یارانهبگیران از سال آینده بر چه اساسی تفکیک میشوند؟
- روزنامه همشهری نوشت: یارانه نقدی از سال آینده در ۲ سقف پرداخت میشود و برای نخستینبار از زمان اجرای قانون هدفمندی یارانهها بهعنوان میراث دولت محمود احمدینژاد، قرار است به بخشهای تولیدی هم یارانه داده شود. آیا این تصمیم میتواند به هدفمندتر شدن یارانههای سیاه کمک کند؟
هماکنون هم یارانه نقدی بهصورت مساوی بین همه تقسیم نمیشود و دوسقفی است، زیرا افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی یارانه بیشتری نسبت به دیگر شهروندان، دریافت میکنند. بهنظر میرسد با تصمیم کمیسیون تلفیق بودجه مجلس یا باید فهرستی جداگانه برای تفکیک یارانهبگیران تعریف شود که یارانه نقدی کمتری، نسبت به مددجویان بهزیستی و کمیته امداد و البته یارانه بیشتری نسبت به افراد عادی خواهند گرفت یا اینکه این افراد هم به فهرست مددجویان اضافه خواهند شد.
افزون بر دشواریها و دردسرهای احتمالی تصمیم اعضای کمیسیون تلفیق بودجه مجلس در تفکیک یارانهبگیران، بعید است که مجلس بخواهد از مبلغ یارانههای نقدی کنونی کم کند، به همین دلیل اصلیترین چالش اینجاست که منابع ناشی از اضافهکردن مبلغ یارانههای نقدی برای برخی شهروندان از کدام محل تامین میشود و آیا اساسا پولی در دست دولت باقی خواهد ماند که بتوان به بخشهای تولیدی کشور اختصاص داد؟
طرح مجلس برای یارانهها چیست؟
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه دیروز گفت: درصورت تأیید مصوبه کمیسیون در صحن مجلس، در سال آینده یارانه نقدی در ۲ سقف پرداخت میشود که ۵۸میلیون نفر یک مبلغ و مازاد بر ۵۸میلیون نفر تا سقف ۸۰میلیون نفر، مبلغ دیگری دریافت خواهند کرد.
رحیم زارع، منبع پیشبینیشده برای پرداخت یارانهها در قالب تبصره۱۴ لایحه بودجه سال آینده را ۴۶۳ هزار میلیارد تومان برآورد و اعلام کرد: ۱۴.۵ درصد سهم نفت درخصوص پالایشگاهها و پخش فرآوردههای نفتی نیز تفکیک میشود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق تأکید کرد: همچنین سهم دستگاههای اجرایی از ۴۳۶ میلیارد تومان جداگانه پرداخت خواهد شد، اما در ردیفهای عمومی بودجه میآید، در واقع تبصره ۱۴ در بودجه ۱۴۰۰ نسبت به سال گذشته متفاوت خواهد بود.
حقوقبگیران شرکتهای دولتی و منع چندشغلهها
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس درباره اصلاح ساختار و ارتقای شفافیت بودجه شرکتهای دولتی توضیح داد: این شرکتها مکلفند آمار نیروی خود را تا ۳۱ اردیبهشتماه در سامانه کارکنان اداری ثبت کنند. ثبت حقوق و مزایای آنها باید بهصورت ماهانه باشد و هرگونه فعالیت خارج از وظایف مندرج در اساسنامه آنها ممنوع شده است.
او ادامه داد: همچنین سازمان امور استخدامی کشور مکلف است آییننامه احراز صلاحیت مدیران عامل و سایر اشخاص حقوقی را که در این شرکتها در حوزه مدیریتی پست میگیرند، آن شاخصهای مدیریتی و هیأت مدیره را با توجه به تحصیلات، رشته تحصیلی، سوابق تجربی و مدیریتی تهیه کنند و تا پایان اردیبهشتماه به تصویب هیأت مدیران برسد. همچنین آییننامه ساماندهی حقوق و مزایای مدیران عامل و اعضای هیأت مدیره باید ساماندهی شود و تا پایان اردیبهشتماه به تصویب برسد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ادامه داد: عضویت همزمان افراد و مقامات همچنین کارکنان شاغل در تمام پستهای مدیریتی در هیأت مدیره و سایر مدیریتهای اجرایی شرکتهای دولتی را هم ممنوع کردهایم.