وزیر صنعت: با شعار نمیتوان صادرات را تقویت کرد
خبرگزاری میزان - وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ضرورت بهره گیری هرچه بیشتر از دانش صادرات در توسعه اقتصادی کشور گفت: دراین راه باید با استفاده از اساتید و کارشناسان مجرب ، به تربیت کارشناسان صادرکننده اقدام کرد.
وی تصریح کرد: یکی از زمینههایی که اتاق های بازرگانی میتوانند نقش موثری داشته باشند تربیت کارشناسان صادرات است.
نعمتزاده در ادامه با بیان اینکه در سالهای گذشته به دلیل سیاستهای وارداتی، با شرایطی در تجارت مواجه بودیم که ما را تبدیل به واردکننده کرده بود، یادآور شد: شرایط کنونی کشور که ما را به سمت توسعه صادرات سوق می دهد به گونهای است که باید مطابق با اهداف صادراتی امروز خود به پیش رویم.
به گفته وی؛ برای رونق صادرات باید تلاش کرده و از آموزشهای مختلف و متنوع برای ورود به بازارهای جهانی استفاده کرد.
نعمت زاده با بیان اینکه تنها با شعار نمیتوان صادرات را انجام داد و باید وارد میدان عمل شد اضافه کرد: با پیوستن به اقتصاد و بازارهای جهانی و انجام سرمایهگذاری مشترک، بهرهگیری از تکنولوژی، بازاریابی و انتقال فناوری، می توان به این مهم دست یافت.
وی یادآور شد: در شرایط کنونی بسیاری از کشورهای دنیا برای ورود به اقتصاد ایران با هم مسابقه گذاشتهاند چرا که آنها دریافتهاند که با ایران میتوان کار مشترک انجام داد.
نعمت زاده با اشاره به سیاستهای اقتصاد مقاومتی اضافه کرد: استفاده از توانمندی داخلی، توسعه صادرات و برونگرایی، سه محور اصلی سیاستهای اقتصاد مقاومتی را شامل می شوند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به اینکه خط مشی دولت، سرمایهگذاری مشترک با خارجیها، صادرات، ارتقای کیفی محصولات و بازارگشایی است اظهار کرد: دراین بین به بخش خصوصی نیز توصیه می کنیم تا در چارچوب این خطمشی به صورت محکم و منطقی وارد عمل شده و از شریک تجاری بهره ببرد.
نعمت زاده ادامه داد: در سال گذشته صادرات ما ۵۰ میلیارد دلار بوده و امسال در ۸ ماهه به ۲۹.۷ میلیارد دلار رسیده است.
به گفته وی؛ به دلیل افت قیمتها در بازار جهانی و محدودیت در صدور برخی مواد خام،این رقم ۱۰ درصد افت صادرات را نشان می دهد؛ این در شرایطی است که طی ۱۰ سال آینده باید صادرات سه تا چهار برابر افزایش پیدا کند و به 200 میلیارد دلار برسد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه به آغاز همکاری 3 بانک ایرانی و ایتالیایی بعد از اجرای برجام اشاره کرد و گفت: اخیراً سه بانک ایتالیایی با سه بانک ایرانی تفاهم نامه امضاء کردند و با فرانسه نیز در مسائل مالی در حال نهایی کردن قراردادهای این چنینی هستیم.
وی تاکید کرد: سرمایه گذاریهای مشترک باید منجر به افزایش کیفیت تولیدات داخلی و صادراتی شدن آنها شود و در این راه همانطور که ما بازارهای خود را در اختیار خارجیها قرار میدهیم، آنها نیز باید بازارهای خود را در اختیار ما قرار دهند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *