«موفقیت شناسی دفاع مقدس» منتشر شد
این کتاب به بهانه بازگشت پیکر غواص های عملیات کربلای ۴ به کشور نوشته شده است. نویسنده کتاب معتقد است به موازات توسعه فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، علمی و فناوری و ...، دفاع از همه این حوزه ها نیز اهمیت دارد. دفاع حافظ امنیت است و امنیت یکی از مسائلی است که وارداتی نیست.
این کتاب به غیر از بخش «سخن نخست» که «جنبش شهدای غواص ، یک عملیات فرهنگی بزرگ و موفق در عصر حاضر است» عنوان آن است، شامل ۷ فصل می شود که به ترتیب عبارت اند از: دل نوشته های محمدعلی نژادیان، موفقیت شناسی، تاریخ شناسی، خلاصه ای از تاریخچه دفاع مقدس، ماجرای عملیات کربلای ۴ و ۵ به روایت برخی مسئولین و فرماندهان، شناسایی واژه های کلیدی در موفقیت شناسی دفاع مقدس، عملیات های فرهنگی که امروز باید انجام شود.
نویسنده این کتاب، هدف خود از نوشتن کتاب مورد نظر را قدردانی از شهدای غواص عنوان کرده است.
در قسمتی از این کتاب می خوانیم:
دشمن در آن زمان به هیچ عنوان تصور نمی کرد که بعد از عملیات کربلای ۴ در طی ۱۵ روز عملیات دیگری با شرایط و ویژگی های خاص انجام شود. منطقه کانال پرورش ماهی، جایی بود که دشمن با کمک کارشناسان نظامی غربی مستحکم ترین خطوط دفاعی را در شلمچه برای حفاظت از شهر بصره ایجاد و اعلام کرده بود که ایرانی ها به هیچ عنوان نمی توانند از این موانع عبور کنند.
سرعت عملیات به نحوی بود که لشگر ۲۷ محمد رسول الله فقط دو ساعت بعد از آغاز عملیات توانست از این کانال عبور کند. در واقع عملیات به گونه ای انجام شد که دو روز نخست عراقی ها متوجه حمله نیروهای ایرانی نشدند. سه قرارگاه کربلا، قدس و نجف با حدود ۲۷ یگان سپاه در این عملیات شرکت داشتند. شکستن خط شلمچه برای عراق غیرقابل تصور بود...
این کتاب با ۲۴۰ صفحه و شمارگان هزار نسخه منتشر شده است.