«دارالقرآن بسیج» به بزرگترین شبکه قرآنی جهان تبدیل میشود
به گزارش به نقل از روابط عمومی ویژهبرنامه «اهالی بهشت»، سردار نقدی رییس سازمان بسیج مستضعفین کشور در این برنامه تلویزیونی گفت: فعالیت قرآنی بسیج از همان بدو تاسیس بسیج شروع شده است، کما اینکه اصولا اساس بسیج مولود تفکر قرآنی و جوشیده از قرآن است و همه حرکات و برنامههای بسیج مصداق عینی و میدانی آن چیزی است که قرآن از آن تعبیر حزبالله کرده است. بسیج در طی سالهای خیلی طولانی و فعالیتهای خیلی گسترده، با همکاری و هماهنگی نهادهای قرآنی کشور، داشته است.
سخنان رهبری ما را به فکر واداشت
رییس بسیج مستضعفین با اشاره به اعلام رسمی افتتاح موسسه دارالقرآن کریم بسیج مستضعفین، اظهار داشت: ما دیدیم که مسئله قرآن و بزرگی کاری که برای قرآن بشود که به هر حال ثقل اکبر است و به وصیت پیامبر عظیم الشانمان به آن تمسک بجوییم دیگر بیش از این درون سازمان نمی گنجد. گرچه داخل سازمان به در قالب معاونتها و مدیریتهای مختلف کارهای بزرگ و ارزشمندی انجام شد که خیلی از آنها حتی از نظر گستردگی در کشور رکورددار هم هستند اما کار باید بزرگتر و عمیق تر از این باشد به ویژه با توجه به تاکید ویژه ای که رهبر معظم انقلاب اسلامی بر توسعه حفظ و صحیح خوانی قرآن و توجه بر معانی آن، در سخنانی که هرسال در ماه مبارک رمضان دارند، تجمع این معانی و تعابیر بسیار پر مغز ما را واداشت که بیشتر فکر کنیم تا توقعاتی مانند داشتن ده میلیون حافظ قرآن در سطح کشور که توقع بزرگی است را برآورده کنیم.
دارالقرآن، موسسهای به بزرگی بسیج مستضعفین
سردار نقدی اظهار داشت: این فعالیت در قالب مدیریتها نمیگنجد و باید یک میدانی برای آن فراهم کرد که هر چقدر که می تواند گسترش پیدا کند و شاید به گستردگی خود سازمان بسیج بشود و بتواند کادر داشته باشد، نیرو جذب کند و از قالب بودجه های سازمانی بیرون بیاد و بتواند منابع و کمکهای مردمی را برای خود جذب کند. لذا «دارالقرآن بسیج» به شکل یک موسسه از امشب آغاز به کار خواهد کرد.
بزرگترین شبکه قرآنی جهان
وی در باره این موسسه یک شبکه بسیار عظیم است که شاید در دنیا بینظیر باشد. از درون حلقههای صالحین که ما در مساجد داریم که آن هم یک حرکت قرآنی و برمبنای قرآن هست در آنجا هسته های قرآنی تشکیل خواهد شد و با توجه به این که در کشور چهار هزار حوزه بسیج داریم، در درون هر حوزه یک مسجد قرآنی، که قویترین پایگاه در آن حوزه از لحاظ فعالیتهای قرآنی است و قرا و حفاظ قویتر و برجستهتر و ظرفیتهای بهتری برای تجمع و تمرکز نیروهای قرآنی دارد مشخص خواهد شد و بعد از آن در سطح بالاتر هر شهر و بعد از آن در هر استان یک شعبه از موسسه دارالقرآن استقرار مییابد و در نهایت در مرکز به صورت هیات امنایی این موسسه اداره خواهد شد تا بتواند به صورت مستقل و به دور از سلسله مراتب مدیریتی و سازمانی و خارج از قید و بند ظروف تنگ سازمانی بتواند جلو برود و منتظر نماند.
سردار نقدی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص گروههای جهادی قرآنی هم گفت: سال 89 که با گروههای جهادی خدمت مقام معظم رهبری شرفیاب شدیم، ایشان فرمودند که گروههای جهادی تجسم عینی قرآنند که واقعا همینطور است؛ چرا که جوانان با عشق و شور به دور دستترین و صعب العبورترین نقاط می روند و حرکت مخلصانهای برای محرومیت زدایی در عرصه های فقر مادی و معنوی انجام می شود.
تسلط بر تفسیر و مفاهیم قرآنی از شاخصههای کادر بسیج میشود
وی افزود: کاری که در بسیج شروع شده و بحمدالله یک نقطه تحولی هست، در یکی دو سال اخیر سلسله مراتب کار بسیجی با یک سلسله مراتب قرآنی تعریف شده یعنی از هفت شاخصی که برای ارتقاء بسیجیان از عادی به فعال و از فعال به کادر پیشبینی شده یکی، میزان آشنایی با قرآن است که به عنوان یک شاخص در لایه پایینتر آشنایی با قرائت قرآن، در لایه بعدی روانخوانی و فهم معانی و لایههای بالاتر که کادر هم هستند، آشنایی با تفسیر و مفاهیم قرآن به عنوان شرط دستیابی به آن مرتبه پیشبینی شده است. البته کار بسیار گسترده است و فرهنگسازی آن زمان میبرد که انشاءالله ظرف دو سه سال آینده ما باید آن را کامل کنیم و در سازمان نهادینه شود.
رحیم قربانی، اولین مدیر عامل موسسه دارالقرآن بسیج مستضعفین
سردار نقدی با اشاره به رحیم قربانی اولین مدیر موسسه دارالقرآن که در برنامه «اهالی بهشت» هم حضور داشت، گفت: این کار بزرگی است و برعهده آقای دکتر قربانی با مسئولیتی که پذیرفتهاند، است که ما شاهد یک نهضت بزرگ با رقمهای میلیونی در زمینه آشنایی با ظاهر قرآن، بعد معانی قرآن و بعد هم تسلط بر مفاهیم قرآن باید باشیم که انشاءالله در لایه های بالاتر باید حتما به آن دست پیدا کنند.
وی افزود: طبیعتاً آثار و بازتاب این کار را در جاها و برنامه های مختلفی که بسیج دارد شاهد خواهید بود. از جمله این موارد میتوان به گروههای جهادی، برنامه راهیان نور و حتی برنامههای مربوط به شهدا که کار زیبا و مبتکرانه شهدای قرآنی نمونهای از این دست است که کسی تا به حال از این منظر به شهدا نگاه نکردهبود که از بین ایشان کسانی که قاری و حافظ قرآن و پیشتازان علوم قرآنی بودند جدا شده و به مردم جامعه و جوانان به عنوان الگو معرفی شوند.
سردار نقدی در انتهای سخنانش ابراز امیدواری کرد: انشاءالله به برکت این توجه بیشتری که به قرآن در بسیج می شود جلوههای آن را در جاهای مختلف بسیج ببینیم.
قربانی: اولویت دارالقرآن بسیج در پر کردن خلأهای قرآنی کشور است
«رحیم قربانی» مدیر دارالقرآن بسیج کشور در جشن عید فطر که همزمان با افتتاح دارالقرآن بسیج کشور نیز بود در سخنانی درباره توسعه این دارالقرآن و موانعی که بر سر راه وجود دارد، گفت: در ابتدا از آقایان پورموسوی، عسگری و حجتالاسلام والمسلمین بردبار، مدیران قبلی دارالقرآن طی بیست و چهار سال گذشته که همچون یک دوی امدادی این ماموریت را به من سپرده اند تشکر میکنم و امیدوارم از تجربیات آنها برای تحقق اهداف بر اساس منشور توسعه قرآنی استفاده کنیم، چراکه این منشور چند سالی است تدوین شده و باید در بسیج نیز در بحث توسعه قرآنی، تحولی شکل بگیرد تا از ظرفیت عظیم بسیج در کشور در جهت پر کردن خلأهای قرآنی گامهای اساسی برداشته شود.
وی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد بسیج همان طوری که شایسته بوده در مسیر تحقق فرمایشات رهبری گامهایی را برداشته، اما باید بیشتر از این باشد و قصدمان این است که بتوانیم بزرگترین شبکه قرآنی مردمی در کشور را راهاندازی کنیم.
قربانی افزود: در این راستا از بحث ریشهکنی بیسوادی قرآنی تا سهم بسیج از 10 میلیون حافظ قرآن کریم و توجه به تحولات قرآنی چون راهاندازی خانههای قرآنی، شهدای قرآنی و فعالیتهای بیشمار در این حوزه مدنظر ما است که گامهایی در این خصوص برداریم و دینمان را به قرآن ادا کنیم.
وی با اشاره به اینکه خلأهای قرآنی در کشور احصاء شده است، تاکید کرد: کمیته پایش شورای عالی انقلاب فرهنگی که همان توسعه فرهنگ قرآنی بوده، این خلأها را شناسایی کرده و سعی ما این است که در درجه اول برنامهریزیمان روی این خلأها باشد و در مرحله بعدی به نهادها، سازمانها و موسساتی که در زمینه قرآنی فعال هستند کمک خواهیم کرد.
مدیر دارالقرآن بسیج کشور در ادامه با تاکید بر اینکه هدف ما نشر فرهنگ قرآن در کشور است، گفت: ما دست همکاری متقابل برای تحقق این اهداف به سمت همه نهادها و موسسات دراز میکنیم و در برخی موارد که احساس کنیم تابحال به آنها پرداخته نشده، با قوت وارد خواهیم شد.
انتهای پیام/