صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تحقق تمدن بزرگ اسلامی از مسیر اتحاد امت‌های مسلمان حاصل می‌شود

۰۴ آذر ۱۳۹۴ - ۰۳:۵۰:۰۱
کد خبر: ۱۰۲۴۳۴
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
خبرگزاری میزان-آیت الله نوری همدانی با صدور پیامی به همایش «امت واحده اسلامی» گفت:از مسیر اتحاد امت‌های مسلمان و تحقق امت واحده می‌توان به تمدن بزرگ اسلامی دست یافت و جامعه بزرگ مسلمانان و مستضعفان جهان را زیر پرچم احکام نورانی اسلام رهنمون ساخت.
به گزارش گروه سیاسی میزان، پیام مرجع عالیقدر آیت الله نوری همدانی بعد از ظهر امروز توسط مسئول نهاد رهبری دانشگاه‌های استان در همایش «امت واحده اسلامی، زمینه‌ساز تمدن اسلامی» قرائت شد.

متن پیام این مرجع تقلید به این شرح است: بحث بنیادین امت واحده و تمدن اسلامی از واژگان کلیدی در بیانات امام راحل و مقام معظم رهبری است و تمام تلاش انقلاب اسلامی برای رساندن جامعه انسانی به وحدت، انسجام و یکپارچگی است.

باید با وحدت ثابت کنیم که اسلام توانایی قابل توجهی برای نظم بخشیدن در امور سیاسی، اجتماعی و نیازهای فردی و فرهنگی است. اساسا تفاوت نظام اسلامی با سایر نظام‌های دنیا این است که مردم را برای رهایی از ظلم، استبداد، استعمار، تبعیض بیدار کند. انقلاب ما تاکنون راهبردهای متنوعی را در این زمینه ابداع کرده است.

هرگز نباید پراکندگی جغرافیایی مسلمانان موجب شود تا ولات ظلم و جور با نقشه‌های استعماری تفرقه بیندازد و حکومت کند. باید با ارائه موفق الگوی «سبک زندگی اسلامی» برگرفته از جامعه نبوی ملت‌های مسلمان را به وحدت و پیوند معنوی سوق داد.

امام خمینی(ره) از جایگاه مرجعیت که پشتوانه بیش از هزار سال زعامت علمای اسلام را به همراه داشت، به این جمع بندی رسیدند که تنها راه خلاص شدن از دولت‌های دست نشانده و فاسد کشورهای اسلامی و ایجاد وحدت رویه در مبارزه با آنها استفاده از روش سیاسی- فرهنگی است که با شعار پیروزی خون بر شمشیر پشتیبانی می‌شود.

از این‌رو با استفاده از شبکه وسیع روحانیت که در سراسر کشور گسترده شده بود، توانستند اصل امر به معروف و نهی از منکر و فرهنگ عاشورایی را سرلوحه قیام مردم ایران قرار دهند؛ از اینرو نقطه عظیمت این نهضت در تاسوعا و عاشورای سال 57 شکل گرفت که پایه‌های رژیم ستم‌شاهی را لرزاند و به واسطه راهپیمایی اربعین همان سال به اوج خود رسید.

بعد  از این راهپیمایی بود که امام خمینی(ره) به میهن اسلامی بازگشتند و چند روز بعد در 22 بهمن‌‎ماه، انقلاب اسلامی به پیروزی رسید. اینجاست که امام عزیز ما به درستی فرمودند «انقلاب اسلامی ایران، پرتوی از عاشورا و انقلاب الهی آن است ... محرم را زنده نگه دارید، ما هرچه داریم از این محرم است. محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است»

پس از پیروزی انقلاب نیز همه تلاش امام راحل و خلف صالح ایشان و علما و مسئولان نظام اسلامی، دست‌یابی به تجربه عینی موفق نظام‌سازی و الگوی اسلامی زندگی اجتماعی در سرزمین کهن اسلامی ایران است؛ الگویی که در زمانه غیبت بتواند به شاخص‌های اسلامی جامعه پیشرفته، عادلانه، مستقل، آزاد و برخوردار از امنیت و رفاه نسبی دست پیدا کند.

اگر نظام جمهوری اسلامی ایران بتواند به جامعه اسلامی با این خصوصیات دینی و اسلامی دست پیدا کند آنگاه خواهد توانست این الگوی عینی را سر دست بگیرد و از طریق صدور فرهنگ انقلاب خود زمینه‌های شکل‌گیری امت واحده اسلامی را فراهم کند و مصداق این آیه شریف شود «و کذالک جعلناکم امه وسطا لتکونوا شهدا علی‌الناس»

از مسیر اتحاد امت‌های مسلمان و تحقق امت واحده است که می‌توان به تمدن بزرگ اسلامی دست یافت و جامعه بزرگ مسلمانان و مستضعفان جهان را زیر پرچم احکام نورانی و روح‌بخش اسلام ناب محمدی(ص) به سمت پرستش جمعی رهنمون ساخت؛ پرستشی که امید است در نظام تمدنی پیشرفته و عادلانه اسلام محقق شود و خود زمینه‌ساز ظهور منجی عالم بشریت شود.

این سخن، نقش حساس و سرنوشت‌ساز ایران اسلامی را در دوران حساس کنونی و در شرایطی که کشورهای اسلامی منطقه بیدار شده‌اند به دنبال رهایی از یوق نظام‌های وابسته و ستمگر بوده و در اندیشه ایجاد نظام عادلانه اسلامی هستند، دو چندان می‌کند. مسئولان نظام اسلامی باید ضمن حفظ و دفاع از نیم قرن تجربه مقاومت ملت ایران در دوران نهضت روح‌الله و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، این الگو را به کشورهای بیداری اسلامی صادر کنند.

ملت‌های مسلمان منطقه نیز باید با شناخت درست دشمنان اسلامی، یعنی آمریکا و صهیونیسم را از دشمنان ساختگی دست استعمارگران و اعلام برائت از تکفیری‌ها و داعشی‌ها که وظیفه‌ای جز ایجاد اختلاف در امت اسلامی ندارند، بیش از گذشته ندای وحدت در امت اسلامی سر دهند.

اگر بپذیریم که سبک زندگی اسلامی، روح تمدن‌سازی و بعد نرم‌افزاری تمدن اسلامی است، یکی از کارکردهای اصلی وحشی‌گری داعش و طالبان و دیگر گروه‌های تکفیری که امروزه کشتارها و وحشی آفرینی‌های آنها دامن‌گیر حامیان غربی آنها نیز شده است علاوه بر اختلاف‌اندازی در میان امت رسول خدا(ص) ارائه سبک زندگی ددمنشانه و غیرانسانی و مخابره آن به جهانیان است.

بنابراین تنها راه خلاصی امت اسلامی از مشکلات و چالش‌های درونی و بیرونی اعلام برائت از وحشی‌گری گروه‌های تکفیری و دستیابی به وحدت ذیل سبک زندگی اسلامی و سیره نبوی با استفاده از تجربه موفق مبارزه و نظام‌سازی موفق ملت بزرگ ایران است که با وحدت و پافشاری بر اصول اسلام محقق خواهد شد. در این میان وظیفه اصلی آحاد مردم ایران و به ویژه جوانان و دانشجویان برای عمق‌بخشی و همه‌گیر شدن الگوی زندگی اسلامی ایرانی و معرفی آن به ملت‌های منطقه و افکار عمومی جهانیان است.

تا انشاالله در سایه پیروی از اسوه انسانیت و الگوپذیری از حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی(ص) و خاندان طاهرین ایشان زمینه‌های شکل‌گیری امت واحده اسلامی و دست‌یابی به تمدن اسلام عزیز فراهم شود و در سایه وحدت همه مذاهب اسلامی اجازه ندهیم استکبار و صهیونیسم سرنوشت ملت‌های مظلوم مسلمان را به تباهی بکشند.

تشییع انگلیسی و اسلام آمریکایی هر دو خطرناک هستند و می‌طلبد تا در این نشست‌ها با افکار آرمان بخش امام راحل و مقام معظم رهبری راهکارهای عملی تمدن اسلامی و امت واحده را مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم.»



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *