صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پیاده‌روی اربعین لبیک به امام عصر(عج) است

۰۸ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۵:۲۸
کد خبر: ۱۰۳۹۳۲
خبرگزاری میزان - هر چند که در چند سال اخیر پیاده‌روی اربعین بسیار مورد توجه قرار گرفته است اما بر اساس روایات، دعوت به زیارت اربعین از سوی امام حسن عسکری(ع) در آستانه شهادت آن بزرگوار و با علم به غیبت فرزندشان، پایه‌گذاری شد.
به گزارش به نقل از اتاق خبر 24، بدون شک مراسم عزاداری و پیاده‌روی اربعین حسینی را می‌توان یکی از اجتماعات بزرگ مسلمانان نام برد که حضور غیرمسلمانان نیز در این مرراسم گواه خیل عظیم دوستداران اباعبدالله الحسین علیه السلام است.



در بسیاری از احادیث و سفارشات بزرگان نیز در خصوص اربعین توجه بسیار شده است؛ امام حسن عسكرى(ع) به جای آوردن پنجاه و يك ركعت نماز واجب و نافله، زيارت‏ اربعين، انگشتر در دست راست كردن، پيشانى بر خاك ساييدن و بلند گفتن‏ بسم الله الرحمن الرحيم را از پنج نشانه‏ هاى مؤمن برشمرده است.

همچنین زيارت اربعين از جانب امام جعفر صادق(ع) روايت شده و ایشان خواندن این زیارت در روز اربعين را مستحب موکد عنوان نموده‌اند و شيخ عباس قمی نیز از زيارت اربعين در کتاب ارزشمند مفاتيح الجنان یاد کرده است.

اما گاهاً برای برخی این شبهه به وجود می‌آید که حضور در این مراسم، پیاده‌روی 80 کیلومتری، سختی‌های سفر، شلوغی و ازدحام جمعیت، همراه کردن اعضای خانواده در این سفر مشقت بار و ... با چه هدفی است و در نهایت چه دستاوردی خواهد داشت؟

باید به این نکته توجه داشت که مراسم پیاده‌روی اربعین حسینی دارای دو بعد است؛ بعد اول بعد الهی و بعد دوم بعد سیاسی، اجتماعی و فرهنگی؛ اصل این مراسم دارای بعد الهی است که به حتم با مهدویت پیوند ناگسستنی دارد هر چند که در طول سالیان برگزاری این مراسم، ابعاد سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نیز تاثیر بسزای خود را گذاشته و باعث شده تا عاشقان سیدالشهدا علیه السلام به دور از هرگونه نژاد و زبان حضور فعال پیدا کنند.

هر چند که در چند سال اخیر پیاده‌روی اربعین بسیار مورد توجه قرار گرفته است اما بر اساس روایات دعوت به زیارت اربعین از سوی امام حسن عسکری(ع) در آستانه شهادت آن بزرگوار و با علم به غیبت فرزندشان، پایه‌گذاری شد.

فرهنگی که بر این اساس نهاده شد تا فرهنگ مهدویت زنده بماند و مردمی که در این مراسم شرکت می‌کنند، همواره همراه امام زمان(ع) باشند.

شاید بدون شک می توان به این موضوع اعتراف کرد که حضور در مراسم اربعین لبیک به "هل من ناصر ینصرنی" دیروز امام حسین(ع) در عاشورا و قیام جهانی فردای امام عصر(عج) است.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *