خلخال میزیان جشنواره تئاتر منطقهای شد/وبینار «هنر و بیماریهای فراگیر؛ هنر کرونا» زنده پخش میشود
- تئاتر و عرصه هنرهای نمایشی از ابتدای تیر ماه سال جاری و بعد از نزدیک به پنج ماه تعطیلی بار دیگر آغاز به کار کرد، هر چند بسیاری در ابتدا مخالف بازگشایی زودهنگام سالنهای نمایش بودند اما تماشاخانههای تئاتر مکلف شدند تا با رعایت پروتکلهای بهداشتی میزبان مخاطبان باشند.
در این میان بسیاری از کارگردانان مطرح تئاتر از اجرا سر باز زدند، بسیاری از اجراهای مطرح و برخی دیگر از اجراهایی که از حضور بازیگران چهره و سلبریتیها بهره میبردند ادامه کار خود را به بعد از پایان بیماری کرونا منتقل کردند اما در این میان برخی از کارگردانان جوان فرصت را غنیمت شمرده و آثار خود را روی صحنه بردند.
خلخال میزیان جشنواره تئاتر منطقه ای جنوب استان اردبیل
دبیر جشنواره تئاتر منطقه ای خلخال از برگزاری این جشنواره در روزهای ۲۹ مهر تا دوم آبان در شهر خلخال خبر داد.
رویا کاظمی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاداسلامی شهرستان خلخال و دبیر ششمین جشنواره تئاتر منطقه خلخال از برگزاری این رویداد تئاتری در شهر خلخال خبر داد و گفت: بر اساس برنامه ریزیهای به عمل آمده، این جشنواره با حضور گروههای نمایشی از شهرهای مختلف جنوب استان اردبیل در روزهای ۲۹ مهر تا دوم آبان ماه ۹۹ در مجتمع فرهنگی و هنری شهر خلخال با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار میشود.
وی افزود: در این جشنواره، نمایشهای «گودومیآید» نوشته ایرجمحرمی و کارعبدالرضاعسگری، «عزالیقوپوز» نوشته و کار روحالله عباسیان، «سورملینا» نوشته و کار بهمن محیطی، «آنابل» نوشته و کار میلاد اسدالله زاده، «خاتون» نوشته و کار لیلیسلمانی، «بودندرکمالنبودن» نوشته و کار مجیدبرجعلیزاده، «پریشانیسواربربادبیکرانه» نوشته رضاآشفته و کار محمدتقیخسروی و «پایاننامه محزون» نوشته مجیدبرجعلیزاده و کار علیعیسیپور در بخشهای اصلی و جنبی اجرا میشوند.
وبینار «هنر و بیماریهای فراگیر؛ هنر کرونا» زنده پخش میشود
همایش «هنر و بیماریهای فراگیر؛ هنر کرونا» به دلیل منع برگزاری تجمعات در دوران کرونا، بدون حضور مخاطبان برگزار و از طریق وبینار به صورت زنده پخش خواهد شد.
همایش «هنر و بیماریهای فراگیر؛ هنر کرونا» به دلیل منع برگزاری تجمعات در دوران کرونا، بدون حضور مخاطبان برگزار و از طریق وبینار در روزهای سهشنبه و چهارشنبه مورخ ۲۹ و ۳۰ مهرماه سال جاری و از ساعت ۱۵ الی ۱۹ پخش خواهد شد. در نشست اول این همایش دکتر نعمتالله فاضلی دربارة «کرونا و بازاندیشی در گفتمان میراث فرهنگی و هنری»، دکتر رضا افهمی دربارة «نقش پژوهش در آگاهیبخشی جمعی از طریق هنر؛ مطالعة موردی: کووید ۱۹» و دکتر شهاب پازوکی دربارة «پرفورمنسهای زندة فرهنگی در مواجهه با ویروس جدید کرونای ۲۰۱۹» به ارائه مقاله خواهند پرداخت.
همچنین در نشست دوم این همایش دکتر بهمن نامورمطلق و پریسا علیخانی دربارة «کرونا و گذار از ابرقهرمان خیالی به قهرمانان واقعی؛ مطالعة ترامتنی پارهای از آیکونهای دیداری»، دکتر مهدی محمدزاده و مائده حسینیکومله دربارة «پیوست و گسست در تبلیغات پساکرونا» و عاطفه برومندان دربارة «تبیین کارکرد نوین موسیقی در دوران کرونا با بهرهگیری از هوش مصنوعی» سخنرانی خواهند کرد.
در نشست پایانی روز اول همایش، میزگردی با عنوان «کرونا، فضای مجازی و آموزش هنر» با حضور دکتر مهدی مکینژاد، دکتر سیدعلیرضا گلپایگانی، دکتر یوسف خجیر و دکتر رضا افهمی برگزار خواهد شد.
علاقهمندان و مخاطبان هنری میتوانند به منظور آگاهی از برنامة کامل سخنرانیها و نشستهای این همایش به آدرسهای اینترنتی art.corona.honar.ac.ir و aria.honar.ac.ir مراجعه نموده و جهت پیوستن به این همایش مجازی از طریق آدرس اینستاگرامی artacademy_ir و لینک وبینار زیر اقدام نمایند.
نمایش درمانی، امتزاج روح و جسم است
مجید امرایی دبیرکل انجمن نمایش درمانی (دراماتراپی) ایران به مناسبت هفته جهانی دراماتراپی پیامی را منتشر کرد. مجید امرایی دبیرکل انجمن نمایش درمانی (دراماتراپی) ایران DTCI و عضو بنیانگذار اتحادیه جهانی دراماتراپی WADTh آمده است: نمایش درمانی، هماهنگی دو دنیای درون و بیرون و امتزاج روح و جسم است، فرایندی تکنیکی برای برقراری ارتباطی سودمند و موثر و تعامل و در نهایت تکامل انسان.
انسانی که در ذات خود زیبایی و نازیبایی را به ودیعه دارد، تا در پس انتخابی درست به کشف و شهودی خواستنی دست یابد.
نمایش درمانی آمیختگی هنر نمایش و روانشناسی است تا از ترکیب این دو، روش درمان جدیدی زاده شود که مسائل و مشکلات لاینحل روحی و روانی و ناملایمات اجتماعی را کاهش میدهد.
در این دنیای علم و عمل درمانگران و درمانجویان گروه واحدی میشوند تا به کمک تئوریهای روانشناختی و تکنیکهای نمایشی راهکاری موثر برای خود و دیگران ترسیم کنند.
نمایش درمانی یا به تعبیری دراماتراپی رویکردی گروهی، بازی محور، کمکی و غیر دارویی برای گسترش خلاقیت، تخیل، یادگیری، بینش و رشد انسان است.
انسانی که در طول حیات اجتماعی هزاران سالهی خود مصیبتها و بهروزیهای فراوانی دیده است، گاه تا مرز نیستی پیش رفته و گاه چنان به خود غره شده که همه چیز را بر مدار اراده خود دانسته است.
اکنون که جهان درگیر اپیدمی کووید ۱۹ (کرونا ویروس) شده است و همهی علوم در سرآغاز تغییر اساسی قرار گرفته اند بی شک نمایش درمانی نوین از این قاعده مستثنی نیست و به ترسیم جدیدی از روش مواجهه و درمان مراجعان دست یافته که ما آن را نمایش درمانی دیجیتالی مینامیم.
نمایش درمانی دیجیتالی روشی از درمان غیر حضوری است که به بررسی پتانسیلهای خلاق و خودجوش بدن، بیان و احساس انسان مصیبت زده از طریق کار با تکنیکهای خاص هنری، روانشناختی و دیجیتالی با هدف رفع مسئله و برون ریزی میپردازد.
این روش درمانی با نگاهی متفاوت و تاثیرگذار اجازه میدهد فرد به نیازهای روانی خود به شیوهای متفاوت و در محیطی امن و حمایتی به دور از قراردادهای دست و پاگیری پاسخ دهد.
اکنون که دنیا درگیر این سندروم حاد تنفسی است راهکار نمایش درمانی به عنوان یک درمان کمکی بهره گیری از امکانات روز تکنولوژی دیجیتال در کنار تکنیکهای جدید مواجهه نمایشی با رویکردی متفاوت و روانشناختی است تا به شیوهای موثر و مناسب از درمان روانی دست یابد.
نمایش درمانی دیجیتالی در تشخیص، درمان و مراقبت روش تازهای در رفع و یا کاهش اختلالات روحی و روانی مراجعان در پیش گرفته که مهمترین آن برداشتن مرزهای جغرافیایی، نژادی و زبانی است.
فعالات عرصهی نمایش درمانی (دراماتراپی) در سراسر جهان صلح و آرامش را برای جهانیان آرزو میکنند و به جنگ، خون ریزی، تبعیض و نژاد پرستی نه میگویند و راه رستگاری نسل حاضر و نسلهای بعد را در همزیستی مسالمت آمیز در سایه سار درخت دوستی و پرچم سفید ترسیم میکنند، باشد که چنین باشد.
شایان ذکر است هفته جهانی دراماتراپی از ۲۹ مهر تا ۴ آبان ماه مصادف با ۱۸ تا ۲۵ اکتبر در ایران و ۶۲ کشور جهان بر پا میشود. ویژه برنامه هفته جهانی دراماتراپی در ایران نیز با همکاری انجمن نمایش درمانی ایران، انجمن هنرهای نمایشی ایران و ادارهکل هنرهای نمایشی برگزار میشود.
ساخت تالار مرکزی کرمان ۹۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
در جلسهای به دعوت استاندار کرمان و با حضور نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ پیمانکار طرح؛ مشاور پروژه و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان که در سالن شهید مرتضوی استانداری برگزار شد، نسبت به تامین اعتبارات این پروژه و بهربرداری از این مجتمع در دهه فجر سال جاری تاکید شد.
دکتر فدائی استاندار کرمان در سخنانی گفت: تالار مرکزی کرمان ۹۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، دولت به دنبال اتمام پروژههای نیمه تمام است و ما هم قصد و تاکید داریم این پروژه تکمیل و طبق توافق ۲۲ بهمن ماه امسال بهرهبرداری شود.
وی افزود: در آخرین جلسه در اوایل امسال با دکتر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه قرار شد، اعتبار لازم برای تکمیل این تالار به صورت کامل تامین شود و تخصیص یابد به شرط اینکه ۲۲ بهمن امسال بهرهبرداری گردد.
استاندار کرمان با بیان این که تخصیص اعتبار مورد نیاز تالار را پیگیری میکنیم، افزود: استان کرمان سال گذشته یک هزار میلیارد تومان و در شش ماه ابتدای امسال ۶۰۰ میلیارد تومان مازاد درآمد مالیاتی داشته است، اگر ۱۰ درصد این پول را هم به استان برگردد، مشکل ما در طرحهایی مانند تالار مرکزی حل میشود.
پیش از صحبتهای استاندار، ابتدا محمد رضا علیزاده، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گزارشی از وضعیت روز ساخت و ساز در این پروژه ارایه کرد.
وی به فرایندی که از سالها قبل و از زمان آغاز مطالعات ساخت تالار. مرکزی اشاره کرد و گفت: این تالار بزرگ، ظرفیت قابل توجهی در ایجاد تحرک و پویایی در رشتههای مختلف هنری ایجاد میکند.
علیزاده افزود: پیگیریهای که در سال جاری و با محوریت شخص استاندار کرمان انجام گرفته است، اکنون به مرحلهای رسیده که تکمیل و بهر برداری از این تالار، بیش از هر زمان دیگری در طی چند ماه آینده محتمل است.
در ادامه جلسه، خانم مهندس نوروزی، رییس اداره نظارت بر پروژههای عمرانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به روند پیگری وضعیت اعتبارات مورد نیاز این پروژه اشاره کرد و تصریح کرد که این فرایند از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با جدیت در حال پیگیری است.