صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کارشناسان وکیل‌آنلاین پاسخ‌های جدید به پرسش‌های حقوقی وقضایی شما را منتشر کردند

۰۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۴:۰۹
کد خبر: ۱۰۲۸۰۶
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
خبرگزاری میزان- کارشناسان حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، امروز(چهارم آذرماه) به تعداد دیگری از پرسش‌هایی که مردم برای بخش "وکیل‌آنلاین" ارسال کرده‌اند، پاسخ دادند که این پاسخ‌ها را علاوه بر انتشار در بخش "وکیل‌آنلاین"در همین خبر نیز مشاهده می‌کنید. کسانی که در بخش وکیل‌آنلاین پرسش‌های خود را مطرح می‌کنند، می‌توانند در روزهای دوشنبه و چهارشنبه هر هفته، پاسخ پرسش‌های خود را مشاهده کنند.

به گزارش ، هم‌اکنون آخرین پاسخ‌های کارشناسان حقوقی و قضایی به پرسش‌های مطرح شده مخاطبان در بخش "وکیل‌آنلاین" قابل مشاهده است و در این مطلب نیز پرسش‌های مخاطبان و پاسخ‌های کارشناسان می‌آید.

ضمنا ارسال کنندگان پرسش برای بخش وکیل‌آنلاین می‌توانند درخواست ارسال پاسخ را بطور خصوصی به آدرس ایمیلی که در هنگام طرح سئوال ارائه می‌کنند، بدهند.

همه افرادی که پرسشی در زمینه‌های حقوقی، قضایی و مالیاتی داشته باشند، می‌توانند با کلیک کردن روی آرم مخصوصی که در بالای صفحه اول در سمت چپ با عنوان "وکیل‌آنلاین" بارگذاری شده، به صفحه مربوطه بروند و پرسش‌های خود را در بخش "نظرات بینندگان" تایپ و برای ما ارسال کنند تا در روزهای دوشنبه و چهارشنبه از سوی کارشناسان حقوقی، قضایی و مالیاتی به آنها پاسخ داده شود.

اما پرسش‌های شما و پاسخ‌های کارشناسان:

        * آیا توهین به شهدا جرم می باشد؟

پاسخ کارشناس: با توجه به اينكه شهدا جز مقدسات اسلام وشيعه محسوب ميشوند لذا توهين به آنها در حكم توهين به مقدسات محسوب مي شود كه مشمول ماده ٥١٣ قانون مجازات اسلامى مي باشد. در ماده مذكور اعلام شده است هر كس به مقدسات اسلام يا هر يك از انبياء عظام يا ائمه اطهار يا حضرت صديقه زهرا (ص) اهانت نمايد اگر مشمول حكم سب النبى باشد اعدام مي شود و در غير اين صورت به حبس از يك تا پنج سال محكوم ميشود.

 

      * با سلام وتشكر از اين خدمت خداپسندانه.ما يك زمين گردوي 14 ساله داريم كه طرح جهاني بوده در سال 80. با وام و زحمت فراوان به بار نشسته. الان راه 16 متري قرار است از بين زمين ما رد شود و اداره راه مي گويد در حريم هستيد چگونه بايد جلوي تخريب و ضرر احتمالي خودمان را بگيريم و خسارت بگيريم؟ ممنون

پاسخ کارشناس: اگر درختان در مسير و حريم قانوني قرار گرفته باشند وزارت راه و شهرسازي حق اقدام نسبت به آنها را خواهد داشت و شما براساس نظر كارشناس رسمي دادگستري مستحق دريافت مبلغ آن خواهيد بود.

 

      * پدر من یک زمین را با حریم 35 متر فروخته که متراز ان 300متر شده و الان طبق قانون جدید شهرداری حریم جاده به 27 متر کاهش یافته پس متراژ زمین به 400 متر رسیده ایا این 100 متر متعلق به ماست یا به خریدار .(این معامله 10 سال پیش صورت گرفته و الان پدرم در قید حیات نیست)ایا من به عنوان ورثه میتوان شاکی باشم و طلب پول ان 100متر را بکنم

پاسخ کارشناس: اين بستگي دارد به نوع و شرايط بيع اگر بر اساس متراژ فروخته شده و بعد از بيع مشخص شده كه زمين بيشتر از مقدار فروخته شده بوده فروشنده يا وارث وي حق مطالبه ثمن مازاد را دارند، اما هرگاه بر اساس وصف و توصيف و مشاهده بوده، مثل اينكه فروشنده بگويد زمين كنار جاده ام را به تو فروختم، امکان مطالبه وجود ندارد.

 

      * درمنطقه ییلاقی سوادکوه ساکن می باشم اب مصرفی بوسیله چشمه تامین میشود که چشمه مذکور داخل حیاط خانه سرای همسایه واقع شده درموقع تنظیم مبایعه نامه سال ١٣٨٣قیدشده که اینجانب ضمن انشعاب یک شاخه اب وراه دسترسی به چشمه راداشته باشم وبه امضای شرکای چشمه وحتی شورای اسلامی محل گواهی نمودند حاکی میباشد ولی اکنون لوله اب مصرفی وراه دسترسی به چشمه اب بوسیله شرکا تخریب واجازه استفاده ازاب راازمن سلب کرده اند استدعا دارم مرا راهنماعی کنید باتشکرسوادکوهی.

پاسخ کارشناس: با توصيف سوال باید بگوییم که شما دارای حق ارتفاق نسبت به چشمه آب می باشید، این درحالی است که اگر شركاي شما مانع استفاده شما از اين حق شده اند شما مي توانيد به جرم ايجاد مزاحمت و ممانعت از حق از ايشان شكايت كنيد.

 

       * با سلام و دعای خیر، بنده به اتهام اختلاس در دادگاه بدوی تبرئه و سپس در تجدید نظر محکوم شدم.الآن مدت چهارسال گذشته و از آنجاییکه نتوانستم بدلیل مشکلات روحی وروانی از خود دفاع منطقی کنم..۱_ آیا میتوانم در دیوانعالی کشور تقاضای اعاده دادرسی کنم ضمنا نامه رییس کل دادگستری استان مبنی بر خلاف بین شرع بودن حکم را نیز دارم.۲_ آیا تهیه استشهادیه از همکاران مبنی بر اینکه این مبلغ نسبتا جزیی بعنوان قرض گرفته بودم میتواند بعنوان مدرک جدید در دیوانعالی تلقی گردد....از آنجائیکه خود را بی گناه میدانم.وحکم سنگین انفصال دائم را مستحق خود نمیدانم خواهشمند است ارشاد فرمایید...با تشکر...

پاسخ کارشناس: در اعاده دادرسي بايد دليل و مدركي جديد كه در هنگام رسيدگي اوليه در پرونده مفقود بوده و موجود نبوده ارائه شود و بعيد است كه استشهاديه به عنوان مدرك جديد پذيرفته شود. به هر حال در صورتیکه رييس كل دادگستري استان حكم را خلاف شرع دانسته، بهترين مسير است براي دستور رياست محترم قوه قضاييه به منظور رسيدگي مجدد.

 

       * با سلام اینجانب 10 سال پیش با سرمایه ای که داشتم یک کارگاه خریدم و اقدام به واردات نمودم که بعد از گذشت دو ای سه سال کار به خوبی رونق گرفت و تعداد ده نفر هم کارمند داشتم اما از سال 91 همزمان با شروع تحریمها واردات بنده هم قطع شد بنده در آن موقع هم به بانک بدهی داشتم و هم به مردم با کارهایی که انجام دادم کار راپیش بردم اما همه اشتباه بود از بازار پول نزول کردم و بدهکاری دادم از آن طرف دوباره نزول کردم و بدهکاری دادم فقط جای هم می انداختم خانه ام را فروختم –کارگاه هم رهن بانک است من از خودم و برادرانم بابت پولهای نزولی چک به انها دادیم یعنی هر پنج نفرمان گیر هستیم حالا همه پولشان را میخواهند و ما هم هیچ نداریم حتی خرج زندگی در این مدت خیلی مشورت کردم هر کس چیزی میگوید یکی میگوید فرار کنید –یکی میگوید زندان بروید و ....بنده خلاصه کار را گفتم.ما هر چه داشتیم نزول دادیم حالا هم همانقدر بدهی داریم برای همه نزولها هم که دادیم فیش داریم .مبلغ بدهی هم پنج میلیارد تومان است میخواهم بدانم چکار باید بکنم آیا خود را زودتر از اینکه آنها اقدامی کنند به دادگستری معرفی کنم یا شما راه دیگری پیشنهاد میکنید.

پاسخ کارشناس: اگر طلبكاران شما پول به صورت ربا از شما دريافت مي كنند، شما مي توانيد تحت عنوان رباخوارى از این اشخاص شكايت كنيد. این در حالی است که در جرم ربا علاوه بر ربا خوار ربا دهنده نيز مستحق مجازات خواهد بود؛ مگر اينكه ثابت كند كه اضطرار داشته است  كه در صورت اثباتِ اين امر، ربا دهنده از تحمل مجازات معاف می شود.

 

       * اينجانب پرونده اي درحوزه نظارت قضايي خوزستان داشته ام كه در آن حوزه مفقود شد. از بايگان شكايت ونامبرده را محكوم نمودند اما نتيجه اي براي بنده نداشت طبق مدارك موجود حوزه نظارت تهران مرقوم فرمودند كه تا پرونده پيدا نشود هيچ نظري نمي توان داد حال حق وحقوق پايمال شده چگونه قابل جبران است لطفا راهنما يي فرماييد

پاسخ کارشناس: در صورت عدم امکان اخذ مجدد مدارک و نیز با عنایت به اثبات تقصیر مسئول بایگانی، شما می توانید دعوای مسئولیت مدنی به طرفیت تقصیرکنندگان مطرح نمایید.

 

       * سلام.من یک وام از بانک گرفتم ووام به کارت عابر بانکم واریز شد برای برداشت پول به یک مغازه مراجعه کردم مغازه دار مبلغ داخل کارتم به من اسکناس داد و کارت و رمزش راتحویل گرفت وبه من گفت پولش را برداشت کرده اما پس از مدتی به من مراجعه کرد و گفت به جای مبلغ پنج میلیون تومان پانصد هزار برداشته و کارت اکنون مصدود شده من هم به بانک مراجعه کردم و دیدم درست میگوید مبلغ پانصد هزار تومان از کارت برداشت شده و ما بقی به حساب بانک برگشت خورده .الان من توانایی این که تمام پول را یک جا پس بدهم ندارم .اما ایشان پول را یکدفعه میخواهد نمی دانم تکلیفم چیست لطفا راهنمایی کنید

پاسخ کارشناس: شما ابتدائاً می توانید با مراجعه به بانک آن مبلغ را مجدداً دریافت نمایید، اما در هر صورت اینکه مغازه دار تمام پول خود را یکجا می خواهد حق اوست، اما در صورت اقامه دعوا از جانب وی شما می توانید از دادگاه درخواست اقساط یا دادن مهلت عادله ای برای پرداخت را بنمایید.

 

      * با سلام بنده یک منزل مسکن مهر خریداری کردم که صاحبخانه وام آن را 30 میلیون اعلام کرد و سود مشارکت آن را که 8500 بود نگفت و اظهار داشت که هیچ بدهی وسودی ندارد و قرار شد دو قسط آن را پرداخت کند تا مبلغ مشخص شود ولی متا سفانه کل پول ان پرداخت شده وحالا جوابگو هیچ چیزی نمیباشد چه باید کرد؟

پاسخ کارشناس: با توجه به ابهام و اجمال در سوال امکان پاسخ گویی دقیق میسر نمی باشد،لطفا قسمت دوم سوال خود را دقیق تر مطرح نمایید تا امکان ارائه پاسخی دقیق و مناسب فراهم گردد.


        *  باسلام و خسته نباشید ما یک سری ملک داشتیم که پدرم با دوتا پسر عمو داشته که در واقع مادر دوتا عموی ما با مادر پدر ما یکی است اما پدرشان دوتا برادر بوده که برادر اولی که فوت میکند برادر کوچک که پدر بزرگ ما میشه زن دادداششرا به عقد در میاره ، حالا پس از گذشت حدود 50سال از این قضیه پدر بزرگها فوت کردن و دو تا برادر ناتنی پدرم هم فوت میکنند و پسر آن مرحومها سندها را تقسیم بر سه میکنند و برا خودشان سند میگیرند آیا ما میتوانیم ادعا کنیم برا ابطال سند ها که بر دو قسمت تقسیم شوند. شهرستان رومشکان لرستان اگه مارا راهنمایی کند ممنون میشیم

پاسخ کارشناس: در فرضی که مالکیت اولیه ملک متعلق به پدر و عمویتان بوده باشد امکان ابطال سند وجود خواهد داشت و پسر عموها به صورت مساوی صرفا در یک دوم از سهم پدرشان سهیم می باشند و نه در سهم پدر شما.


       * يك سال پيش يك باب مغازه خريدارى نمودم فروشنده خلاف جواز ساخت عمل نموده وهنوز نتوانسته پايان كار بگيرد.در قرار داد منعقده واحد مورد نظر به عنوان تجارى قلمداد شده ولي با مراجعه به شهردارى معلوم گرديد كه در جواز ساخت به عنوان پاركينگ در نظر گرفته شده است و برخلاف واقع ان را به عنوان تجاري به من فروخته است.اما اعلام نموده كه مشكل را حل خواهد كرد آيا مى توانم معامله را فسخ و پول پرداختى را پس بگيرم وخسارت پولم را هم بگيرم؟

پاسخ کارشناس: به موجب قانون پس از انعقاد عقد بیع طرفین به آن ملتزم بوده و چنین عقدی لازم الاتباع می باشد؛ مگر اینکه در قرارداد حق فسخی پیش بینی شده باشد.
با توجه به توضیحات ارائه شده و شروط قراردادی حسب مورد خیار تخلف از شرط یا خیار تدلیس قابل اعمال می باشد که البته با توجه به فوریت اعمال خیار تدلیس (حق فسخ)، و با توجه به فرض سوال به نظر می رسد امکان اعمال حق فسخ به این جهت منتفی می باشد.
اما در خصوص مطالبه خسارت باید گفت که در صورت پیش بینی خسارت در قرارداد به صورت خسارت عدم انجام تعهد یا به صورت وجه التزام،امکان مطالبه خسارت بر مبنای قرارداد برای شما وجود خواهد داشت در غیراینصورت امکان مطالبه خسارت بر مبنای مسئولیت غیرقراردادی نیز وجود خواهد داشت.


       * آیا فردی میتواند بدون داشتن سند رسمی ومحضری وحتی هیچگونه وصیت نام ای از پدر خود که 25سال پیش فوت نموده فقط به دلیل اینکه بر روی زمینهای کشاورزی کار نموده است سهم ارث خواهران وبرادرانی را که از محل خود بیش از 30سال مهاجرت نموده اند را نادیده بگیرد واقدام به گرفتن سندثبتی بنماید؟

پاسخ کارشناس: قانونگذار به موجب پاره ای از قوانین خاص مربوط به اراضی،به حمایت از زارع و متصرف پرداخته است صرف نظر از اینکه وی مالک می باشد یا خیر. در واقع آنچه مبنای فعلی مالکیت برادر شما می باشد جواز قانونی و حمایت قانون از کشاورز می باشد، مشروط به اینکه ایشان زارع صاحب نسق شناخته شده باشد.
با این وصف امکان اقدام قانونی به طرفیت ایشان برای سایر ورثه وجود خواهد داشت.


       * سلام پدر من 130 متر زمین در سال 1360 در یاسوج خریداری کرد و تمام قولنامه های ماقبل ان را هم در اختیار دارد ولی 5 سال پیش یک ارگان دولتی مدعی زمین ما شده و سال گذشته سند تک برگ انرا گرفته است چگونه ما باید به حق مان برسیم؟

پاسخ کارشناس: بسته به اینکه کدام ارگان دولتی اقدام به اخذ سند مالکیت نموده است آثار و شرایط حاکم بر موضوع متفاوت خواهد بود، اما به طور کلی باید گفت شما می توانید بدواً با طرح دعوای اثبات و احراز وقوع عقد بیع مالکیت خود را که به موجب سند عادی می باشداثبات نمایید و در مرحله دوم اعلام بطلان سند مالکیت صادره را از مراجع قانونی بخواهید.
      

        * آیا با توجه به شرایط موجود می توان مهریه را مطالبه کرد؟*

پاسخ کارشناس: در پاسخ به این سوال با توجه به تصویب قانون جدید نحوه اجرای محکومیت های مالی باید بگوییم که تا حدود بسیاری مطالبه مهریه توسط زوجه با دشواری روبرو شده است، اما این دشواری به معنای غیر قابل وصول بودن مهریه نمی باشد، لذا برای درک بهتر موضوع می توانید به مقاله ای که در این موضوع در روزهای آتی در خبرگزاری منتشر می شود مراجعه نموده و تا حدود بسیاری از راه های مطالبه مهریه آگاه شوید.


      * آیا در صورتی که یکی از اقوام همسر عمل فریب در ازدواج را انجام بدهد مثلا بگوید که پسر من دکتر است درحالیکه خود همسر از این امر بی خبر است و ازدواج بر همین مبنا شکل میگیره و بعد دروغ معلوم میشه،آیا میشه اون کسیو که دروغ گفته مجازات کرد؟منظور مجازات فریب در ازدواج هستش؟

پاسخ کارشناس: تدلیس در نکاح به واسطه اهمیت و ارتباط عقد نکاح با نظم عمومی از منظر مقنن جرم بوده و بنابراین دارای مجازات کیفری می باشد،این درحالی است که با توجه به اهمیت موضوع قانونگذار امکان فسخ عقد نکاح را بواسطه تدلیس از جانب یکی از زوجین پیش بینی نموده است.


        *با سلام.دانشجوی رشته ی فقه و حقوق هستم.قصد دارم برای کارشناسی ارشد در دانشگاه علوم قضایی قبول شوم.آیا یکی از شرایطش معدل بالای 14 دیپلم است؟

پاسخ کارشناس: دانشگاه های خاص و مطرح همچون علوم قضایی معمولاً قوانین و ضوابط خاص خود را دارا می باشند؛ اما به طور کلی برای قبولی در این دانشگاه کسب نصاب مقرر در کنکور الزامی می باشد.                                                                                   


       * با سلام و خسته نباشید برای قبولی در دانشگاه علوم قضایی برتر کشور ، فقط رتبه کنکور مطرح است ویا سوابق فرد...و همچنین کدام یک ارجعیت بیشتری نسبت به دیگری دارد؟

پاسخ کارشناس: سوابق علمی جایی اهمیت خود را نشان می دهد که بخواهید در مقطع دکتری ادامه تحصیل دهید، این درحالی است که متاسفانه و به علت غلط بودن سیستم آموزشی کشور، به رتبه کنکور بیش از سوابق علمی فرد توجه می شود؛ درحالیکه با توجه به تستی بودن اکثر آزمون های تحصیلی هیچ گاه نمی توان به طور قاطع سطح سواد قبول شوندگان را تایید نمود؛ زیرا این نوع آزمون نمی تواند سطح علمی افراد را محک حقیقی بزند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *