صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گزارش «باقر لاریجانی» درباره همایش راهبردی دیابت

۰۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۰:۰۱
کد خبر: ۱۰۲۲۴۱
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
خبرگزاری میزان-رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، دیابت را «وبای خاموش» توصیف کرد و با ابراز تأسف از رشد سالانه این بیماری در کشورهای جهان، تحمل این بیماری و دارو و درمان آن را برای فقرا بسیار مشکل دانست.
به گزارش گروه سیاسی میزان، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی شب دوشنبه، دوم آذرماه در دیدار جمعی از میهمانان خارجی همایش راهبردی دیابت، که در سالن همایش‌های سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شده بود، توجه به بیماری دیابت را یکی از ضرورت‌های دانش بشری دانست و خطاب به پزشکان و مسؤولان مربوطه گفت: وظیفه شماست که به عنوان دانشمندان در کنار دولت‌ها به مردم کمک کنید.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، دیابت را «وبای خاموش» توصیف کرد و با ابراز تأسف از رشد سالانه این بیماری در کشورهای جهان، تحمل این مرض و دارو و درمان بیماری دیابت را برای فقرا بسیار مشکل دانست و گفت: مشکل این بیماران پس از شناسایی آغاز می‌شود و اگر به دیالیز برسد که مشکل دو چندان می‌شود.

هاشمی رفسنجانی، با بیان اهداف تأسیس بنیاد بیماری‌های خاص که غیر دولتی است، خطاب به پزشکان خارجی گفت: در سازمان ملل و دیگر مجامع جهانی کمک کنید تا داروهای این بیماری ارزانتر و سریع‌تر به بیماران برسد.

وی با ابراز علاقه و آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی و بنیاد بیماری‌های خاص برای کمک در جهت پیشگیری و درمان بیماری دیابت، گفت: باید هم برای بهداشت عمومی و هم تأمین داروها کمک کنید.

هاشمی رفسنجانی با تشکر از اقدام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای برپایی بهتر این همایش، گردهمایی پزشکان و متخصصان را مهم دانست و اظهار امیدواری کرد که نتیجه این همایش دو روزه، برای جوامع انسانی مفید باشد.

در آغاز این مراسم باقر لاریجانی، معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ضمن ارائه گزارشی از چرایی و چگونگی همایش و ترکیب میهمانان خارجی و کشورهای متبوع آنها، توضیحاتی درباره برنامه‌های کشور برای پیشگیری و درمان بیماران دیابتی داد و گفت: این نوع همایش‌ها باعث می‌شود که مجموعه سیاست‌گزاران و مردم به بیماری دیابت توجه داشته باشند.

آقای دکتر حمید میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی هم گزارشی از اهداف و روند تأسیس این دانشگاه ارائه کرد و گفت: این دانشگاه یک میلیون و 700 هزار دانشجو، 17 هزار استاد، 7600 کارگاه و آزمایشگاه، حدود 20 میلیون متر مربع فضای آموزشی و در 5 کشور واحد خارجی دارد.

وی با اعلام آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی برای همکاری تحقیقاتی با مراکز پژوهشی دنیا، گفت: با بیش از 400 واحد در سراسر کشور پراکنده و بزرگترین دانشگاه حضوری جهان است.

در ادامه فیلمی از فعالیت‌ها و برنامه‌های علمی، تحقیقاتی، فنی، پژوهشی، به خصوص پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی به نمایش درآمد که طی آن بخشی از سخنان آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در خطبه‌های نماز جمعه سال 1360 پخش شد که گفت: باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که تا 10 سال آینده سراسر کشور ما دانشگاه شود.

آقای دکتر قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نیز در سخنانی، تلاش برای تعمیق و تداوم مسایل مربوط به سلامتی ملت‌ها را یکی از ضروری‌ترین کارهای دولت‌ها دانست و از آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و دانشگاه آزاد اسلامی برای برگزاری این همایش تشکر و قدردانی کرد.

در ادامه این مراسم و پس از سخنان آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، آقای تالانت‌بیک باتیرعلیف، وزیر بهداشت قرقیزستان با بیان علل و عوامل گسترش بیماری دیابت در جوامع انسانی، توسعه فرهنگ کتابخوانی و نشریات علمی را یکی از راه‌های افزایش آگاهی مردم دانست و گفت: اقدامات پیشگیرانه برای کم کردن هزینه‌ها ضروری است و کار ایران برای درمان دیابت ستودنی است.

آقای مازیار دوستدار، قائم مقام شرکت نوو نوردیسک که بزرگترین شرکت در زمینه داروهای دیابت است، با تشریح برنامه‌ها و فعالیت‌های شرکت، گفت: امیدوارم بیماران دیابتی در ایران هر روز وضع بهتری در مسیر درمان داشته باشند.

وی همچنین با تشکر از آیت‌الله هاشمی رفسنجانی برای حضور در این همایش، از اقدامات و تأثیرات دانشگاه آزاد اسلامی تشکر کرد.

خانم دکتر بروتلند، معاون رئیس سازمان بهداشت جهانی در امور بیماری‌های غیرواگیر نیز با اشاره به سخنان آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در خصوص ظرفیت‌های سازمان ملل متحد، گزارشی از برنامه‌ها و فعالیت‌های این سازمان جهانی ارائه کرد و گفت: ایران در این زمینه فعال بود و اقدامات ارزشمندی داشت و من به ایرانیان تبریک می‌گویم.

آقای دکتر وجیه ریزوی، فوق تخصص غدد آمریکا و رئیس انجمن IMI در آمریکا نیز با توضیح مشکلاتی که بیماری دیابت برای انسان‌ها ایجاد می‌کند، گفت: امیدواریم براساس برنامه پزشکی ایران در سال‌های آینده این بیماری کنترل شود.

آقای دکتر کبیر، مسؤول بیمه سلامت کشور نیز در سخنانی برگزاری این همایش را در راستای نظام بیماری‌های غیرواگیر دانست و گفت: فکر می‌کنم اقدام جمهوری اسلامی برای عملی کردن سند بیماری‌های غیرواگیر گامی مهم است و اعتقاد داریم که باید از منابع خود حفاظت کنیم و امیدواریم در بیمه‌های پایه بسته‌‌های خدماتی لازم را به مردم ارائه نماییم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *