صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رتبه نخست گلستان در تولید توتون/ اسامی 10 شرکتی که در ایران سیگار تولید می‌کنند

۱۶ آذر ۱۳۹۴ - ۰۴:۰۰:۰۱
کد خبر: ۱۰۶۵۸۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
خبرگزاری میزان - رئیس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور،‌ آخرین وضعیت کشت، تولید، توزیع، واردات، صادرات و تکالیف قانونی صنعت دخانیات کشور را تشریح کرد.
به گزارش ، علی اصغر رمزی با اشاره به اطلاعات متناقض منتشر شده در رسانه ها پیرامون آخرین وضعیت و آمارهای مربوط به صنعت دخانیات کشور اظهار کرد: دست اندرکاران صنعت دخانیات  متعدد هستند و  درسال گذشته دو  انجمن از فعالان این صنعت  تشکیل گردیده است .

وی افزود: کشت توتون و تنباکوی کشور در مجموع حدود 9 هزار تن است که عمدتا در 5 استان کشور صورت می پذیرد.

رمزی گفت: در حال حاضر تقریبا 30 هزار تن توتون مورد نیاز صنایع دخانی کشور است و انواع توتون "بارلی" , "باسما" و "ویرجینیا "در کشور کشت می شود .

وی تصریح کرد: استان گلستان با برداشت حدود 45درصد توتون در بین استانهای کشور مقام اول را دارد.

وی افزود : آمار کشت توتون و تنباکو در کشور در بخش آمار و نمودارهای  درگاه (سایت) مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور قرار دارد.

رئیس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور  گفت : مطابق قانون مقرر گردید, کشت توتون با مجوز و تحت نظر دولت انجام پذیرد و از سه سال قبل که وظایف حاکمیتی از شرکت دخانیات ایران گرفته شد و به وزارت صنعت معدن و تجارت ( مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور) منتقل گردید مطابق دستورالعمهای این مرکز کلیه کشاورزان و خریداران توتون الزام به  تکمیل  فرمها و تعهدنامه های مربوطه دارند و سپس می توانند ، اقدام به کشت و خرید توتون بنمایند .

رمزی گفت : در واقع تا سه سال قبل تنها خریدار توتون و تنباکو از کشاورزان کشور شرکت دخانیات ایران بود ولی مطابق قانون از سه سال قبل کشاورزان توانسته اند با اخذ مجوز از مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور اقدام به کشت توتون و تنباکو نمایند.

وی همچنین افزود: خریداران توتون و تنباکو که عمدتا کارخانه های سیگارت سازی و صادر کنندگان می باشند با اخذ مجوز از این مرکز اقدام به خرید و یا صادرات توتون  می کنند.

رمزی یاد آوری کرد: با منتفی شدن انحصار امر خرید توتون ازکشاورزان توسط شرکت دخانیات ایران  و امکان خرید توسط سایر تولیدکنندگان  سیگار و یا صادرکنندگان  ، رقابتی ایجاد می شود که منجر به ایجاد شرایط مطلوب برای کشاورزان در بحث فروش محصولاتشان خواهد شد.

رئیس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور  با تاکید بر اینکه این شرایط رقابتی ایجاد شده  یکی از مهمترین اهداف قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی است، گفت : در همین راستا در اجرای بند الف ماده 13 این قانون  وظایف حاکمیتی از شرکت دخانیات ایران به وزارت صنعت معدن و تجارت منتقل گردیده است و  هر سال متقاضیان بیشتری برای خرید توتون و تنباکو از کشاورزان به این مرکز مراجعه و درخواست خرید از کشاورزان را مینمایند.

وی اضافه کرد:‌ چندین کارخانه تولید کننده محصولات دخانی از جمله شرکت دخانیات ایران نیز درخواست خرید از کشاورزان را نموده اند و مجوزهای لازم برای آن شرکت و سایر متقاضیان صادر شده است .

رمزی همچنین گفت : با توجه به روند شکل گرفته شده  در بحث کشت توتون و تنباکو  و رقابت مابین خریداران  توتون و تنباکو از کشاورزان می توان به تامین نیاز داخلی از محل کشت در داخل کشور طی سالهای آینده امیدوار باشیم و از واردات آن بی نیاز گردیم .

وی در خصوص  تولید گفت: تولید سیگار در کشور فعلاتوسط 10شرکت داخلی و خارجی شامل دخانیات قشم ، آوای شرق طوس ، دخانیات ایران ، آرین توتون صنعت ، شقایق درخشان رنگین ، پیشرو تک پارسیان ، کی تی اند جی پارس( خارجی) ، بی ای تی پارس( خارجی) ، تی دی آر(خارجی) ، جی تی آی پارس(خارجی) انجام می پذیرد .

رمزی تصریح کرد :  شرکتهایی نیز در راستای اجرای تبصره 3  ماده 102 قانون برنامه پنجم توسعه کشور ، در حال راه اندازی میباشند تا واردات سیگار با همان برند اصلی را به تولید داخلی تبدیل نماید.

رمزی پیش بینی کرد:  با استفاده از ظرفیتهای خالی واحدهای تولیدی موجود  و واحدهای تولیدی در حال احداث تا پایان سال جاری حدود 10 میلیارد نخ از واردات با همان برند اصلی به تولید داخلی تبدیل و جایگزین واردات گردد.

رئیس مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور همچنین گفت : در زمینه تولید تنباکوی معسل 15 شرکت  تولید کننده داخلی شامل کارا پارسیان 110 ، نخل دخان عادل ، سوئیس دوباکوپارس ، توتون طلایی آسمان ، مهر آریا سبز آسیا ، دخان صنعت نیل ، توتون آریا قوت عسل ، شمیم بهاران ، زرین غزال محبی ، شملان ، شمین نیک آرین ، صدرا نگین آریا ، تنباکوی آلایان ، پرچمداران صنعت نوین و تنباکوی ممتاز ایرانیان( سنتی ) در حال فعالیت می باشند.

وی در ادامه با اشاره به قانون برنامه پنجم توسعه در طول سه سال گذشته  گفت : این امکان برای واحدهای تولیدی جدید وجود دارد که  با تولید با همان برند اصلی وارداتی در داخل کشور با هماهنگی و مجوز از صاحب برند خارجی , تولید داخلی را جایگزین واردات نمایند .

رمزی افزود : در راستای تامین نیاز کشور به محصولات دخانی تا کنون سرمایه گذاران داخلی و خارجی متعددی به مرکزبرنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور مراجعه نموده اند و این مرکز ضمن اطلاع رسانی به آنان در خصوص قوانین و مقررات مربوطه بخصوص سیاستهای حاکمیتی در راستای تکلیف قانونی مبنی برمکلف بودن دولت در کاهش مصرف دخانیات واجرای قانون جامع مبارزه با مصرف دخانیات و ...اطلاعات لازم را در اختیار آنان قرار داده است .

وی گفت : سیاست مرکز سوق  دادن سرمایه گذاران به سمت جایگزینی تولید داخل با واردات همان برند اصلی و افزایش کشت توتون و تولید صادراتی و همچنین افزایش کیفیت محصولات داخلی در جهت کاهش مضرات محصولات دخانی برای مصرف کنندگان است تا نهایتا میزان تولید داخل معادل مصرف کشور باشد و تولیدات  داخل کشور  به نحوی هدایت شود تا بیشتر از مصرف داخلی نشود و نیز تولید مازاد بر نیاز داخلی صرفا برای صادرات برنامه ریزی  گردد .   

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *