صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تبلیغات گسترده روانگردان «قارچ سمی» در اینترنت

۲۸ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۸:۱۳
کد خبر: ۱۰۰۲۷۵
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
خبرگزاری میزان- ذبحی گفت: هم اکنون به صورت گسترده برخی مواد روانگردان به عنوان قارچ‌های سمی در شبکه‌های مجازی و اینترنت معرفی می‌شود.
به گزارش اعزامی به مازندران حسین ذبحی، معاون دادستان کل کشور در همایش  طب و قضا که از صبح دیروز در ساری در حال برگزاری است، در ارتباط با مواد روان گردان به خصوص مواد نوظهور، چالشها و راهکارهای مبارزه با آن اظهار کرد: هر گونه ماده طبیعی، شیمیایی، صعنتی با ترکیبی است که استعمال آن باعث تاثیر بر مغز، اعصاب و روان مصرف کننده شده و حالت و وضعیت روانی او را تحت تاثیر قرار دهد عنوان مواد روانگردان را دارد.

ذبحی درباره تفاوت این مواد با مخدرها گفت: عمده ترین تفاوت این مواد تاثیر بر مغز و روان است. این مواد سابقه ای به قدمت بشریت دارد و از ابتدایی که بشر با گیاهان و داروهای طبیعی آشنا شد، به مرور با شناخت موادی که می توانست بر روح و جسم تاثیر بگذارد به مقاصد مختلف مورد استفاده قرار گرفت. برای کسب لذت تا خوشی و درمان و حتی برای جادوگری و ایجاد آثار توهم این داروها استفاده می شد.

ذبحی با اشاره به  جلد اول کتاب شرح قانونی مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: مواد روانگردان مورد شناخت چندین هزار ساله است. در کشور ما روند وجود مواد روانگردان تا تصویب قانون مربوط به این مواد در سال ۱۳۵۴ که بر اساس آن، فروش، عرضه، ساخت، حمل و نگهداری و در معرض فروش قرار دادن این مواد جرم انگاری شد. در سال ۷۰ و ۷۷ ایران به دو کنوانسیون سازمان ملل برای مبارزه با قاچاق مواد روانگردان پیوست.

ذبحی تصریح کرد: ورود مواد روانگردان و برخورد قضایی بر اساس قانون ۵۴ رویه ای عادی بود. اما در طول سال‌ها، ما شاهد ورود و توزیع مواد روانگردان متعدد و خطرناکی مانند شیشه، اکس، ال.اس. دی و امثال آن شدیم. 

معاون دادستان کل کشور تصریح کرد:ماده ای مانند شیشه و مت‌آمفتامین که در سالهای بعد از جنگ دوم جهانی در اروپا شایع شده بود و در تبلیغات آن مسایلی مانند لاغری و افزایش میل جنسی مطرح شده بود که در اروپا به تدریج به توجه به مشکلات آن متروک شد.

وی ادامه داد: مافیای مواد مخدر با سودآوری سرشار عرضه و فروش، واردات شیشه و تبلیغات سوء باعث روی آوردن اقشار زیادی از جامعه و جایگزین شدن این ماده روانگردان شده است. تاجایی که شیشه وارداتی از کیلویی ۲۰۰ میلیون تومان با کاهش قیمت منجر شد و با آموزش
عوامل داخلی و تولید زیرزمینی این دارو با پیش ساز داروهایی مانند افدرین و پزوافدرین وارداتی و بعضا داروهایی که در داروخانه ها خریداری می شد در کارگاه های زیرزمینی تولید شیشه با ناخالصی بسیار زیاد و مخاطرات زیادی صورت گرفت.

ذبحی با اشاره این که ما مواجه با روانگردانهای صوتی و دیجیتالی هستیم که هنوز به کشور وارد نشده است، گفت: ولی باید برای ورود این روانگردانها آماده باشیم. هم اکنون به صورت گسترده برخی مواد روانگردان به عنوان قارچهای سمی در شبکه های مجازی و اینترنت معرفی می شود.  انواع قارچهای سمی و برخی کاکتوسها و داروها که دارای آثار روانگردان هستند در اینترنت تبلیغ می شوند.

معاون دادستان کل کشور در ارتباط با روند قانونی مبارزه با این مواد گفت: سرانجام قانونگذار در اصلاحات قانون مبارزه با مواد مخدر در سال ۸۹، شش مورد ماده روانگردان با اولویت را در ماده ۸ الحاق کرد و مجازات آن را در سطح موادی مانند ال.اس.دی، فلومتازپام، جی اچ دی، اکستازی را احصا کرد.

ذبحی گفت: با قانون جدید اقدامات عملیاتی زیاد اطلاعاتی، انتظامی و قضایی و برخورد با تولیدکنندگان شیشه و کنترل پیش سازها، شدت یافت و در این زمینه شاهد دگرگونی شدیم و روند قاچاق معکوس شد. 


معاون دادستان کل کشور گفت: دروغپردازی و تبلیغات کاذب مافیای مواد باعث افزایش نگران کننده مصرف شیشه در کشور شده و به مرور الگوی مصرف از سوی مواد سنتی به سمت روانگردانها رفته است.

وی تصریح کرد: در آرایشگاه‌ها،  نشست‌های خصوصی،در تبلیغات شبکه های مجازی می بینیم که شیشه برای افزایش میل جنسی، دیرانزالی، لاغری و موارد مختلف که جذابیت برای خانمها دارد تبلیغ دروغین می شود.

ذبحی گفت:  آسیبهای فراوان ناشی از مصرف شیشه نگران کننده است،  فجیع ترین جنایت ها، خودکشی ها، بی بند و باریهای اخلاقی، افزایش اختلافات خانگی، طلاقها، قتلها، تجاوزات جنسی در اثر مصرف مواد روانگردان است. 

وی تصریح کرد: یکی از اصلی ترین دلایل طلاقها، استفاده از مواد روانگردان است. توهماتی که ایجاد می کند باعث متلاشی شدن خانواده ها می شود. والدین معتاد نقش بزرگی در معتاد شدن فرزندان خود دارند.

وی ادامه داد: باید بر اجرای سیاستهای کلی نظام در امر مبارزه با مواد مخدر مصوب سال ۸۵ ابلاغی مقام معظم رهبری تاکید شود. زیرا شناسنامه و اساسنامه مبارزه است و برای پیشگیری و کاهش آسیب و مبارزه مستمر تاکید دارد.

ذبحی با اشاره به اینکه برای برون رفت از این مشکل لازم است همه دستگاه های کشور هماهنگ شوند، گفت: باید حس عمومی و درک عمیق آسیبها و فجایع وارده و مخاطرات کشور در همه اقشار مسئولان کشوری وجود داشته باشد  و همه مسئولان و مردم در صحنه بیایند تا با این بلای بزرگ مبارزه شود.

معاون دادستان کل کشور درباره ضرورت اطلاع رسانی، آموزش عمومی و افزایش آگاهی های عمومی درباره این موادگفت: . باورهای غلط  و تصورات کاذب درباره این مواد با واقع گویی و اطلاع رسانی درست از بین می‌رود.

ذبحی با اشاره به اینکه در کشور با ۱۰۰ هزار معتاد کارتن خواب مواجه هستیم و فروش کودکان توسط معتادان مطرح شده است گفت: ۲۰ تا ۲۵ درصد رانندگان وسایل نقلیه باربری و خودروهای سنگین به مصرف مواد مبتلا هستند. حدود ۴۵ درصد زندانیان در ارتباط با مواد مخدر و روانگردان هستند.

وی با تاکید بر اینکه یکی از ضرورت های مهم تصویب هر چه سریعتر فهرست جدید مواد مخدر است؛ گفت: بعد از اصلاح قانون در سال ۸۹، به موجب تبصره ماده ۴۵ این قانون، تصویب فهرستهای مواد مخدر انجام شد ولی علی رغم گذشت ۵ سال از تاریخ قانون و پیگیری های متعدد و مکرر، هنوز قانونگذار فهرست مواد جدید را تصویب نکرده و ما با خلاءهای زیاد هستیم.

معاون دادستان کل کشور تصریح کرد: ضرورت حذف عبارت صنعتی غیر دارویی از پسوند مواد روانگردان مورد تاکید است. این قید صنعتی غیردارویی، ضایعاتی را در مبارزه ایجاد کرد. چرا که مواد صنعتی غیردارویی باعث می شود تمام مواد سنتی دارویی مشمول مواد مخدر قرار نگیرد.

ذبحی گفت: قید صنعتی غیردارویی، امکان شمول قانون و فهرست های مواد بر تمام مواد روانگردان و مخدر دارویی و سنتی را از بین می‌برد.

وی تصریح کرد:  ما با هجمه جهانی از مواد مخدر سنتی و صنعتی مواجه هستیم که به تدریج به مردم معرفی می شود و باید در عرصه مقابله آن قرار گیریم. ولی با این قید، بسیاری از مواد روانگردان دارویی قابل تایید در فهرستها نیستند و این قید باید حذف شود و اسامی همه پیش سازها در فهرست مواد ممنوعه باید قرار گیرد.
 
معاون دادستان کل کشور درباره برخورد با قاچاق و تولید مواد گفت: در عملیاتهای متعدد تعدادی از عوامل این باندها دستگیر شدند. از قانونگذار و مجمع مصلحت نظام انتظار داریم ضمن اینکه با قانونگذاری سال ۸۹ سونامی تولید مواد مخدر و روانگردان را تحت تاثیر قرار دهیم، هر چه سریعتر فهرست جامع مواد تصویب شود  تا قاضی بتواند در اظهارنظرها استفاده کند.

ذبحی درباره راهکارهای قانونی مبارزه با این مواد تصریح کرد: لزوم الکترونیک کردن صدور نسخه و توزیع داروها، ضمن افزایش نظارت و کنترل در مراکز تولید یک ضرورت مهم است. همچنین کنترل و شناسایی به روز انواع مواد تولیدی یا وارداتی جدید، بررسی آزمایشگاهی و تعیین ماده مخدر یا روانگردان نیاز است.

وی ادامه داد:  ما هر روز تماس از مراجع انتظامی و اطلاعاتی داریم که گزارش ورود مواد جدید با اسامی جدید را می دهند بنابراین ضروری است که به سرعت و شبانه روزی ورود هر گونه مواد جدید به کشور رصد شود و از طریق آزمایشگاه انتظامی، تعیین هویت شود. تشخیص و شناسایی و اطلاع رسانی فوری به همه دستگاه های مقابله اهمیت بسزایی دارد.

ذبحی در پایان تاکید کرد:  تشکیل پلیس سایبری قدرتمند برای رصد، شناسایی و برخورد با عوامل تولید نقش مهمی در مبارزه با مواد مخدر دارد، از طرفی  اقداماتی مانند فضای مجازی علاوه بر آنکه در شناسایی مواد، آموزش تولید و ساخت انواع مواد مخدر و روانگردان بسیار فعال عمل می کند، در ساماندهی و فروش و توزیع مواد نیز فعال هستند، باید در پیش گرفته شود زیرا این مواد به طور غیرقابل پیشبینی به کشور وارد و موجب آسیب می شوند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *