صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

واحدهای مسکن مهر بدون مشتری مانده‌اند

۱۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۱:۱۰
کد خبر: ۱۰۸۱۱۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
خبرگزاری میزان - عضو هیات مدیره بانک مسکن از کسری مسکن در دو سال آینده خبر داد و «عرضه نامتعادل» را سبب پیدایش مسکن مهر مازاد در برخی مناطق کشور دانست.
به گزارش ، ابوالقاسم رحیمی انارکی اظهار کرد: صدور پروانه های ساختمانی در سال های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ کاهش یافت و کشور در این بخش با مخاطراتی در دو سال آینده روبرو خواهد شد، به طوری که به دلیل عرضه ناکافی مسکن در این بخش کسری خواهیم داشت.

رحیمی انارکی گفت: با افزایش شدید قیمت زمین و واحدهای مسکونی و همچنین تورم در دهه های گذشته و افزایش نیافتن درآمدها متناسب با افزایش سایر متغیرهای اقتصادی، بازار مسکن به رکود رفت.
عضو هیات مدیره بانک مسکن تاکید کرد در ۲۲ سال گذشته شاخص قیمت مصرف کننده ۴۸ برابر شده است.

وی افزود: در این مدت قیمت زمین و مسکن بیش از تورم رشد داشته و افزایش درآمد خانوارها از شاخص تورم نیز پایین تر بوده است.

به گفته او، نظام تامین مالی مسکن در ایران یک ویژگی دارد و آن هم پایین بودن مانده اعتبارات رهنی بخش مسکن نسبت به تولید ناخالص داخلی است که در ایران این نسبت به کمتر از ۱۰ درصد می‌رسد؛ در حالی که در کشورهای در حال توسعه ۱۰ تا ۴۰ درصد و در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته بیش از ۴۰ درصد و حتی بالای ۱۰۰ درصد نیز تخمین زده می شود.

وی خبر داد: در مسکن گرانقیمت مازاد عرضه به وجود آمده یعنی عرضه مسکن لوکس بیش از تقاضاست.

رحیمی انارکی گفت: قسمت عمده تامین مالی مسکن در کشور، منوط به پس اندازهای گذشته است و مربوط به پس اندازهای آینده نمی شود؛ در حالی که این امر در بیشتر کشورهای جهان به پس اندازهای آینده منوط است.

وی تصریح کرد: فرایند بازگشت منابع از سوی وام گیرندگان برای بانک مسکن مشکل های زیادی را به وجود آورده است.

رحیمی انارکی گفت: برای اینکه بانک مسکن بتواند مسکن مورد نیاز مردم را تامین کند باید سرمایه بانک افزایش پیدا کند، صندوق تضمین تسهیلات تشکیل و ابزارها، قانون ها و ضابطه های مورد نیاز تدوین شود تا بانک تخصصی توسعه ای مسکن در کشور به پویایی برسد.

به گفته او، تسهیلات بانک مسکن برای متقاضیان خرید در تهران به طور متوسط نزدیک به ۱۲ درصد قیمت مسکن را تامین می کند و سهم تسهیلات در قیمت کل واحد مسکونی به شدت کاهش پیدا کرده است.

همچنین در شهرهای زیر ۲۰۰ هزار نفر تسهیلات بانک مسکن به طور متوسط ۴۰ تا ۵۰ درصد قیمت واحد مسکونی را پوشش می دهد و در شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر این سهم به طور متوسط ۳۰ تا ۴۰ درصد است.

وی یادآوری کرد: این در حالی است که بانک مسکن در اوایل دهه ۷۰ به طور متوسط ۶۰ تا ۷۰ درصد قیمت واحد مسکونی را به متقاضیان تسهیلات پرداخت می کرد.

هم اکنون بانک مسکن به عنوان تنها پرداخت کننده تسهیلات خرید مسکن در ایران به دو روش پس انداز یا خرید اوراق مسکن به متقاضیان تسهیلات پرداخت می کند.

متقاضیان برای دریافت ۵۰ میلیون تومان تسهیلات مسکن باید بیش از هفت میلیون تومان برای خرید اوراق مسکن هزینه کنند تا از تسهیلات این بانک با سود ۱۴ درصدی بهره مند شوند.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *