78 درصد دشتها در وضعیت ممنوعه قرار دارند
خبرگزاری میزان - معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: حدود 78 درصد دشتها و محدودههاي مطالعاتی آب كشور در وضعیت ممنوعه قرار دارند.
وی تاکید بر شرایط اضطراری زیست محیطی را فرصت خوبی جهت تبیین اهمیت و نحوه دستیابی به محیط زیست پایدار عنوان کرد و افزود: تمامی عوامل و عناصر اثرگذار و تاثیرپذیر در مدیریت محیط زیست و بهویژه نقش کلیدی آب به مبادله افکار، اندیشهها، تجربیات و دانش میانجامد.
وی آب را یكي از مؤلفههاي مهم در حفظ، تعادل و پايداري اكوسيستم و محيطزيست دانست و افزود: براساس گزارش سازمان ملل متحد (2015)، در حال حاضر 1.1 ميليارد نفر از مردم جهان از دسترسي به آب شرب سالم و 2.5 ميليارد نفر نيز از بهداشت مناسب محرومند که حدود 90 درصد از افرادي که هماکنون از بيآبي رنج ميبرند، در آسيا و آفريقا زندگي ميکنند.
میدانی تصریح کرد: اگر چه ايران حدود 1.1 درصد از خشكيهاي كره زمين را در برگرفتهاست، اما سهم کشور ما از آبهاي شيرين كره زمين تنها 0.115 درصد است.
وی با بیان اینکه در دهههاي اخير طولاني شدن دورههاي خشكسالي، كاهش بارش، افزايش دما و وقوع پديده تغيير اقليم، يكي از عوامل تأثيرگذار بر منابع آب كشور بودهاست، گفت: متوسط درازمدت بارندگي سالانه كشور حدود 243 ميليمتر است كه كمتر از يكسوم ميانگين بارش جهاني است.
وی ادامه داد: در کشور ما ايران، مديريت منابع آب، داراي پيچيدگيهاي بسيار و دربرگيرنده فعاليتهاي سازهاي و غيرسازهاي متنوع و فراوان است.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا محدوديت آب قابل دسترس، توزيع غير يكنواخت آن در سطح كشور، افزايش جمعيت و الگوي نامناسب شهرنشيني و مراكز سكونتگاهي و نوع و شيوه توليد محصولات زراعي از منظر سازگاري با اقليم، را مشکلات تأمين آب موردنياز در بسياري از مناطق كشور عنوان کرد و گفت: افزايش پسابهاي صنعتي، شهري و كشاورزي و آلودهشدن منابع آب يكي ديگر از معضلات بهوجود آمده در اين بخش است.
وی درخصوص منابع آب زيرزميني گفت: کاهش روانابها سبب افزايش مصرف از اين منابع شده و در حال حاضر اغلب محدودههاي بزرگ و مطلوب و بااهميت از نظر منابع آب زيرزميني از بين رفته بهنحوي که حدود 78 درصد دشتها و محدودههاي مطالعاتی آب كشور در محدوده ممنوعه یعنیممنوعيت برداشت از منابع آب) قرار دارند.
وی افزود: برداشت بيرويه از اين منابع سبب شده تا اين منابع با افت شديد مواجه شده و در حال حاضر بالغ بر 110 ميليارد مترمكعب اضافه برداشت تجمعي از اين منابع انجام شدهاست.
میدانی با بیان اینکه جابجاييهاي جمعيتي و سازمان فضايي سکونتگاهها و مراکز زيست به صورت غیر اراد یموجب عدم تعادل در محیطزیست وبروز چالشهای متعدد شدهاست، گفت: اين عدم تعادلها چه در بُعد کيفي و چه در بُعد کمي کاملاً مشهود است و جابجايي جمعيت و موج مهاجرت از جمله مواردي است که مسئله تأمين آب اضطراری را براي اين جمعيت حساس کرده است.
وی افزود: آب به عنوان يكي از اصليترين عناصر حيات، نقش بسزايي در ارتقاي بهداشت ايفا ميكند و آب موردنياز شرب و بهداشت همواره جزو دغدغههاي اصلي است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *