارد.
عمل به نیات واقفان از تکالیف اصلی سازمان اوقاف
نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: یکی از تکالیف ما عمل به نیات واقفان است و در همین زمینه بیش از ۵۱۰ هزار صفحه وقف نامه که در اختیار داریم ابلاغ کرده و گفته ایم همه آنها به دقت مطالعه شوند.حجت الاسلام علی محمدی بعنوان سخنران پیش از خطبه های نمازجمعه امروز تهران به مناسبت هفته وقف به روایاتی در بیان شأن بالای وقف و واقفان اشاره کرد و افزود: علما ، نخبگان و اصحاب رسانه باید در خصوص فرهنگ سازی حقیقت ، ماهیت و شرایط وقف بیش از این تلاش کنند.
وی گفت: باید فرهنگ سازی شود که با موقوفات زندگی کنیم چرا که متأسفانه می بینیم کسانی که متوجه می شوند ملک و سرمایه شان موقوفه است ناراحت می شوند در حالی که اگر کسی از سرمایه وقف به عنوان اجاره استفاده کند او با مال الاجاره پرداختی در ثواب حسنه سهیم است.
محمدی با اشاره به اینکه تغییر نیت واقف شرعاً اشکال دارد ، افزود: در همین راستا باید احکام شرعی وقف بیش از این اطلاع رسانی شود.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه برای دفاع از حق و حقوق موقوفات و واقفان باید به جامعه اطمینان داد ، گفت: طاغوت به صورت برنامه ریزی شده دنبال حیف و میل موقوفات بود اما به برکت انقلاب اسلامی ، حاکمیت نظام اسلامی از حق و حقوق موقوفات دفاع و با موقوفه خواران مبارزه می کند.
محمدی احیاء فرهنگ وقف و حفظ سرمایه موقوفات را از خدمات انقلاب خواند و افزود: برخی افراد ساده لوح با یک گزارش ناقص و جاهلانه علیه دستگاه وقف جوسازی می کنند در حالی که ما در سازمان اوقاف مطابق حکم الهی و تکالیف شرعی عمل می کنیم.
وی گفت: یکی از تکالیف ما عمل به نیات واقفان است و در همین زمینه بیش از 510 هزار صفحه وقف نامه که در اختیار داریم ابلاغ کرده و گفته ایم همه آنها به دقت مطالعه شوند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: این سازمان درخصوص موقوفات و بقاع و امامزادگان از شفافیت مالی برخوردار است و از سال 90 همه گزارش های مالی منطبق با نیات واقفان در موقوفات و گزارش مالی بقاع و امامزادگان را در سامانه بانک اطلاعات موقوفات امامزادگان ثبت کرده ایم.
محمدی گفت: منافع برخی ها در ابهام و بی نظمی مالی است و برای اینکه خودشان در معرض خطر قرار نگیرند اقدامات سازمان اوقاف را زیر سوال می برند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *