صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اهداف سفر پوتین به تهران

۰۲ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۳:۴۷
کد خبر: ۱۰۱۶۷۵
دسته بندی‌: سیاست
خبرگزاری میزان - بحران سوریه نخستین اقدام وهمکاری مشترک میان جمهوری اسلامی ایران و روسیه است. بحران های منطقه ای باعث شده تا همکاری ها و ائتلاف های محکمی میان ایران، روسیه و برخی کشورهای منطقه ایجاد شود.
به گزارش گروه سیاسی این نخستین تجربه دو کشور، اکنون به خوبی پیش می رود و باعث شده است وضعیت میدانی سوریه هم تغییرات اساسی کند به کونه ای که روند پیشروی تروریست ها نه تنها کند شده بلکه بازپس گیری خاک سوریه از چنگ آنها از سوی ارتش و نیروهای مردمی تربیت شده از سوی ایران سرعت گرفته است.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه امروز به تهران می آید.  این سفر گرچه برای شرکت در نشست کشورهای صادر کننده گاز به ایران است، اما دیدارهایی که او با مقامات ارشد کشورمان خواهد داشت نشان دهنده اهمیت این سفر به خاطر تحولاتی است که در منطقه در حال وقوع است.

بحران هایی که در غرب آسیا دامن منطقه را گرفته، از سوریه تا عراق و یمن، یک پیام واحد دارد و آن ابتدا تضعیف جایگاه جمهوری اسلامی ایران و سپس روسیه در منطقه است.

پس از این مرحله، نفوذ به درون این دو کشور برای ناامنی از سوی تروریست هایی است که آمریکا و نوچه های آن در منطقه حامی اصلی تروریست ها هستند که استحادله از درون هدف اصلی است.

فرمانده کل سپاه درباره دلایل همکاری ایران و روسیه برای مقابله با تکفیری ها در سوریه گفته است؛« اولین قدرت منطقه ای که خطر تکفیری ها را متوجه شد روسیه بود و همکاری روسیه با ایران به این دلیل است که آن ها زودتر از غرب به این خطر پی بردند. البته هر کشوری هم که نسبت به این جریان که قدرت های غربی آن را به وجود آورده اند احساس خطر می کند به مبارزه می آید و به تدریج وحدتی میان کشورهایی که با خطر تکفیری ها مواجه هستند در حال شکل گیری است.»

روند گرایش کشورهایی که در خطر تروریسم قرار دارند، به ائتلاف ضد تروریسم که ایران و روسیه ببیانگذار آن بودند، یک اتحاد واقعی را علیه تروریست های تکفیری ایجاد خواهد کرد و باعث خواهد شد که آمریکا و کشورهای غربی و عربی در شرایط انفعال شدید قرار بگیرند، اکنون هم در چنین شرایطی قرار دارند اما با افزایش کشورهای ائتلاف ضد تروریستی، انزوا و انفعال آنها شدت خواهد گرفت.

موضوع سوریه و تحولات منطقه بدون شک اصلی ترین مسائلی است که در سفر پوتین به تهران به آن توجه ویژه خواهد شد. اکنون تحلیلگران و رسانه های غربی در پی آن هستند تا بتوانند در جریان سفر او به تهران و دیدار با مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران، اخبار مرتبط با مذاکرات درباره بحران سوریه و منطقه را به دست آورند.

مسائل بسیاری دست به دست هم دادند تا ایران و روسیه پس از سال ها بتوانند به هم اعتماد کنند و ائتلاف دو جانبه خود را برای هدفی مشترک ایجاد کنند.در شرایط کنونی روسیه متوجه شده است که هیچ متحدی در منطقه برای او نمی​تواند مانند ایران باشد. روسیه اکنون درگیر مسائل اوکراین و شبهه جزیره کریمه و تحریم‌های شدیدی است که آمریکا و غرب علیه این کشور برقرارکرده‌​اند، به همین خاطر نیازمند یک متحد معتمد است. روسیه حتی نمی تواند به کشورهای اطراف خود دل ببندد چرا که آنها هر کدام به گونه ای در دامن غرب غش کرده اند.

اما در این میان، تنها جمهوری اسلامی ایران است که با استقلال خود این اعتماد را برای کشورهای مخالف آمریکا و غرب ایجاد کرده که می توانند کمال اعتماد را به ایران داشته باشند، اما خودشان هم قابل اعتماد باشند.به همین خاطر روسیه برای مقابله با غرب در منطقه به ویژه آمریکا، با جمهوری اسلامی ایران همراه شده است.

علیرغم همه تحلیل هایی که از سوی رسانه ها و مقامات غربی می شود، از دل مذاکرات پوتین در تهران با مقامات بلند پایه کشورمان حمایت از بشار اسد تا پیروزی نهایی بیرون خواهد آمد.

غربی ها بسیار دوست دارند تا در این زمینه میان ایران و روسیه اختلافی بروز کند، هم برای ایران و هم برای روسیه مبارزه با تروریست های تکفیری در سوریه با بودن اسد امکان دارد و اگر او در رأس حاکمیت سوریه نباشد، مبارزه با داعش دشوار خواهد بود و هزینه ها را بالا خواهد برد.

 البته مراودات اقتصادی با ایران پس از توافق نهایی هسته ای و برچیده شدن تحریم ها علیه کشورمان، روسیه را برای گسترش روابط اقتصادی و سیاسی راغب تر هم می کند. و همین موضوع اشتراک نظر سیاسی درباره سوریه را قوت می بخشد

نکته ای که از همه مهمتر است این است که باید به رفتارهای تحلیلگران، مقامات و رسانه های غربی و عربی توجه کرد. هم ایران و هم روسیه باید به محتوا و آرزوهایی که از سوی غرب درباره آینده سوریه منتشر می شود، دقت نظر بیشتری کنند. آنها پس از آن که با حملات خود نتوانستند دولت قانونی بشار اسد را سرنگون کنند صراحتاً اعتراف کردند که نقش ایران و پس از ورود روسیه به بحران سوریه، نقش مسکو را در جلوگیری از سقوط دولت دمشق عامل اصلی و مانع بزرگ بر سر راه اقدامات خود برای این منظور معرفی کردند.

غربی ها آرزو دارند که بر سر سوریه میان ایران و روسیه اختلافی ایجاد شود و این اختلاف هم بر سر بودن یا نبودن بشار اسد باشد. گرچه تاکنون اختلافی میان دو کشور بر سر این موضوع بروز نکرده اما باید مراقب بود تا از آن جلوگیری شود. راهبرد ایران و روسیه باید ماندن اسد در ریاست جمهوری سوریه باشد و اگر هم قرار است در این کشور انتخاباتی برگزار شود با حضور اسد باشد و تصمیم با مردم این کشور که به کدام نامزد مورد نظر خود رأی خواهند داد.

اکنون هم که ائتلاف چهار کشور ایران، روسیه، سوریه و عراق علیه تروریست های تکفیری شکل گرفته است، باید شرط حضور کشورهای دیگر در این ائتلاف هماهنگی با موضع ایران و روسیه در باره اسد باشد. اگر کشوری همچنان اعتقاد دارد که باید بشار اسد برود تا وارد این ائتلاف ضد تروریستی شود، این کشور جایگاهی در ائتلاف نباید داشته باشد.

ایران و روسیه در موارد زیادی منافع مشترک دارند،این دو کشور  اکنون به عنوان دو متحد استراتژیک در جنگ سوریه در یک جبهه می‌جنگند، این بحران فرصت خوبی است تا بتوان  روابط دو کشور را در زمینه های دیگر گسترش داد. همگرایی و ایجاد اتحاد استراتژیک ایران و دیگر کشورهای منطقه که با سیاست های ایران و روسیه هم عقیده هستند می تواند یک اتحادیه بزرگ را ایجاد کند که در مقابل حضور و نفوذ غرب در منطقه غرب آسیا و آسیای میانه و قفقاز بایستد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *