صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کار نادرست برخی مراکز درمانی/ استریل لوازم یکبارمصرف و استفاده دوباره آنها

۰۹ آذر ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۰:۰۱
کد خبر: ۱۰۴۰۴۳
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
خبرگزاری میزان- هشت میلیون بیمار در حوزه بستری، هزینه‌های زیاد ناشی از بروز عفونت‌ها و همچنین اقدام نادرست برخی مراکز درمانی در زمینه استریل لوازم یکبار مصرف پزشکی و استفاده دوباره آنها از جمله مباحثی بود که در پنجمین کنگره تخصصی استانداردهای تجهیزات پزشکی و مواد کنترل عفونت و استریلیزاسیون مطرح شد.

به گزارش گروه اجتماعی ، شاه‌قدمی، دبیر علمی پنجمین کنگره تخصصی استانداردهای تجهیزات پزشکی و مواد کنترل عفونت و استریلیزاسیون، با بیان اینکه بر اساس آمار ارائه شده 8 میلیون بیمار در حوزه بستری و 20 میلیون در حوزه سرپایی داریم، گفت: اگر از این 8 میلیون نفر 800 هزار نفر دچار بیماری عفونی باشند، شاید به ظاهر کم است اما هزینه‌های زیادی را به جامعه تحمیل می‌کنند. بنابراین اگر این کنگره بتواند درصد کمی در کاهش این تعداد موثر باشد با توجه به کمبود کادر پرستاری تاثیر خوبی است.

وی محور این کنگره را بسیار گسترده دانست و افزود: تلاش زیادی شده تا ارتباط بیشتری بین فعالان این حوزه برقرار شود. مزیت کنگره امروز نسبت به سال قبل حضور انجمن کنترل عفونت و دانشگاه علوم پزشکی ایران است. شعار کنگره نیز عزم ملی برای ثبت و ارزیابی جامع عفونت‌های بیمارستانی و ارتقای کیفیت تجهیزات پزشکی است.

در ادامه این کنگره حاج میراسماعیلی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران و رئیس کنگره با بیان اینکه بیماری‌های عفونی از مهم‌ترین بیماری‌های تهدید کننده جان بشر به شمار می‌روند، گفت: در این کنگره تازه‌ترین دستاوردها در زمینه تجهیزات پزشکی و مواد حوزه کنترل عفونت مطرح می‌شود.

وی با بیان اینکه عفونت‌های بیمارستانی یا 48 تا 72 ساعت بعد از پذیرش در بیمارستان ایجاد می‌شوند یا طی دوره‌ای 10 تا 30 روزه بعد از ترخیص به وجود می‌آیند، افزود: این عفونت‌ها منجر به افزایش مرگ و میر، افزایش طول مدت بستری بیمار و افزایش هزینه‌های بیمار می‌شوند؛ به طوری که در آمریکا این عفونت‌ها پنج میلیون دلار تلفات هزینه‌ای ایجاد می‌کنند و به مرگ یک درصد از بیماران منجر می‌شوند، اما میزان این موارد در ایران هنوز محاسبه نشده است.

حاج میراسماعیلی همچنین اظهار کرد: 42 درصد از عفونت‌های بیمارستانی، عفونت‌های ادراری، 24 درصد عفونت‌های زخم جراحی، 15 تا 20 درصد عفونت دستگاه تنفسی تحتانی هستند و انتقال این عفونت‌ها از طریق تماس مستقیم،‌ هوا و ناقلینی مانند موش است. همچنین 70 درصد عوامل عفونت‌های بیمارستانی باکتری‌ها، 20 درصد ویروس‌ها، پنج درصد قارچ‌ها، سه درصد انگل‌ها و دو درصد عوامل ناشناخته هستند و میانگین بروز عفونت‌ها در ایران 10 تا 15 درصد است. این در حالی است که این میانگین در کشورهای توسعه یافته پنج درصد و در کشورهای در حال توسعه 25 درصد است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن ارائه گزارشی از میزان بروز عفونت‌های بیمارستانی در مراکز تابعه دانشگاه ایران، گفت:‌ میانگین بروز عفونت در پنج مرکز درمانی 2.38 درصد بوده و میانگین آن در نواحی تابعه دانشگاه 1.08 در سال 93 بوده است.

وی افزود: بخش‌های سوختگی شایع‌ترین بخش‌هایی هستند که عفونت‌های بیمارستانی ایجاد می‌کنند و بعد از آن بخش‌های ویژه، خون و سرطان قرار دارند. بخش‌های زنان، کودکان و چشم پایین‌ترین حد عفونت‌های بیمارستانی را دارند.

حاج میراسماعیلی از تشکیل کمیته کنترل عفونت‌های بیمارستانی دانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی ایران خبر داد و ادامه داد: موارد عفونت بیمارستانی طبق سنجه‌های دانشگاه پیگیری می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در خاتمه مطرح کرد:‌ کار اشتباهی که در برخی مراکز درمانی شایع شده، این است که لوازم یکبار مصرف را استریل کرده و دوباره استفاده می‌کنند که ما در مراکز خود اصلا اجازه چنین کاری را نمی‌دهیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *