صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

امحاء 1700 تن سیب‌زمینی با کدام اصل اقتصاد مقاومتی سازگاری دارد؟/ این‌ رفتارها، اراده و انگیزه تولید را از کشاورزان سلب می‌کند

۰۷ آذر ۱۳۹۴ - ۰۳:۵۰:۰۱
کد خبر: ۱۰۳۲۹۵
خبرگزاری میزان-بسیج دانشجویی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس با طرح این سوال که امحاء 1700 تن سیب‌زمینی با کدام اصل اقتصاد مقاومتی سازگاری دارد؟ اعلام کرد: این‌ رفتارها، اراده و انگیزه تولید را از کشاورزان سلب می‌کند.

به گزارش ، بسیج دانشجویی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس در نامه‌ای به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و مسئول ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه امحاء 1700 تن سیب‌زمینی با کدام اصل اقتصاد مقاومتی سازگاری دارد؟ اعلام کرد: این‌گونه رفتارها، اراده و انگیزه تولید را از کشاورزان سلب می‌کند.

در ابتدای این نامه خطاب به جهانگیری آمده است: باکمال تأسف با خبرشدیم که شرکت تعاونی روستایی استان فارس طی روزهای اخیر به بهانه‌ی تنظیم نرخ بازار 1700 تن سیب‌زمینی را که درانبارهای نامناسب نگهداری می‏‌شد امحاء کرده است که از این مسئله در شریعت اسلامی ما تحت عنوان «اتلاف» یاد می‌شود؛ مسئله‌ای‌ که مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) همیشه مبارزه با آن را یکی از ابزارهای مهم تحقق مقوله «اقتصاد مقاومتی» قلمداد کرده و می‌کنند.

در ادامه تاکید شد: شرایط معیشتی مردم و آثار زیان‌بار اجتماعی پدیده اتلاف و اسراف از یک سو و امکان فراهم کردن شرایط اعطای این محصول به اقشار کم‌درآمد کشور از سوی دیگر، ما دانشجویان بسیجی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس را بر آن داشت تا از کنار چنین مسئله مهمی به آسانی گذر نکرده و اهتمام مسئول محترم ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را برای جلوگیری از تکرار چنین رخدادهایی جلب کنیم؛ رخدادی که در واقع برآیند نظام سرمایه‌داری ولیبرالی جهت تنظیم قیمت و نادیده گرفتن اقشار مستضعف است که متأسفانه برخی از نهادها مانند شرکت مزبور به عنوان مسلکی مد نظر خود قرار داده‌اند.

بسیج دانشجویی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: البته مشابه این رفتار را در ایالات متحده آمریکا شاهد بودیم که دولت این کشور مقادیر قابل توجهی از گندم را به بهانه تنظیم قیمت روانه دریا کرد. علاوه بر ضررهای مذکور، امحاء این میزان از سیب‌زمینی، گذشته از ارزش غذایی آن، هدر رفت 13.600.000.000 لیترآب شیرین در شرایط خشک‌سالی و نشست زمین‌های استان فارس بدلیل استفاده بیش از حد از آب‌های زیر زمینی با کدام اصل اقتصاد مقاومتی سازگاری دارد؟ کدام یک از اصول اقتصاد مقاومتی تضییع مبلغ 25.500.000.000 ریال از بیت‌المال در کشت سیب زمینی یک استان را تحمل می‌کند؟ مگر بهره‌وری سومین اصل از اصول اقتصاد مقاومتی نیست؟ مگر تحقق امنیت غذایی اصل هفتم سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نیست؟ آیا این همه اتلاف در کشت یک محصول امنیت غذایی کشور را تضمین خواهد کرد؟

در ادامه این نامه تاکید شد: در حافظه تاریخی‌ ما مانده است که در دولت قبل نیز مسئله افزایش تولید سیب زمینی وجود داشت، ولی مسئولان ذیربط برای جلوگیری از تضییع این محصول، آن در اختیار ملت محترم ایران قرار دادند؛ مسئله‌ای که برخی از سران طیف مخالف دولت گذشته توزیع این محصول در میان مردم را «ضربه به کرامت» و مسبب «تحقیر» آنها عنوان کردند و معتقد بودند که با چنین اقداماتی نمی‌توان «عزت نفس ملت» را حفظ کرد و باید آن را برای  «روزهای سخت خود» نگه داشت.

این تشکل دانشجویی تصریح کرد: به هر حال گویا این بار نیز مانند سایر زمینه‌های اقتصادی مانند بازار ارز و اعطای وام برای خودروهای انبار شده و خروج از رکود، مسئولین امر به دنبال ساده‌ترین راه حل بوده‌اند که باز هم حاصلش بی تدبیری در امور اقتصادی شده است. اما سؤالی که مطرح می‌شود این است: آیا امکان نداشت قبل ازضایع شدن این حجم انبوه از سیب‏‌زمینی، این محصول در بین اقشار کم ‏درآمد و مستضعف جامعه توزیع شود یا به‌عنوان یکی ازاقلام سبدغذایی در اختیارکمیته امدادامام خمینی (ره) قرارگیرد؟ آیا ممکن نیست هنگام کشت محصول بر اساس تقاضای سال قبل، مصرف سال آینده پیش بینی شود و در مورد حجم کشت محصولات کشاورزی با کشاورزان هماهنگی لازم به عمل آید تا از اتلاف و اسراف که باعث خسران نعمت می‌شود جلوگیری کرد؟

در پایان این نامه خطاب به جهانگیری آمده است: ما دانشجویان بسیج دانشجویی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس به‌ هیچ ‌عنوان این حرکت منافی مبادی اسلام و ارزش‌های انقلاب را تحمل نکرده و آن را که در تعارض با منویات رهبر عظیم الشأن است شدیدا محکوم می‌کنیم و هشدار می‌‏دهیم که به عنوان فرزندان خمینی کبیر (ره) و سربازان امام خامنه‎ای درصورت تکرار این اقدامات مذموم تمام توان خود را برای تصحیح این روند نادرست به کار خواهیم گرفت؛ زیرا در شرایطی که بیش از هر زمان دیگر نیازمند تزریق روحیه‌ تولیدکنندگی و رونق اقتصادی به جامعه هستیم، این گونه رفتارها، اراده و انگیزه تولید را از کشاورزان عزیز کشور سلب خواهد کرد. امید است که شاهد تکرار چنین مسائلی در جامعه اسلامی نباشیم.



نظرات بینندگان
محمود
|
|
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
با نظرت موافقم ولی در دولت قبل هم ارزانی سیب زمینی وجود داشت .شما سنگ مردم را به سینه میزنید یا میخواهید از دولت قبل حمایت کنید .چرا اینو نمیگید که در دولت قبلی قیمت کود شیمیایی از هزار و پانصد تومان به چهل هزار تومان افزایش یافت .بذارید کشاورزابا بدبختیه خودشون بسازن نمیخواد بازیچه دست احزاب سیاسی بشن
ناشناس
|
|
۰۹:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
این همه رهبر از اقتصاد مقاومتی سخن میگویند ولی هم میهنان شیرازی ما که در مرکز تمدن و فرهنگ ایرانی زندگی میکنند چنین خیانتی را مرتکب میشوند. این جرم است ...
اسلام از اردبیل
|
|
۰۹:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
فقط خدا به این کشاورزای بدبخت رحم کنه.
محمودکشاورز
|
|
۰۸:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
چندین سال است که درشهرستان جیرفت سیب وپیازمنهدم مکنند حالارسانه ای شده است باراول دولت نیست
ناشناس
|
|
۰۶:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
به همانجایی که من کشاورز میکارم ورشکست میشوم و زندان میروم
حميد
|
|
۰۵:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۷
اگر بين مردم تقسيم ميشد اين دولت هم دولت سيب زميني ميشد . طرف سرمايه دار را بگير برادر
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *