صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افزایش آمار زنان سرپرست خانوار/ لزوم توانمندسازی شخصیتی زنان

۰۵ آذر ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۰:۰۱
کد خبر: ۱۰۳۱۱۲
خبرگزاری میزان- مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده گفت: تمام افرادی که مهارتی دارند، نمی‌توانند مستقل زندگی کنند؛ افرادی که مهارت‌های شخصی، شخصیتی و روانی خوبی دارند می‌توانند راهی برای مستقل زیستن پیدا کنند.

به گزارش گروه اجتماعی ، فهیمه فرهمندپور در افتتاحیه مراکز توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در اصفهان اظهار کرد: در برنامه های توانمندسازی، توانمندسازی روانی، تربیتی، شخصیتی و اخلاقی باید نسبت به توانمند سازی اقتصادی در اولویت قرار گیرد.

وی با بیان اینکه آمار زنان سرپرست خانوار در سال‌های اخیر به دلایل مختلف به شدت افزایش پیدا کرده است، گفت: عواملی همچون افزایش آمار طلاق، مشکلات و نابسامانی‌های اجتماعی، خانواده‌های فاقد سرپرست یا فاقد سرپرست کارآمد و موثر را افزایش داده است.

وی با ترسیم دو راه برای بهبود این معضل ادامه داد: باید در دو مسیر حرکت کرد؛ مسیر اول تلاش اساسی و زیر بنایی برای مدیریت و کنترل روند افزایش این نوع افراد و خانواده‌ها است و نباید صرفا بر پیامدهای زنان سرپرست خانوار متمرکز شد. روش صحیح شناسایی عوامل به وجود آورنده این موضوع و جلوگیری از افزایش آن است.

فرهمندپور با بیان منطقی نبودن کارآفرینی برای زنان سرپرست خانوار بدون توجه به کاهش عوامل به وجود آمدن آن، خاطر نشان کرد: نکته دوم مواجهه با خود این بانوان سرپرست خانوار است؛ مسئله‌ای که کمتر به آن توجه شده است مقایسه هرم سنی مردان سرپرست خانوار با هرم سنی زنان خانواده است. بیشترین جمعیت مردان را عمدتا مردانی در سنین 25 تا 47 تشکیل می‌دهند، ولی آمار نشان می‌دهد که متاسفانه بیشترین تراکم جمعیتی زنان سرپرست خانوار بالای 50 سال است.

وی ادامه داد: در مورد زنان بالای 50 سال فقط اشتغال مد نظر نیست، بلکه این قشر نیازمند انواع حمایت‌ها است. برای زنان سرپرست یک برنامه ریزی کلان جامع و همه جانبه لازم است و تنها توجه به یک بعد باعث می‌شود مسئله در کلان به نتیجه نرسد. بیش از این و پیش از اینکه به فکر توانمندسازی اقتصادی این زنان بود، باید به فکر توانمند سازی روانی، شخصیتی و انسانی یعنی تقویت اعتماد به نفس آن‌ها بود.

فرهمندپور با تاکید بر لزوم در اولویت قرار دادن توانمندسازی‌های روانی، تربیتی، شخصیتی و اخلاقی نسبت به توانمند سازی اقتصادی، خاطر نشان کرد: لزوما هر کسی که حرفه‌ای را آموزش دیده است، از لحاظ روانی توانمند نیست اما هر که از لحاظ روانی توانمند باشد، می‌تواند به راحتی حرفه‌ای بیاموزد.

وی ادامه داد: تمام افرادی که مهارتی دارند نمی‌توانند مستقل زندگی کنند، اما همه کسانی که مهارت‌های شخصی، شخصیتی و روانی خوبی دارند می‌توانند راهی برای مستقل زیستن پیدا کنند.



نظرات بینندگان
خاطره
|
|
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۳
مادر من با چهل و پنج سال سن با لیسانس پرستاری هنوز که هنوزه کار نداره اما بعضی ها با دیپلم و کمتر از آن شغل هایی با حقوق های زیاد دارند اگر اینطوری هست ما با چه امیدی درس بخوانیم وقتی کسی 15 سال ویا بیشتردرس میخواند پس از مرگ همسرش درخانه پدری برود و همراه دو فرزند درکنار پدر مادر و عمه زندگی کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *