اقدامات سردار سلیمانی در سد کردن توسعهطلبیهای رژیم صهیونیستی
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، حسین امیرعبداللهیان در نشست ابعاد سیاسی و راهبردی پیامدهای ترور سپهبد شهید سلیمانی که عصر امروز در دانشکده روابط بینالملل وزارتخارجه برگزارشد، گفت: سپهبد شهید سلیمانی در کنار دستگاه دیپلماسی، تلاشهای فراوانی در سد کردن فعالیتهای رژیم صهیونیستی در منطقه داشتند؛ چنانچه هم اکنون اسرائیل در یک منطقه کوچک در دیوارهای بتنی محصور شده بجای اینکه مرزهای خود را از نیل تا فرات گسترش دهد.
وی افزود: سپهبد شهید سلیمانی علیرغم همه تحولات شدید در منطقه هیچگاه از فعالیتهای رژیم صهیونیستی غافل نشدند و با توسعهطلبیهای این رژیم مقابله کردند.
دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دومین راهبرد سپهبد شهید سلیمانی در منطقه، مبارزه با تروریسم و حضور داعش بود، تصریح کرد: تلاشهای این شهید در مواجهه با صهیونیستها و تروریستها در منطقه باعث شد، سیاست تجزیه کشورهای منطقه به نتیجه نرسد.
وی افزود: بیدولتسازی یکی از کارهای آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی دولتهای عرب منطقه است که دومین ضلع ایجاد آنارشی در کشورهایی است که میخواهند آنها را بی دولت کنند. مانند کاری که عربستان در یمن میکند یا در لبنان و عراق شاهدیم.
امیر عبداللهیان در بخش دیگری از سخنانش گفت: ترور سپهبد شهید سلیمانی با هدف قدرت نمایی ترامپ و در سطح بالاتر ایالات متحده انجام شد که اگر با قدرت از سوی ایران پاسخ نمیگرفت، شاید معادله عوض میشد.
وی افزود: ترور سپهبد شهید سلیمانی با هدف افزایش تنش در منطقه و ایجاد هرج و مرج در منطقه انجام شد تا دولتسازی جدید در منطقه داشته باشند. همچنین این اقدام با هدف توجیه تداوم حضورشان در منطقه انجام شد.
امیرعبداللهیان با بیان اینکه منطقه پس از ترور سپهبد شهید سلیمانی متفاوت از زمان قبل از ترور اوست، گفت: با معادلهای که ایران رقم زد آنها دیگر به راحتی نمیتوانند در این منطقه خیمه بزنند البته به این راحتی هم خارج نمیشوند و با اشکال مختلف حضورشان را حفظ میکنند، ولی در بعد نظامی وضعیت متفاوت خواهد بود.
امیرعبدالهیان تاکید کرد: نگاه تامین حداکثری منافع ملی را با توجه به نفوذ خود در منطقه در کنار دستگاه دیپلماسی و سایر نهادهای ذیربط از جمله نیروی قدس و سردار شهید سلیمانی در دستور کار داشتهایم.
وی افزود: در مورد ویژگیهای شخصیتی سردار سلیمانی باید بگویم که با اینکه ایشان یک نظامی بود، ولی در مذاکره یک دیپلماتیک به عنوان واقعی کلمه بود. آقای ظریف بارها به این موضوع اشاره میکردند که جلسات مکرری با سردار سلیمانی داشتند. اینکه یک فرد نظامی صدها جلسه با دیپلماتی، چون ظریف که تجارب بسیار بالایی دارد، میگذارد نشان میدهد سردار سلیمانی چیزی در چنته داشته است.
امیرعبدالهیان با بیان اینکه سردار سلیمانی هر گاه فکر میکردند در مسیر جنگ باید به مسیر صلح بیایند، با زیرکی این کار را انجام میداد، گفت: مسئولیت عالی مذاکره در زمان گفتگوهای ایران، عراق و آمریکا را رهبری به سردار سلیمانی داده بودند.
مدیرکل امور بینالملل مجلس افزود: سردار سلیمانی برای هر مرحله از مذاکره صدها ساعت جلسه میگذاشت و تمام جزئیات را مطرح میکردند و حتی آداب تشریفات را یادآور میشدند. مثلا میگفتند اگر آمریکا به نهار دعوت کرد، به شرط حضور عراق بپذیرید. سلیمانی علاوه براینکه یک نظامی بود، دیپلمات هم بود، ایشان بصیرت سیاسی را در تمامی موضوعاتی که درگیر بودند به حد اعلی رسانده بود. ظرفیت سیاسی بالایی داشت.
وی با بیان اینکه سردار سلیمانی به جزییات مسایل اخلاقی و انسانی هم توجه ویژهای داشت، گفت: من زمانی به دیدار بشار اسد در دمشق رفتم و بعد از آن به خواست سردار سلیمانی به منطقه غوطه شرقی رفتم که در آن درگیری با داعش وجود داشت. این اتفاق در تابستان بود. ایشان برای من، چون میدانستند انجیر دوست دارم، نه تنها میوه را تهیه کرد، بلکه به هواپیما هم میفرستاد. این نشان میدهد که ایشان در اوج جنگ به مسائل ریز اهمیت میداد. سردار سلیمانی فرد کوچکی نبود و خلأ ایشان به راحتی پر نمیشود.
دستیار ویژه رئیس مجلس اظهارداشت: تصمیم به ترور سردار سلیمانی را نظام سیاسی آمریکا نگرفت، ولی تصمیم برای پاسخ ندادن به حمله به عین الاسد، را نظام سیاسی آنها گرفت. زمانی که ترامپ میخواست ترور سردار سلیمانی را اعلام کند، تنهایی آمد، ولی زمانی که برای موضوع پاسخ ایران به پشت تریبون آمد، همه مقامها حتی ژنرالها آمده بودند تا بگویند تصمیم عاقلانه گرفتهاند.
امیرعبدالهیان افزود:همه قدردان دستگاه دیپلماسی هستند که پاسخهای قوی در قضیه شهادت سردار سلیمانی به آمریکا داده شد و بستر لازم را برای پاسخ ایران را فراهم کردند.
وی افزود: محور مقاومت فقط سه کشور خاص نیست و دیگر کشورها هم برای تامین امنیت جمعی باید به این محور بپیوندند. سردار سلیمانی نقش مهمی در ایجاد ترتیبات سیاسی و امنیتی جدیدی که در مقطع جمهوری اسلامی شکل گرفت، داشته و به امید خدا تاثیر ایشان ادامه دار خواهد بود.
دستیار ویژه رئیس مجلس درباره رفتار کشورهای عربی بعد از ترور سپهبد شهید سلیمانی گفت: اتفاقی که بعد از اقدامات ایران در ساقط کردن پهپاد آمریکا و حمله پایگاه عین الاسد افتاد مخالف توافق ترامپ با کشورهای عربی و به خصوص عربستان و امارات بود. در آینده نه چندان دور شاهد رفتار بهتر و روشن تری میان ایران و کشورهای عربی خواهیم بود. بعد از قطع رابطه میان تهران و ریاض ما با عربستان مقابله به مثل نکردیم. تحولات اخیر می تواند به بازگشت روابط ایران با این کشورها به حالت طبیعی باشد.
وی درباره رسیدگی حقوقی و قضایی پرونده ترور سپهبد شهید سلیمانی نیز گفت: آیتالله رئیسی یک قاضی ویژه در مورد این پرونده تعیین میکنند و موضوع را در دادگاه محلی پی خواهند گرفت. همینطور در عراق نیز چنین دادگاهی شکل خواهد گرفت و نتیجه اعلام می شود.
امیر عبداللهیان درخصوص اهداف سفر سردار سلیمانی به عراق قبل از شهادتش گفت: ماموریتی که ایشان دنبال میکرد، تک بعدی نبود. از چند ماه پیش در موضوعات متعددی از جمله یمن، پیامهایی رد و بدل می شد. در برخی از این موضوعات در کنار وزارت خارجه سردار سلیمانی ورود داشتند. در موضوعاتی مانند عربستان افرادی مثل عادل عبدلمهدی کارهایی کردند تا تنش زدایی شود و همانگونه که نخست وزیر عراق گفت، سفر سردار سلیمانی برای همین امر بوده است.
وی در پایان درباره روسیه نیز گفت: با تجاربی که داشتم، فکر میکردم روسیه در دقیقه آخر هم پیمانان خود را فراموش میکند. ولی باید بگویم که روسیه پوتین با روسیه قبل از پوتین متفاوت است؛ ما میتوانیم با روسیه در مسائلی فراتر از سوریه همکاری کنیم و این همکاریها ادامه داشته باشد.