همکاری ایران و مکزیک در زمینه انتقال تکنولوژی و صدور خدمات فنی و مهندسی
خبرگزاری میزان-معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه کشورمان گفت: شرکتهای ایرانی و مکزیکی میتوانند هم در زمینه سرمایه گذاری و هم در زمینه انتقال تکنولوژی و صدور خدمات فنی و مهندسی با یکدیگر همکاری کنند.
ایکاسا در این دیدار ضمن خوشامدگویی به روانچی و هیأت اقتصادی اظهار داشت: ما برای ایران احترام زیادی قائلیم. ایران دارای تمدن باستانی و فرهنگ غنی و جایگاه مهمی در منطقه خاورمیانه است و دولت مکزیک در چارچوب برنامه متنوع سازی شرکای اقتصادی و تجاری خود علاقمند است روابط خود را با ایران گسترش دهد.
وی افزود: ما از توافق ایران با کشورهای 1+5 استقبال میکنیم و امیدواریم این توافق به نتایج مطلوب خود برسد.
مجید تخت روانچی نیز ضمن تشکر از استقبال گرم مقامات مکزیکی اظهار داشت: منطقه آمریکای لاتین از جایگاه خاصی در روابط خارجی ایران برخوردار است و ما اهمیت زیادی برای روابط با مکزیک قائل هستیم. مکزیک دارای ظرفیتهای بزرگ اقتصادی است و ما از گسترش همکاریهای اقتصادی با مکزیک استقبال میکنیم.
وی عنوان کرد: شرکتهای ایرانی و مکزیکی میتوانند هم در زمینه سرمایه گذاری و هم در زمینه انتقال تکنولوژی و صدور خدمات فنی و مهندسی با هم همکاری کنند.
معاون وزیر خارجه افزود: ایران و مکزیک دارای نقطه نظرات مشترکی پیرامون مسائل منطقهای و بینالمللی از جمله خطرات ناشی از تروریسم و افراط گرایی و همچنین خلع سلاح جهانی هستند و در مجامع بینالمللی همکاری خوبی با یکدیگر دارند.
*امضای یادداشت تفاهم
همچنین در همین روز یادداشت تفاهم مکانیسم مشورتهای سیاسی بین وزرات خارجه دو کشور توسط دو طرف به امضا رسید.
براساس این یادداشت تفاهم دو کشور توافق کردند، به منظور نظارت بر روند روابط دوجانبه و نیز تبادل نظر پیرامون موضوعات مختلف منطقهای و بینالمللی، مشورتهای سیاسی در سطوح مقامات ارشد وزارت امورخارجه دو کشور به طور منظم و متناوب در پایتخت دو کشور برگزار شود.
* مبارزه با تروریسم به موازات فعالیتهای فرهنگی و آموزشی
مجید تخت روانچی همچنین عصر دوشنبه به دعوت خانم «ناتالیا سالتالاماچیا» رئیس آکادمی دیپلماتیک در میزگردی با حضور اساتید این موسسه حضور یافت و پیرامون مسائل جاری خاورمیانه سخن گفت.
روانچی در این میزگرد ضمن تشریح شرایط موجود در منطقه خاورمیانه، دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران در خصوص حوادث اخیر را بیان کرد.
وی اظهار داشت: معتقدیم که مبارزه نظامی با تروریسم و گروههای افراطی خشونت گرا یک اولویت است، اما به موازات آن باید کارهای فرهنگی و آموزشی زیادی انجام شود.
* قدرت نرم ایران اصول دین اسلام و مردم هستند
معاون وزیر خارجه افزود: ارائه یک چهره خشن از اسلام و معادل دانستن اسلام با ترور و وحشت و قتل و کشتار یکی از ریشههای مشکل افراط گرایی است که امروز با آن روبرو هستیم، اما شکل گیری تروریسم و افراط گرایی ریشههای دیگری نیز دارند، از جمله آنها تهاجم نظامی به افغانستان و عراق و نیز مسئله فلسطین است که بیش از 70 سال از آن میگذرد و هنوز لاینحل باقی مانده است.
روانچی همچنین بعدازظهر دوشنبه به دعوت آکادمی دیپلماتیک وزارت امور خارجه مکزیک تحت عنوان «سیاست خارجی ایران، فرصتهای و چالشها» سخنرانی کرد.
در این سخنرانی که بیش 150 نفر از اساتید، کارشناسان، تحلیلگران، سفرای مقیم و دانشجویان روابط بینالملل حضور داشتند، روانچی در پاسخ به پرسش یکی از اساتید مبنی بر اینکه قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران چیست؟ گفت: منبع قدرت نرم ایران این است که در دنیا غیر از خداوند متعال از هیچ قدرت دیگری هراس نداشته باشید و بدون هیچ نگرانی از اصولی که الهام گرفته شده از دین اسلام است و از منافع مردم خود در مقابل قدرتهای مادی دفاع کنید. این قدرت نرم ایران است که در نتیجه انقلاب اسلامی در ایران به وجود آمده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *