صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افزایش چند درصدی ورودی پرونده‌های طلاق در شش ماهه امسال/ دادگاه خانواده آخرین انتخاب زوجین برای حل مشکلاتشان باشد

۱۲ آذر ۱۳۹۴ - ۰۳:۴۷:۰۱
کد خبر: ۱۰۵۰۰۳
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
خبرگزاری میزان- شادفر با تاکید بر ضرورت آسیب شناسی حقوقی و علمی طلاق گفت: زوجین به محض مشاهده امتناع طرفین از انجام وظایف و تکالیف، دادگاه خانواده را به عنوان مرجع انتخاب نکنند چرا که صرف نگاه حقوقی داشتن به مسائل خانوادگی کمکی به حل مسئله نمی‌کند.
به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی ، آمارهای رسمی از روند صعودی طلاق توافقی حکایت دارد. طبق آمار رسمی از هر 7 ازدواج، یک طلاق رخ می‌دهد که این امر نگران کننده است. اهمیت این موضوع تا حدی است که مقام معظم رهبري در ديدار با مسولان عالی قضایی در هفته قوه قضاییه با تأکيد بر تلاش برای تسهيل ازدواج جوانان به برخی مشکلات دادگاه‌‍‌های خانواده از جمله «طلاق توافقی» اشاره کردند و فرمودند: قضات محترم با کمک بزرگان خانواده‌ها، اين گونه مسائل را تقليل دهند. 

 
بر اساس اظهارات عباس پوریانی، رئیس دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران نیز در سال 93 بیشتری دعاوی مربوط به طلاق توافقی بوده است.
 
این آمار و ارقام به خوبی نشان می‌دهد که با وجود افزایش روز افزون طلاق در کشور راهی جز هم‌افزایی همه دستگاه‌ها برای رفع این مشکل وجود ندارد. از اینرو در گفت‌وگویی با سرپرست مجتمع خانواده یک تهران به بررسی این موضوع پرداخته‌ایم و راهکارهای کاهش این آسیب اجتماعی را مورد بررسی قرار داده‌ایم.
 
«اباصلت شادفر» در گفت‌و‌گو با خبرنگار حقوقی قضایی ، در این رابطه گفت: خانواده ای موفق است که اعضای آن به حقوق و تکالیف خود آشنا باشند و به آن هدفمندنگاه کنند و از طرفی فقط به تکالیف زوجیت اکتفا نکنند.
 
وی ادامه داد: آنچه بیش از هر چیزی در خانواده اهمیت دارد توجه به موازین اخلاقی، دینی و مذهبی است چرا که قانون و دادگاه تضمین کننده امنیت امور خانواده نیستند و خانواده فراتر از این موضوعات است.
 
* صرف نگاه حقوقی داشتن برای حل مشکلات در خانواده صحیح نیست
 
شادفر افزود: صرف نگاه حقوقی داشتن به خانواده صحیح نیست و در این زمینه قانون به تنهایی موفق نیست در واقع باید در امور خانواده فراتر از قانون عمل کرده و اخلاقیات، ایثار و از خودگذشتگی و مهر را سرلوحه زندگی قرار داد و دوام آن را تضمین کرد.
 
سرپرست مجتمع خانواده یک تهران درباره پرونده هایی که در این مجتمع رسیدگی می شوند، گفت: پرونده های امور خانواده اعم از طلاق از ناحیه زوجه و زوج، طلاق های توافقی، مهریه ، اعسار از پرداخت مهریه، اعسار از پرداخت هزینه دادرسی و ... در این مجتمع توسط قضات با تجربه مورد رسیدگی قرار می گیرند و در مجموع 35 خواسته و دادخواست در این مجتمع در  خصوص موضوعات مربوط به امور خانواده مطرح می شود.
 

*افزایش چند درصدی ورودی پرونده های طلاق در شش ماهه امسال
 
شادفر در ارتباط با میزان ورودی پرونده های طلاق اظهارکرد: متأسفانه امسال شاهد افزایش ورودی پرونده های طلاق از ناحیه زوجه هستیم که به عنوان طلاق عسر و حرج مطرح شده است.
 
سرپرست مجتمع خانواده یک تهران در ارتباط با راهکارهای پیشگیری از طلاق اظهار کرد: زوجین به محض مشاهده امتناع طرفین از انجام وظایف و تکالیف ابتدا خودشان درصدد حل مشکل بربیاند و در صورتی که مشکل حل نشد موضوع را با بزرگترها در میان بگذارند و یا به مراکز مشاوره مراجعه کرده و با کسب و آموزش مهارتهای زندگی در صدد حل مشکل بربیایند.
 
** دادگاه خانواده آخرین انتخاب زوجین برای حل مشکلاتشان باشد
 
شادفر اضافه کرد: پیشنهاد ما این است که زوجین برای حل و فصل مشکلات خود، دادگاه خانواده را به عنوان مرجع انتخاب نکنند چرا که وقتی پرونده در دادگاه مطرح می شود قاضی موظف است اسرار زندگی مردم و زن را در قلم بیاورد و چه بسا همین فاش شدن اسرار باعث از بین رفتن محبت و عدم تمایل زوجین برای ادامه زندگی شود بنابر این دادگاه خانواده باید آخرین انتخاب زوجین برای حل وفصل مشکلاتشان باشد. 

 
**ضرورت استفاده از ظرفیت مشاوره‌ها در دادگاه
 
سرپرست مجتمع خانواده یک تهران یکی از راهکارهای مهم کاهش طلاق را استفاده از ظرفیت مشاوره ها در دادگاه دانست و تأکید کرد: در قانون حمایت از خانواده مصوب سال 92 تصریح شده که زوجین در طلاق توافقی مکلف به مراجعه به مشاوره هستند و در این زمینه دادگاه باید از ظرفیت مراکز مشاوره استفاده کند.
 
**استفاده از شبکه‌های اجتماعی و طلاق زوج‌ها
 
شادفر تصریح کرد: زوجین قبل از تشکیل پرونده و طرح مسئله در دادگاه خانواده باید طی جلساتی با مشاوره و فرد متخصص مشکلاتشان را در میان بگذارند و در صورتی که مشاوره تشخیص داد که ادامه زندگی ممکن نیست به دادگاه مراجعه کنند.
 
سرپرست مجتمع خانواده یک تهران در پاسخ به این سوال که آمارها نشان داده که میزان زیادی از جرائم خانوادگی نشأت گرفته از فضای اینترنت است بنابر این چه مقدار پرونده در خصوص استفاده از فضای مجازی و عضویت در شبکه های اجتماعی در این مجتمع مطرح شده، گفت: استفاده نادرست از فضای مجازی موجب سوء رفتار معاشرت می شود و بی اعتمادی را افزایش می دهد در نتیجه همین امر یکی از موارد اختلافی و مراجعه زوجین به دادگاه است و چند درصد از پرونده های ما به این مسئله اختصاص دارد.
 
شادفر خاطر نشان کرد: پالایش محتوای غیر اخلاقی فضای مجازی به منظور صیانت از ارزش‌های اسلامی و تحکیم بنیان خانواده نقش موثری در ارتقاء کیفیت در روابط دارد.
 
**نقش مهم خانواده در پیشگیری از طلاق/ ضرورت آسیب شناسی دعاوی خانوادگی از سوی متخصصین
 
سرپرست مجتمع خانواده یک تهران  در پایان گفت: در کاهش پدیده شوم طلاق خانواده‎ها نقش اصلی را برعهده دارند و با تربیت صحیح و آموزش مهارت‌های زندگی باید فرزنداران را برای زندگی مستقل و مسئولیت پذیری آماده کنند، از طرفی متخصصین امر باید دعاوی و اختلافات خانوادگی را مورد آسیب‌شناسی حقوقی و علمی دقیق قرار دهند تا با مساعدت و تدبیر کلیه نهادهای مسئول در آینده شاهد کاهش چشمگیر آمار طلاق در جامعه باشیم.
 
انتهای پیام//



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *