صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ایران در تامین گندم ۸۵ درصد خوداتکاست

۰۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۱:۵۶
کد خبر: ۱۰۲۲۷۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
خبرگزاری میزان - مشاور وزیر جهادکشاورزی و مجری طرح گندم از برنامه ریزی برای افزایش تولید این محصول خبر داد و گفت: ضریب خوداتکایی ایران در تامین گندم مورد نیاز به ۸۵ درصد رسیده است.
به گزارش ، اسماعیل اسفندیاری پور اظهار کرد: امسال بیش از 94 هزار میلیارد ریال برای خرید 8 میلیون و 80 هزار تن گندم  به کشاورزان پرداخت شده است و تا سه سال آینده می توانیم به مرز خودکفایی برسیم.

وی گفت: امسال با وجود کاهش بارشها، با ایجاد انگیزه و حمایت از کشاورزان، حدود یک میلیون و 400 هزار تن گندم بیشتر از سال 93 در کشور خریداری شد، تا با وجود ذخایر راهبردی این کالا، نیازی به واردات گندم برای تامین آرد مورد نیاز واحدهای خبازی نداشته باشیم.

مجری طرح گندم سطح زیرکشت گندم آبی را در سال جاری دو میلیون و 350 هزار هکتار و گندم دیم را 3 میلیون و 850 هزار هکتار اعلام کرد و افزود: مجموع سطح زیرکشت گندم 6 میلیون و 200 هزارهکتار است که درمقایسه با پارسال دود 4،5 تا 5 درصد کاهش یافته است.

اسفندیاری محدودیت منابع آب را مهمترین عامل کاهش سطح زیرکشت گندم دانست و گفت: توسعه روش های نوین آبیاری، توزیع بموقع سم، کود و بذرو کاشت ارقام پرمحصول میزان تولید گندم سبب افزایش تولید گندم در سال جاری شد.

وی درباره روند اجرای روش های نوین‌ آبیاری در مزارع گندم افزود: 45 تا 46 درصد سطح اراضی زراعی کشور به کشت گندم اختصاص دارد و باید مکانیزاسیون بخش زراعت به ویژه اراضی گندم مد نظر باشد.

بنابراین گزارش قیمت خرید تضمینی گندم برای سال آینده در شورای اقتصاد با 10 درصد افزایش تصویب شده است.

قیمت هر کیلوگرم گندم معمولی در سال جاری 1155 تومان و قیمت هر کیلوگرم گندم دوروم (ویژه ماکارونی و بیسکوئیت) 1188 تومان بود.

مجری طرح گندم با بیان اینکه رعایت تاریخ کشت عامل تعیین کننده ای برای تولید کیفی و کمی گندم محسوب می شود، افزود: از آنجا که تاریخ کشت درمناطق مختلف کشورمتفاوت است، زمان مناسب ازسوی مراکز به کشاورزان اعلام می شود و باید این توصیه ها جدی گرفته شود.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *