صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آیا سیگارهای الکترونیکی سالم اند؟ + عکس

۱۸ آذر ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۹:۰۱
کد خبر: ۱۰۷۹۴۳
خبرگزاری میزان - این ترکیبات شیمیایی در بسیاری از خوراکی‌های شیرین مثل پشمک و کیک‌ها و آب‌میوه‌ها استفاده می‌شود.
به گزارش به نقل از مشرق،سیگارهای الکترونیکی طعم‌دار ممکن است محتوی موادی شیمیایی باشند که می‌توانند به ریه آسیب بزنند. بعضی از سیگارهای الکترونیکی طعم‌دار ممکن است حاوی طعم‌دهنده‌ای شیمیایی باشند که منجر به بیماری‌های مزمن ریه می‌شوند. این ماده‌ی شیمیایی که «دیاستیل» (diacetyl) نام دارد، در بیش از 75 درصد از سیگارهای الکترونیکی طعم‌داری که محققان دانشگاه هاروارد تست کرده‌اند، پیدا شده است. علاوه بر این، دو ترکیب دیگر هم که برای سلامت انسان مضر هستند، در آنها یافت شده بود. این ترکیبات شیمیایی در بسیاری از خوراکی‌های شیرین مثل پشمک و کیک‌ها و آب‌میوه‌ها استفاده می‌شود.


سیگارهای الکترونیکی طعم‌دار چندان هم سالم نیستند

دیاستیل یک افزودنی شیمیایی است که گاهی اوقات به مواد غذایی اضافه می‌شود تا به آنها نوعی طعم کره‌ای داده شود. گفته می‌شود استنشاق این ماده می‌تواند احتمال ابتلا به نوعی بیماری مزمن تنفسی را افزایش دهد. به دنبال ابتلا به این بیماری، نایژک‌های هوایی در شش ورم کرده و سپس بسته می‌شوند.

محققان دانشگاه هاروارد در 51 سیگار الکترونیکی با طعم‌های مختلف به دنبال دیاستیل و دیگر ترکیبات شیمیایی طعم‌دهنده گشتند. این ترکیبات معمولا در کنار دیاستیل یافت می‌شوند و می‌توانند برای دستگاه تنفسی خطرناک باشند. از میان 51 طعمی که تست شدند، 47 عدد محتوی حداقل یکی از این ترکیبات شیمیایی بودند.

با توجه به این که هزاران سیگار الکترونیکی با طعم‌های مختلف در بازار وجود دارد، 51 طعم، نمونه‌ی بسیار کوچکی است. هرچند قبلا، علاوه بر دیاستیل، دیگر مواد شیمیایی مضر هم در سیگارهای الکترونیکی پیدا شده بود. این شواهد نشان می‌دهند که سیگارهای الکترونیکی چندان هم از سیگارهای تنباکویی سنتی سالم‌تر نیستند. این در حالی است که قبلا گروهی از محققان در انگلیس نشان دادند که این سیگارها ضرر ندارند.  به دلیل مضرات احتمالی این سیگارها برای سلامتی، سازمان FDA آمریکا طرحی برای کنترل تعداد سیگارهای الکترونیکی در بازار ارایه داده است.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *