بخش سوم| پرونده ویژه توییتر و سانسورینگ

استاندارد دوگانه آزادی بیان در آمریکا/ افشاگری‌های بی‌سابقه از دخالت کاخ سفید در محتوای شبکه‌های اجتماعی

12:25 - 16 آبان 1402
کد خبر: ۴۷۴۱۰۰۳
دسته بندی: حقوق بشر ، عمومی
استاندارد دوگانه آزادی بیان در آمریکا/ افشاگری‌های بی‌سابقه از دخالت کاخ سفید در محتوای شبکه‌های اجتماعی
فایل‌های توییتر نشان می‌دهد که دولت آمریکا با به‎کارگیری بازوی سازمان‌های امنیتی، به نوعی به مردم گفت که به چه چیزی فکر کنند و چه چیزی را باور کرده و یا نکنند.

خبرگزاری میزان -در «پرونده ویژه توییتر و سانسورینگ» به موضوع سانسورینگ توسط حاکمیت آمریکا و اروپا و آزادی بیان محدود شده مردم در مهدهای آزادی بیان، پرداخته می‌شود.

در بخش اول توضیحی درباره ایلان ماسک داده و به ماجرای پرحاشیه فروش توییتر به این میلیاردر اشاره شد.

در بخش دوم به واکنش‌های غیر منتظره سیاست‌مداران و قانون‌گذاران به فروش توییر اشاره داشتیم. به سوالاتی اینکه چرا لیبرال‌ها به این میزان از فروش توییتر نگران بودند؟ و چرا جمهوری‌خواهان از فروش توییتر خوشحال بودند؟ پاسخ دادیم.

در بخش سوم به فایل‌های توییتر پرداخته خواهد شد. فایل‎های توییتر به سانسورینگ و سلب حق آزادی بیان مردم در آمریکا مربوط می‌شود. سازمان اف‌بی‌آی و کاخ سفید با استفاده از شبکه‌های اجتماعی، مانع پخش مطالب و اخباری را که نمی‌خواهند مردم بدانند، می‎شوند.

دولت بایدن به‌ علت سانسور مخالفان روایت جریان اصلی، به دادگاه کشیده شد

۲ سپتامبر ۲۰۲۲

دادستان ایالت میزوری از دولت بایدن شکایت کرد.

دادستان ایالات میزوری و لوئیزیانا در شکایتی از دولت بایدن عنوان کردند: «اعضای کابینه بایدن با تبانی با مدیران شبکه‌های اجتماعی، آزادی بیان را سانسور کردند. در میان موضوعات سانسور شده، اطلاعات مربوط به کرونا نیز مشاهده می‌شود.»

 

تیتر

 

با توجه به پیروزی اولیه این شکایت، وزارت دادگستری آمریکا مجبور شد تا رابطه دولت بایدن با شبکه‌های اجتماعی را فاش کند. در مجموع ۸۸ تماس بین این دو دولت و شبکه‌های اجتماعی رد و بدل شده است.

در ادامه بیانیه دادستان میزوری درباره رابطه سازمان‌های دولتی و مدیران شبکه‌های اجتماعی اشاره شد: «۴۵ نفر از وزارت بهداشت، سازمان امنیت ملی، موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی و آژانس امنیت سایبری جهت سانسورینگ و جلوگیری از پخش اطلاعات غلط، با مدیران شبکه‌های اجتماعی در ارتباط بودند. جدای از این افراد، ۳۲ نفر دیگر از اعضای رسمی کاخ سفید با فیسبوک در تماس بودند. ۱۱ نفر نیز با یوتیوب در ارتباط بودند.»

در ادامه بیانیه گفته شد: «یکی از مدیران ارشد فیسبوک در ایمیلی به پزشک ارشد آمریکا گفت: «می‌دانم تیم ما امروز با شما ملاقات داشتند. ما در این ملاقات بهتر فهمیدیم که دقیقاً انتظار کاخ سفید در قبال اطلاعات غلط چیست‌.» مدیر مذکور در ایمیلی به وزارت بهداشت گفت: «با تشکر از شما بابت ملاقات امروز.» این فرد در ادامه ایمیل به اقدامات فیسبوک در سانسور کردن آزادی بیان اشاره می‌کند‌. آنها هر حرف متناقض با روایت جریان اصلی در قبال واکسن و کرونا را محدود می‌کردند‌.»

دادستان در ادامه اشاره کرد  که مواردی هم مشاهده می‌شود که فیسبوک نمی‌خواست با دستورات دولت در قبال سانسورینگ موافقت کند‌. اما وقتی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری با فیسبوک صحبت می‌کرد، آنها به دستورات این سازمان گوش داده و پست‌ها را سانسور می‌کردند. این مرکز حتی خواستار ملاقات ماهانه برای بررسی پست‌ها در فیسبوک و اینستاگرام بود‌.

دادستان در پایان اعلام کرد که آنها فشار بیشتری روی دولت بایدن خواهند آورد؛ وزارت دادگستری باید جزئیات بیشتری از ملاقات مقامات عالی رتبه با مدیران شبکه‌های اجتماعی را فاش کند.

اطلاعات کرونایی را که دولت بایدن خواستار سانسور آنها به دلیل «اطلاعات‌غلط» بود، اکنون غلط نیست، هیچوقت غلط نبود. مسئله صرفا کنترل مردم در به اصطلاح آزادترین کشور دنیا بود.

 

جهت‌گیری سیاسی شبکه‌های اجتماعی

۸ نوامبر ۲۰۲۲

در گزارشی درباره میزان کمک‌های مالی کارمندان کمپانی‌های تکنولوژی به کمپین‌های انتخاباتی ۲۰۱۸ در آمریکا، نشان از اختلاف آشکار میان کمک به دو حزب بود. ۹۹.۶ درصد کارمندان نتفلیکس، ۹۸.۷ درصد کارمندان توییتر، ۹۷.۵ درصد کارمندان اپل و ۹۴.۵ درصد از کارمندان فیسبوک به نمایندگان دموکرات کمک مالی کرده‌اند.

 

تیتر

 

ایلان ماسک در واکنش به این گزارش، نوشت: «حمایت از جمهوری‌خواهان، عملاً در سن‎فرنسیسکو غیر قانونی است! حتی اگر بگویی که کسی را می‌شناسی که به جمهوری‌خواهان رای می‌دهد هم برایت گران تمام می‌شود.»

ماسک در انتخابات سال ۲۰۱۶، ۲۰۲۰ از دموکرات‌ها حمایت کرده بود، اما اعلام کرد در انتخابات ۲۰۲۲ به جمهوری‌خواهان رای خواهد داد.

 

ضرر ۷۰۰ میلیارد دلاری ماسک

۲۲ نوامبر ۲۰۲۲

کمپانی تسلا در حدود ۷۰۰ میلیارد دلار از ارزش سهام خود را از دست داد. در بازه یکساله، ارزش سهام کمپانی تسلا از ۱.۲ تریلیون دلار به ۵۳۰ میلیارد دلار رسید. بسیاری از کارشناسان این اتفاق را به خرید توییتر ربط می‌دهند. آنها معتقدند که حواس ماسک پرت شده است.

می‌توان این نتیجه را هم گرفت که ایلان ماسک، بهای سنگینی برای توییتر داد.

فقط پنج کمپانی آمریکایی وجود دارند که ارزش سهام آنها بیش از ۷۰۰ میلیارد دلار است. کمپانی اپل، الفابت، آمازون، هثوی برکشایر و مایکروسافت.

حمایت ایلان ماسک از نماینده جمهوری‌خواهان

۲۶ نوامبر ۲۰۲۲

ایلان ماسک در توییتر اعلام کرد که از «ران دی‌سنتیسم در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ حمایت خواهد کرد. او در این باره اشاره داشت: «من از دولت اوباما حمایت کردم، در انتخابات پیشین نیز خیلی بی رغبت به بایدن رای دادم. اما آزادی بیان مقوله مهمی است و به دنبال فردی معقول و میانه رو هستم. متأسفانه دولت بایدن چنین نبوده است.»

 

تیتر

 

عملی شدن تهدید ضربه مالی به توییتر

۲۹ نوامبر ۲۰۲۲

ایلان ماسک در توییتر خود اعلام کرد: « کمپانی اپل، قصد حذف اپلیکیشن توییتر از اپ استور را دارد. آنها مدتی است که در توییتر تبلیغ هم نمی‌کنند.»

زمزمه اقداماتی مشابه از گوگل و دیگر کمپانی‌های تکنولوژی به گوش می‌رسید.

آغاز موج جدید افشاگری از دخالت دولت آمریکا در سازوکار شبکه‌های اجتماعی

۳ دسامبر ۲۰۲۲

ایلان ماسک بالاخره تصمیم به افشاگری از دخالت دولت آمریکا در سازوکار توییتر گرفت. «فایل‌های توییتر» Twitter files  در چند بخش توسط خبرنگاران مستقل در توییتر پخش شد. البته این افشاگری توسط رسانه‌های جریان اصلی نظیر نیویورک‎تایمز و شبکه سی‌ان‌ان پوشش داده نشد.

بخش اول را مت تیبی (ژورنالیست مستقل) در توییتر منتشر کرد: در سال ۲۰۲۰، درخواست افراد با نفوذ برای پاک کردن توییت‌ها به روتین تبدیل شده بود. یکی از مسئولان توییتر در ایمیلی به مسئول دیگر گفت: «از طرف تیم بایدن گفتند تا این پست‌ها را بررسی کنید.» سپس پاسخ مسئول چنین بود: «انجامش دادم.» حتی مدیریت حزب دموکرات به توییتر گفته بود تا حساب‌های کاربری سلبریتی‌ها را هم بررسی کنند.

 

تیتر

 

در ۱۴ اکتبر ۲۰۲۰ نشریه نیویورک پست گزارشی از ایمیل پنهانی پسر بایدن منتشر کرد. توییتر هر کاری که از دستش بر می‌آمد را برای محدود کردن پخش این خبر انجام داد. از پاک کردن لینک گرفته تا هشدار و حتی امکان ارسال لینک در پیام‌های شخصی وجود نداشت. 

 

تیتر

 

حساب کاربری «کیلی مکننی»،  سخنگوی وقت کاخ سفید به دلیل توییت زدن درباره این خبر مسدود شد.

سپس بیشتر توییت‌های مربوط به رایانه پسر بایدن، پاک شد. کارمندان توییتر علت را به سیاست پلتفرم در قبال محتوای هک شده ربط دادند. از پلیس فدرال به شبکه‌های اجتماعی هشدار داده بودند که کشورهای بیگانه درصدد پخش اطلاعات هک شده در این پلتفرم‌ها هستند.

 

تیتر

 

در این بین، کارمندان توییتر تصمیم سانسور خبر مربوط به رایانه بایدن را در میان یکدیگر زیر سوال برده و سعی در توجیه این تصمیم داشتند. عده‌ای از کارمندان نیز نگران عواقب تصمیمی که گرفتند، بودند. وقتی خبر سانسور شدن این گزارش، پخش شد تنها یک نفر در میان سیاستمداران دموکرات به نام «رو خانا»، نگرانی خود را به گوش مدیران توییتر رساند. «رو خانا» به قانون آزادی بیان اشاره داشت اما وکیل توییتر در جواب گفته بود که سیاست پلتفرم درباره محتوای هک شده مشخص است.

تنها پس از یک روز، نامه‌ای تند به دست مسئول بخش سیاست عمومی توییتر می‌رسد. در این نامه اشاره می‌شود که جمهوری‌خواهان خیلی عصبانی شده‌اند و حتماً مسئولان توییتر را در مجلس بازخواست خواهند کرد. اگر شبکه‌های اجتماعی نمی‌توانند بر اقدامات خود نظارت کنند، دولت بر آنها نظارت خواهد کرد.

 

تیتر

 

جالب است بدانید که بیشتر این اتفاقات، بدون اطلاع «جک دورسی»، بنیانگذار توییتر انجام شده بود و وقتی او می‌خواست اوضاع را سامان دهد، کار از کار گذشته بود.

تاکتیک سانسور کردن کاربران شبکه‌های اجتماعی

۸ دسامبر ۲۰۲۲

در قسمت بعدی فایل‌های توییتر، افشا شد که این پلتفرم، حساب‌های کاربری افراد مشهوری را که موضع خلاف با روایت اصلی داشتند را «شادو بن»1 shadow banned  می‌کرده است. اصطلاح درون سازمانی توییتر برای این عمل  «محدودیت در دیده شدن»  Visibility Filtering  بود. 

در ماه آگوست ۲۰۲۱ دکتر جی باتاچاریا، پروفسور دانشگاه استنفورد ادعا کرده بود که تعطیلات اجباری کرونا به کودکان صدمه می‌زند. توییتر حساب کاربری این دکتر را شادوبن کرد. در نمونه‌ای دیگر، حساب «دن بانجینو» یکی از بزرگترین منتقدان دولت بایدن، در توییتر قابل جست‎وجو نبوده و در فهرست سیاه قرار گرفت.

 

تیتر

 

«ویجیا گید»، رئیس بخش حقوقی و سیاست‌گذاری توییتر در سال ۲۰۱۸ اعلام کرده بود که آنها هیچ کس را بر اساس عقاید سیاسی، شادوبن نمی‌کنند. البته آنها نام دیگری برای این عمل دارند که visibility filtering است.

«محدودیت در دیده شدن» را یکی مسئولان عالی رتبه توییتر چندی پیش چنین توصیف کرد: بلاک کردن جستجوی نام کاربران، محدود کردن دیده شدن توییت‌ها، جلوگیری از ترند شدن توییت‌های برخی از کاربران و محدود کردن هشتگ‌ها.

 

تیتر

 

یکی دیگر از کاربران بسیار پر مخاطب در توییتر، «لیبرال‌های تیک‌تاک» libs of TikTok بود. این حساب، ویدئوهای لیبرال‌ها در پلتفرم تیک‌تاک را بازنشر می‌کرد. هیچ یک از این ویدئوها دستکاری نشده و عیناً بازنشر می‌شدند. موضوع این ویدئوها اغلب درباره شست‌و‌شوی مغزی کودکان در مدارس بود‌.

معلمان چپگرا از تعلیم مفاهیم «همجنسگرایانه» و «انحرافات جنسی» به دانش‌آموزان خود فیلم گرفته و آنها را در تیک‌تاک بارگذاری می‌کردند. معلمان در تعدادی از این ویدئوها، دانش‌آموزان را مجبور به خواندن سرود «همجنسگرایان» می‌کردند‌؛ بیشتر این اقدامات در کلاس‌‎های ابتدایی رخ می‌دهد. تعداد بی‌شماری از این قبیل ویدئوها در حساب کاربری توییتر لیبرال‌های تیک‌تاک وجود داشت.

 

تیتر

 

پس از مدتی این حساب کاربری در سطح ملی مشهور شد. اگرچه لیبرال‌ها و چپگرایان مشکلی با محتوای این ویدیوها نداشتند، (خود آنها سازنده این ویدیوها بودند) آنها با گردآوری این ویدیوها در یک مرجع مشکل جدی داشتند. طبق معمول چند سال اخیر، چپگرایان با بکارگیری تاکتیک‌های مظلوم نمایی معتقدند که اکانت «لیبرال‌های تیک‌تاک» تنفر متعصبانه نسبت به گروه‌های جنسی نوظهور slgbtqia را به طرز چشمگیری افزایش داده است‌. این حساب شش مرتبه در سال ۲۰۲۲ به دلیل انتشار محتوای تنفر ورزانه، معلق شده بود. اگرچه پس از تعلیق هفتم، نامه‌ای درون سازمانی نشان داد که این حساب کاربری به صورت مستقیم سیاست محتوای تنفرورزانه را زیر پا نگذاشته است.

توجیه توییتر برای تعلیق این حساب کاربری این بود که توییت‌های او تنفر علیه کارکنان یک سری از بیمارستان‌ها را افزایش داده است.

جالب است بدانید که این بیمارستان‌ها جنسیت کودکان را تغییر می‌دادند و «لیبرال‌های تیک‌تاک» رفتارهای آنها را در زمره کودک‌آزاری یا انحراف کودکان قرار داده بود.

 

تیتر

 

اقلیت‌های جنسیتی بیشترین میزان حمایت در هالیوود و قدرتمندترین حزب‌های سیاسی را در جهان دارند؛ اما گویا هنوز هم گروهی بسیار آسیب‌پذیر و مظلوم هستند.

والدین پس از مشاهده اتفاقاتی که در مدارس فرزندان خود در حال رخ دادن است، در  جلسات اولیا و مربیان اعتراض کردند. سازمان اف‌بی‌آی این گروه از والدین معترض را در فهرست تروریست‌های وطنی قرار دادند.

ایالت فلوریدا پس از مشاهده این اتفاقات، تعلیم «مفاهیم همجنسگرایانه» و تنوع جنسیتی را به دانش‌آموزان زیر ۱۳ ممنوع کرد. این قانون با واکنش تند کمپانی «والت دیزنی» بزرگترین کمپانی تولید محتوای کودک، همراه شد و دعوای بزرگی میان فلوریدا و دیزنی شکل گرفت.

تاکنون در رسانه‌ها کمتر به موضوع «فایل‌های توییتر» اشاره شده است؛ علت پخش نشدن این خبر، در جهت‌گیری رسانه‌های جریان اصلی آمریکا است. سانسورینگ در شبکه‌های اجتماعی، صرفا اقدامی یکطرفه برای ساکت کردن مخالفان است. هر خبری را که از مسائل داخلی آمریکا می‌بینیم و یا می‌خوانیم، سوال مهمتر درباره منبع خبر و مالک رسانه است.

هیچ یک از رسانه‌های جریان اصلی، انتقاد جدی از عملکرد بایدن و سیاستمداران دموکرات نکرده و نمی‌کنند. لذا اگر از کاهی کوه می‌سازند و مسئله‌ای را بزرگ می‌کنند، صرفا در جهت پیشبرد اهداف دولت است.

در بخش بعد به ادامه فایل‌های توییتر می‌پردازیم.

1 . «شادو بند»  shadow banned : به ترفندهای شبکه‌های اجتماعی برای محدود کردن یکسری از نظرات و یا محتوای تصویری حاوی پیام‌های خاص، اطلاق می‌شود. گاهی اوقات اکانت‌های یک و یا مجموعه‌ای از کاربران به دلیل پخش مطالب ناهمسو با سیاست‌های این پلتفرم‌ها، شادو بند می‌شوند.

 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *