صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

كاهش تلفات غرق شدگی در هفت ماهه امسال

۲۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۰:۰۱
کد خبر: ۱۰۸۳۱۸
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
خبرگزاری میزان - در هفت ماهه سال جاری آمار تلفات ناشی از غرق شدگی در كشور با كاهش 9.8 درصدی مواجه بود. این آمار از 732 فوتی در هفت ماهه سال گذشته به 660 فوتی در مدت مشابه سال جاری كاهش یافت.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از اداره كل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان پزشكی قانونی كشور، در هفت ماه نخست سال جاری از كل تلفات غرق‌شدگی در كشور 573 نفر مرد و 87 نفر  زن بودند. این در حالی است كه تعداد مردان فوت شده بر اثر غرق‌شدگی در مدت مشابه سال قبل 644 و تعداد زنان 88 نفر بود.

در این مدت استان‌های مازندران با 112 (99 مرد و 13 زن)، خوزستان با 94 (80 مرد و 14 زن) و گیلان با 62 (53 مرد و 9 زن) فوتی به ترتیب بیشترین آمار مرگ بر اثر غرق‌شدگی را داشته‌اند. این سه استان در حالی بالاترین آمار غرق‌شدگی در كشور را داشته اند كه در هر سه آنها با كاهش قابل توجه آمار غرق‌شدگی در هفت ماهه سال مواجه بوده‌ایم.

مرگ 168 نفر در رودخانه ها

بر اساس این گزارش در هفت ماهه امسال از كل تلفات غرق‌شدگی بیشترین آمار مربوط به رودخانه ها بوده است. مطابق آمارهای موجود در این مدت 168 نفر در رودخانه ها براثر غرق‌شدگی جان خود را از دست داده اند. پس از آن 155 نفر در دریا 138 خارج طرح و 17 نفر در محدوده ایمن سازی شده)، 94 نفر در استخرها، 66 نفر در كانال، 57 نفر در دریای مصنوعی و سد، 17 نفر در چاه، 14 نفر در دریاچه های طبیعی و 66 نفر در سایر مكان‌ها بر اثر غرق‌شدگی جان باخته اند.

یادآور می شود در مهر ماه امسال نیز 76  نفر بر اثر غرق‌شدگی در كشور جان باخته اند كه این آمار در مقایسه با مهر سال قبل 3.8 درصد كمتر شده است.

توصیه های کلیدی برای پیشگیری از غرق‌شدگی در رودخانه ها، كانال‌ها و آب‌های كم عمق

از آنجا كه بر اساس آمار های موجود تعداد قابل توجهی از موارد غرق‌شدگی در رودخانه ها و آب‌های كم عمق اتفاق می افتد در ادامه توصیه هایی برای پیشگیری از غرق‌شدگی در رودخانه ها مطرح می شود:

▪  آشنایی با فنون اولیه شنا،آشنایی با محدودیت ها و رعایت آن‌ها از ابتدایی ترین الزامات قبل از شنا است.

▪  اطلاع از وضعیت عمق آب قبل از تصمیم به شیرجه زدن و حتی قبل از ورود به آب ضروری است. چرا که شیرجه در آب های کم عمق خطر ضربه به سر و نیز شکستگی گردن را به دنبال دارد.هم چنین ورود به آب‌های عمیق برای مبتدیان، خطر غرق شدگی را افزایش می دهد.

▪  بررسی دمای آب نیز ضروری است، به عنوان مثال اگر مدت زیادی در آفتاب مانده اید، از وارد شدن ناگهانی به آب سرد خودداری کنید، علت این توصیه پیشگیری از شوک دمایی است.

▪  به هیچ وجه تنها و در محیط هایی که نجات غریق وجود ندارد، شنا نکنید.

▪  در آب و در موقع شنا از شوخی های خطرناک بپرهیزید.

▪  پس از مصرف داروهایی که موجب خواب آلودگی یا شل شدن عضلات می شوند، شنا نکنید.

▪   به هیچ وجه تشت های آب و لگن ها و یا حوضچه های کوچک آب را در جایی که کودک خردسال وجود دارد، بدون توجه رها نکنید.

▪  در حمام و حین استفاده از وان مراقب کودکان و سالمندان باشید.

▪  توانایی خود را در شناکردن بیش از حد در نظر نگیرید. یک سوم قربانی های غرق شدگی با فن شنا به طور کامل آشنا بوده اند.

▪  در صورت مواجه با یک غریق، اگر با فن نجات غریق آشنا نیستید، سعی کنید فقط با استفاده از چوب یا طناب یا جلیقه نجات و یا تشکیل زنجیره انسانی به وی کمک کنید.

▪  برای نجات یک غریق اول امنیت خود را در نظر بگیرید. از پشت به غریق نزدیک شوید و از او بخواهید تقلا نکند.

▪  پس از رساندن غریق به ساحل، به سرعت با اورژانس تماس بگیرید.

▪  بسیاری از رودخانه ها با وجود ظاهری آرام بسیار خطرناك و عمیق هستند به نحوی كه فرد بعد از چند قدم جلو رفتن در رودخانه متوجه عمق زیاد آن شده و گرفتار گردآب می شود، بنابراین توصیه می كنیم بدون اطلاع از وضعیت رودخانه هرگز برای شنا در آن اقدام نكنید. به یاد داشته باشیم بیشترین غرق شدگی در رودخانه های كشور اتفق افتاده است.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *