تمایل عربستان برای حل اختلافات با ایران به دلیل قرار گرفتن در انزوای سیاسی
حسن هانیزاده در گفتوگو با میزان، با اشاره به مذاکرات بین ایران و عربستان سعودی، اظهار داشت: دو تیم سیاسی از جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در بغداد و با وساطت دولت عراق، از سه ماه گذشته به این طرف، مشغول مذاکره هستند. سرفصلها و موضوعاتی در رابطه با روابط دوجانبه، مسئله محور مقاومت، جنگ یمن و وضعیت سوریه، عراق و افغانستان در مدار بحث دو هیئت ایرانی و صعودی قرار دارد.
این کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه هنوز خروجی قابل قبولی از این مذاکرات به دلیل وجود برخی موانع از جمله مسئله پایان دادن به جنگ یمن، به دست نیامده است، اضافه کرد: به همین دلیل اگر اختلافات ایران و عربستان به پایان برسد، طبیعتاً تأثیر خودش را بر بسیاری از رخدادهای منطقه خواهد گذاشت.
هانیزاده با تاکید براینکه عربستان در طول سالهای گذشته یک شیوه تهاجمی در برابر ایران و محور مقاومت اتخاذ و نقش تخریبی ایفا کرده است، افزود: به همین دلیل بعد از تغییراتی که در کاخ سفید رخ داد و نگرش منفی «بایدن» نسبت به حاکمیت عربستان، این کشور احساس میکند که باید یک حاشیه منطقهای امنی برای خود ایجاد کند و برای اینکه بتواند این حاشیه امنی را ایجاد کند، باید اختلافات خودش را با ایران حل کند.
وی ابراز داشت: بنابراین تمایل عربستان برای حل کردن اختلافات خودش با ایران، ناشی از انزوای سیاسی و اختلافی که بین ریاض و واشنگتن به وجود آمده، است. به همین دلیل الان این مذاکرات ادامه دارد و ممکن است که به یک خروجی قابل قبولی برسد و تاثیر خودش را بر جنگ یمن، بحران سوریه، وضعیت عراق و حتی افغانستان بگذارد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان خاطرنشان کرد: همچنین این گفتوگوها راهی در برابر ایران ایجاد میکند که بتواند با سایر کشورهای عرب منطقه هم مراودات سیاسی خودش را به یک نقطه قابل قبولی برساند.