مقابله با تروریسم در منطقه نیازمند کمک ایران است/آمادگی ایران برای استقبال از سرمایهگذاران اقتصادی
به گزارش ، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور روز دوشنبه در دیدار با ویکتور اوربان نخستوزیر مجارستان با اشاره به سابقه روابط و علاقمندیهای مشترک ایران و مجارستان ، سیاست خارجی بوداپست در توسعه همکاریها با شرق را ارزشمند ارزیابی کرد و اظهار داشت: با توجه به موقعیت ویژه و ظرفیتهای جمهوری اسلامی ایران، کشور ما میتواند پل ارتباطی مجارستان در منطقه آسیای میانه ، قفقاز و خاورمیانه باشد.
وی آمادگی کشورمان برای استقبال از سرمایهگذاران مجاری در بخشهای مختلف اقتصادی را خاطرنشان ساخت و با اشاره به امضاء چندین سند همکاری در جریان این مذاکرات، گفت : این سفر میتواند نقطه عطفی در مناسبات فیمابین باشد و زمینهساز ارتقاء همکاری میان بخشهای خصوصی دو کشور را مهیا کند.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به توانمندیهای ایران در حوزه نفت و گاز خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران قادر است به یکی از اصلیترین تامین کنندگان انرژی مورد نیاز اتحادیه اروپا تبدیل شود و مجارستان میتواند در دوران پسا تحریم در بخشهای مختلف نظیر ساخت تجهیزات موردنیاز صنعت نفت ایران در ساخت پالایشگاه یا مجتمع های پتروشیمی همکاری مناسبی داشته باشد.
جهانگیری با اعلام استقبال از شرکتهای مجارستانی برای کمک به حل مسائلی نظیر مقابله با محدودیتهای منابع آبی و آلودگیهای زیست محیطی در کلان شهرهای ایران، از توسعه مناسبات فیمابین در زمینه مسایل فرهنگی و آموزشی بویژه علوم پزشکی ابراز خرسندی کرد.
وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه طرفهای غربی و اتحادیه اروپا به سرعت به توافقات برجام عمل کرده و شورای حکام آژانس انرژی اتمی نیز در جلسه آتی خود پرونده هستهای ایران را مختومه اعلام کنند، گفت: با مرتفع شدن تحریمها زمینه لازم برای اجرای توافقات پیش روی دو کشور فراهم خواهد شد.
جهانگیری بر ضرورت برگزاری مجدد کمیسیون مشترک دو کشور برای پیگیری توافقات انجام شده تاکید کرد و گفت که موضوعات مطرح شده در این سفر میتواند نخستین دستور کار نشست مشترک دو کشور باشد.
معاون اول رئیسجمهور همچنین به حوادث اخیر و اوضاع منطقه خاورمیانه اشاره و تاکید کرد: ایران از ابتدای شکلگیری گروه های تروریستی خطرناک نظیر داعش اخطار داده بود که حمایتهای مالی و تشکیلاتی برخی کشورهای منطقه از این گروهها امنیت منطقه و جهان را به مخاطره خواهد انداخت.
جهانگیری افزود: ما برای حفاظت از ملت و کشور خود و نیز کمک به ملت های دیگر بطور جدی با گروه های تروریستی مقابله کردیم و معتقدیم مقابله با تروریسم در منطقه نیازمند کمک جمهوری اسلامی ایران است.
وی با تاکید بر اینکه حل بحران در سوریه و یمن که مردم بیدفاع آن در معرض بمبارانها گسترده قرار گرفتهاند، تنها با مذاکره و گفتوگو ممکن است، گفت: تهران آمادگی دارد با همه کشورهایی که بطور جدی علاقمند به حل و فصل این بحران ها هستند، همکاری کند.
نخست وزیر مجارستان نیز در این دیدار با اشاره به حضور بیش از نیمی از کابینه کشورش در تهران ، بر افزایش سطح همکاریهای اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی میان دو کشور تاکید کرد و گفت : مجارستان آماده است تا در بخشهای انرژی، آبرسانی، اقتصادی بر پایه علوم، کشاورزی و آموزشهای تخصصی همکاریهای گستردهای با جمهوری اسلامی ایران داشته باشد.
وی توانمندی شرکتهای کشورش در حوزه های اعلام شده را تشریح کرد و گفت : سیاست خارجی ما توسعه مناسبات دوستانه بر اساس علاقمندی و زمینه های مشترک است و ما از حضور صدها دانشجوی ایرانی در دانشگاه های کشورمان خرسند و خواهان افزایش سطح همکاریهای فیمابین در عرصه های آموزشی و تحقیقاتی هستیم.
ویکتور اوربان سپس با اشاره به فعالیت گروههای تروریستی در منطقه خاورمیانه، گفت : جمهوری اسلامی ایران یکی از ستون های ثابت و اصلی مبارزه با تروریسم در منطقه است و بدون حضور ایران نمیتوان برای بحران های منطقه راه حل پیدا کرد.
وی با اشاره به برخی سیاست های اشتباه اتحادیه اروپا در منطقه ، نسبت به رفع سریع تر تحریم های ایران ابراز امیدواری و تصریح کرد : جمهوری اسلامی ایران باید برای حل و فصل مسایل منطقه با تمام قدرت حضور و نقش محوری داشته باشد.