رزمایش اقتدار دریایی/ تیراندازی ناوهای ایران و روسیه به اهداف از پیش تعیین شده
گفتنی است؛ بعد از آیین استقبال از ناوگروه روسی، فرماندهان ارشد ناوگروه روسیه برای جلسه توجیهی به بندر شهید بهشتی چابهار منتقل و جلسه توجیهی و انجام هماهنگیها در این بندر برگزار شد.
سخنگوی رزمایش از حضور و بکارگیری یگانهای مُنتخبی از نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران شامل (ناوشکنها و ناوهای موشکانداز و ظرفیت بالگردهای این نیرو) خبر داد و گفت: شناورهای مُنتخبی از نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ایران و روسیه حضور دارند.
امیر دریادار دوم «غلامرضا طحانی» با اعلام الحاق ناوگان منتخب نیروی دریایی کشور هندوستان به رزمایش مرکب امنیت دریایی شمال اقیانوس هند، گفت: درحین انجام رزمایش دریایی ایران و روسیه درخواستی از طریق نیروی دریایی کشور هندوستان برای شرکت در این رزمایش دریایی برای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ارسال شد.
سخنگوی رزمایش مرکب امنیت دریایی شمال اقیانوس هند ادامه داد: درخواست نیروی دریایی هندوستان برای شرکت در این رزمایش از طریق سلسله مراتب به مجموعه ما ابلاغ شد و بنابر تصمیمات ابلاغی از سوی سلسله مراتب بر ما تکلیف شد که از این ناوگروه هندوستانی استقبال کرده و آنها را در فعالیتهای عملیاتی و سریالهای دریایی با این ناو مشارکت داشته باشیم و بخشی از وظایف عملیاتی در دریا را به صورت مشارکتی با این واحد هندی انجام دهیم.
الحاق ناوگروه منتخب نیروی دریایی هندوستان به رزمایش مرکب امنیت دریایی
رزمایش مرکب امنیت دریایی شمال اقیانوس هند ۲۰۲۱ با شعار «همکاری جمعی در دریا برای امنیت تجارت دریایی» و در منطقهای به وسعت ۱۷ هزار کیلومتر ، با پیام صلح و دوستی برگزار میشود.
سخنگوی رزمایش مرکب امنیت دریایی شمال اقیانوس هند گفت: رزمایش مرکب دریایی در تقویم سالیانه ایران و روسیه قرار گرفت.
امیر دریادار دوم «غلامرضا طحانی» اظهار کرد: در اولین روز از برگزاری رزمایش مرکب امنیت دریایی شمال اقیانوس هند یگانهای شناور دو کشور که از صبح امروز با عزیمت به محل اجرای مأموریت در شمال اقیانوس هند حرکت کرده بودند، اولین مرحله از تمرینات این رزمایش را به اجرا گذاشتند.
وی گفت: در این مرحله از رزمایش، یگانهای شناور ایران و روسیه به سر فرماندهی ناوشکن تمام ایرانی جماران و با استفاده از سلاحهای مختلف به سوی اهداف سطحی از پیش تعیین شده در دریا تیراندازی کردند.
امیر دریادار «حسین خانزادی» درباره رزمایش مرکب امنیت دریایی در منطقه شمال اقیانوس هند، گفت: از سال گذشته سلسله رزمایشهای امنیت دریایی که به شکل مرکب برگزار میشود، با شرکت کشورهای منطقه و جهان در دستور کار نیروی دریایی قرار گرفته است. در این نوبت که از امروز آغاز شده است، نیروی دریایی روسیه به محل رزمایش ملحق شده و نیروی دریایی هند هم در رزمایش مرکب امنیت دریایی حضور مییابد.
وی با تأکید بر اینکه این رزمایش در منطقه شمال اقیانوس هند با هدف دستیابی به امنیت جمعی و تمرین مشارکتی کار خود را آغاز کرده است افزود: در سال گذشته نیروی دریایی چین که نیروی پر قدرتی است را در کنار نیروهای دریایی پرقدرت نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران داشتیم. امسال با توجه به اینکه رزمایش با سال نو چین همزمان شده است، چینیها اعلام کردند بعد از سال نو چینی به رزمایش اضافه خواهند شد.
امیر دریادار دوم «غلامرضا طحانی» در نشست خبری مشترک با فرمانده ناوگروه کشور روسیه، با اشاره به اهمیت منطقه شمال اقیانوس هند گفت: شمال اقیانوس هند بین سه تنگه راهبردی از پنج تنگه راهبردی دنیاست، تنگه هرمز در شمال، تنگه مالاکا در شرق و تنگه باب المندب در غرب منطقه شمال اقیانوس هند واقع شده است که در حقیقت بیضی انرژی دنیا را احاطه کرده است و با توجه به تردد شناورهای تجاری و نفتکش در این منطقه حساس ضرورت برقراری امنیت تجارت دریایی را دو چندان کرده است.
سخنگوی رزمایش مرکب امنیت دریایی شمال اقیانوس هند گفت: امنیت تعطیل بردار نیست و تمرینات در جهت ارتقای امنیت نیز تعطیل بردار نیست و با وجود شرایط که بیماری کرونا بر دنیا تحمیل کرده است ما تمرینات را تعطیل نکردیم و امیدواریم با رعایت همه شرایط بهداشتی سناریوهای از پیش تعیین شده رزمایش را با ایمنی کامل در دریا انجام دهیم.
رزمایش مرکب دریایی در تقویم سالیانه کشورهای شرکت کننده قرار گرفت
امیر دریادار دوم «غلامرضا طحانی» در نشست توجیهی رزمایش مرکب دریایی ایران و روسیه ۲۰۲۱ که با حضور فرماندهان یگانهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی دریایی روسیه شرکتکننده در این رزمایش برگزار شد، اظهار کرد: معتقدیم دریا عامل پیوند ملت هاست و تاکید داریم که منطقه شمال اقیانوس هند یکی از امنترین مناطق دریایی است.
معاون عملیات نیروی دریایی ارتش و سخنگوی رزمایش با اشاره به اهمیت استراتژیک منطقه شمال اقیانوس هند، بیان کرد: شمال اقیانوس هند یکی از مهمترین و راهبردیترین آبراههای جهان بوده و نقش مهمی در تجارت و حمل و نقل دریایی در سطح جهان دارد.