صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

زنگ خطر آنفولانزا در آذربایجان شرقی و کرمانشاه به صدا درآمد/ 5 استان در معرض شیوع

۱۷ آذر ۱۳۹۴ - ۰۶:۲۳:۱۶
کد خبر: ۱۰۷۱۲۲
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
خبرگزاری میزان-معاون وزیر بهداشت پیش بینی کرد که شیوع آنفولانزا در آذربایجان شرقی و کرمانشاه را بیش از دیگر شهرها تهدید می کند، اما ساکنان کردستان، خوزستان، اصفهان، خراسان شمالی و تهران نیز در معرض شیوع این بیماری هستند.

به گزارش گروه اجتماعی میزان به نقل از شبکه خبر، برنامه تیتر امشب، شب گذشته  به بررسی بیماری آنفولانزا در کشورمان پرداخت. سیاری معاون وزیر بهداشت با حضور در استودیو این برنامه ، حق دوست، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان، خانم الهی سرپرست اورژانس بیمارستان سیستان و بلوچستان و گویا، رئیس مرکز بیماری های واگیر دار و یکی از بستگان یکی از فوت شدگان براثر بیماری آنفولانزا به بررسی این بیماری پرداختند.

سیاری، معاون وزیر بهداشت با اشاره به تعداد درگذشتگان به علت بیماری آنفولانزا گفت: 28 نفر در کرمان و 4 نفر در سیستان و بلوچستان فوت کردند که تعدادی از فوتی های کرمان مادر بوده اند.

به گفته او، کسانی که دستگاه دفاعی بدن ضعیفی دارند و نیز کودکان زیر دوسال و نیز بیماران تنفسی و نارسایی های کلیه برای بیماری مستعد ترند و ابتلای این بیماران به آنفولانزا می تواند خطرناک باشد.

 سیاری در ادامه تصریح کرد: آنفولانزا به دو دسته a و  b تقسیم می شوند، و این ویروس ها در بعضی از گروه ها و حیوانات می تواند باعث بیماری از جمله سارس شوند. آنفولانزای خوکی به انسان منتقل شده است. علت نامگذاری این بیماری ها به علت منشا پیدایش این بیماری بوده است. آنفولانزا پدیده جدیدی نیست و ممکن است در هر سال یک نمونه آن نمود یابد.

او خاطرنشان کرد: پیش بینی ها این است که این آنفولانزا در کرمانشاه و آذربایجان شرقی به زودی نفوذ می یابد و بعد از آن استانهای کردستان، خوزستان، اصفهان، خراسان شمالی و تهران در معرض خطر این ویروس هستند، و در این بین کسانی که دچار بیماری هستند، مستعدتر برای ابتلا به این بیماری هستند.

معاون وزیر بهداشت افزود: اولین بار ویروس آنفولانزا در آمریکا دیده شد که خیلی زود به دلیل تغییر ژنی به انسان منتقل شد، و عملا بیماری زا بود، مثل بیماری مرس در عربستان که علائم خطرناک آنفولانزا بعد از ورود به بدن 5 روز بعد بروز می کند. تهوع، استفراغ، سرفه، سردرد، گرفتگی بنی و آبریزش بینی، کمبود نفس و تبه همه اینها علائم هشدار است که باید سریعتر به پزشک مراجعه کنند.

سیاری در ادامه گفت: آنفولانزا در بزرگسالان نوع  a   و در خردسالان نوع b است و برای کودکان زیر دو سال خطرناک است. همه گروه های با ریسک بالا از جمله زنان و مردان بالای 60 سال و کودکان زیر 2 سال و زنان باردار و کسانی که به بیماری های مزمن مبتلا هستند باید واکسن بزنند، البته تزریق آن برای عموم مردم توصیه نمی شود.

 

همچنین حق دوست رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: همه چیز تحت کنترل است و مراقبت های درمانی در بیمارستان نیز به طور کامل انجام می شود. عمده بیماران ما بالای 50 سال داشته اند. یکی از بیماران ما مادر بود و در بین بیماران کودک و محصل وجود نداشت. تعداد بیماران زیاد شده است، به طوری که ما روزانه 300 بیمار را پذیرش می کنیم ولی مشکل خاصی وجود ندارد و همه چیز تحت کنترل است، و هیچ چیزی از کنترل خارج نشده است.

خانم الهی سرپرستار اورژانس نیز که طی تماس با بیماران مبتلا دچار آنفولانزا و چند روزی در بیمارستان بستری شده بود نیز طی تماس تلفنی گفت: من از طریق بیماران مبتلا شدم و 2 روز هم در بیمارستان بستری شدم.

الهی در ادامه افزود: من و پنج تن از همکارانم به این آنفولانزا مبتلا شدیم، حتی فرزند 10 ساله من نیز به دلیل مجامعت با من به این بیماری دچار شد اگرچه دختر من دچار بیماری مزمن تنفسی بود و همین امر ریسک ابتلا به آنفولانزا را در فرزند من تشدید کرده بود.

فرزند یکی از فوت شدگان در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: بیمار 63 سال سن داشت که ما در طول 30 روز گذشته شاهد عوت مکرر بیماری بودیم تا اینکه بیمار ما ریه اش پر از آب شد و در نهایت بر اثر تب شدید از دنیا رفت.

سیاری با ارائه توصیه های پیشگیرانه به خانواده ها گفت: توصیه اصلی ما به خانواده ها در درجه نخست پیشگیری است، مردم توجه داشته باشند که از دست دادن، روبوسی کردن و بغل کردن یکدیگر خودداری کنند، دستانش را در طول روز به دفعات با صابون بشویند و طول مدت این شستشو باید 20 ثانیه باشد و در صورت بروز علائمی مانند سردرد، سرفه، تب، حالت تهوع، سرگیجه سریعا به پزشک مراجعه کنند.

معاون وزیر بهداشت در ادامه گفت: پیش بینی ما این است که بعد از سیستان و بلوچستان و کرمان این بیماری استانهای کرمانشاه و آذربایجان شرقی را در بر خواهد گرفت، ما از هموطنانمان می خواهیم تا به صورت خودسرانه دارو مصرف نکنند زیرا بعضی از داروها اثر عکس دارد از جمله مصرف آسپرین برای درمان آنفولانزا که  باعث تشنج و مرگ بیمار می شود، بیماران در صورت مشاهده علائم باید به دکتر مراجعه کنند زیرا شناسایی و مصرف داروهای ضد ویروسی در 48 ساعت اول موجب بهبود 100 درصد بیماری می شود.

حق دوست با ارائه آماری از بیماران بستری شده در مرکز کرمان افزود: از ابتدای شیوع آنفولانزا تا کنون 600 نفر در بیمارستان بستری شده اند و تعداد کمی از این بیماران به مراقبتهای ویژه احتیاج داشته اند، واکسن برای این بیماران و گروه های "های-ریسک" به اندازه کافی موجود است و ما عملا با کمبود دارو روبه رو نیستیم.

بنا براین گزارش گویا نیز طی ارتباط تلفنی با اشاره به گستره شیوع آنفولانزا در دنیا گفت: بیماری آنفولانزا از کشور نپال تا حاشیه مدیترانه را در بر گرفته است و این گستره نفوذ از یک ماه پیش آغاز شده است.

رئیس مرکز بیماری های واگیردار در ادامه افزود: ویروس h1n1 جزو ویروسهای فصلی به حساب می آید که در بین انواع آنفولانزا ها از همه شدیدتر است، توصیه ما به مردم این است که از مصرف خودسرانه دارو خودداری کنند زیرا این داروها ویروس آنفولانزار را قوی تر کرده، روند درمان را کندتر می کند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت:آمار مرگ ناشی از آنفولانزا از روزگذشته در کشور گزارش نشده است


رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت:
واکسیناسیون همگانی برای آنفولانزا توصیه نمی‌شود/مبتلایان به بیماری‌های قلبی، ریوی،سرطان، دیابت،نارسایی کلیه و خانم‌های باردار در معرض ابتلا


گزارش میزان از نگرانی مردم درخصوص شیوع یک بیماری خطرناک و عدم اطلاع رسانی دقیق؛
برخورد غیرشفاف و پرابهام وزارت بهداشت با آنفلوآنزایی که همچنان درکشور قربانی میگیرد/تذکر رئیس مجلس به دستگاه سلامت/این بیماری همان آنفلوآنزای خوکی است؟


مدیرکل بحران استان کرمان به میزان خبر داد
ورود 15 هزار دوز واکسن جدید به انبارهای کرمان/گسترش بیماری آنفلوآنزا متوقف شده است

استاندار سیستان و بلوچستان به میزان خبر داد/مراجعه 200 نفر به مراکز درمانی در خصوص ویروس آنفولانزا




نظرات بینندگان
پرهام
|
|
۰۹:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۷
وقتی میگن ما با کمبود واکسن مواجه نیستیم و من برای پدر 70 ساله و فرزند 8 ماهه خود واکسن پیدا نمیکنم یعنی ...
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *