بیماریهای خود ایمنی و مرگ در کمین افسردهها
فربد فدایی متخصص اعصاب و روان و روانپزشک در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، با بیان اینکه افسردگی میتواند منجر به اختلال خواب در افراد شود، گفت: رعایت مسائل مربوط به بهداشت خواب از جمله عدم مصرف چای و قهوه در ساعات ابتدایی شب و همچنین وجود محیطی آرام و تاریک میتواند تا حدودی بر کاهش اختلالات خواب موثر باشد.
وی با تاکید بر اینکه برای شناختن اختلالات روانی و جسمی که باعث بی خوابی میشود باید فرد تحت نظر روانپزشک قرار گرفته تا وضعیت وی بررسی شود، افزود:در بسیاری از مواقع پزشک با بررسی بسیاری از نشانههای دیگر علت بی خوابی را تشخیص میدهد.
فربد اشاره به علایم افراد افسرده، گفت: فردی که دچار افسردگی شده دیگر چیزی خوشحالش نمیکند، چهره افسردهای داشته و به موارد ناخوشایند فکر میکند.
این متخصص اعصاب و روان با بیان اینکه زندگی برای فرد افسرده تیره و تار است، افزود: چنین فردی مرتب به مرگ و خودکشی فکر میکند و تمرکز فکری کمی دارد، البته که احساس خستگی مکرر نیز در این افراد شکایت میشود.
وی با تاکید بر اینکه افسردگی بیماری قابل درمانی است، تصریح کرد: بیش از ۸۰ درصد افراد افسردهای که تحت درمان قرار گرفته اند بهبود یافته اند.
فدایی با بیان اینکه در افراد افسرده کابوسهای ناخوشایند مکرر دیده میشود، گفت: محتوای خواب افراد افسرده تنها ماندن، گم شدن، مرگ و این نوع مسائل است.
این متخصص اعصاب و روان ادامه داد: طبق بررسیها کسانی که افسرده اند فعالیت سلولهای ایمنی در آنها کاهش یافته و مستعد بیماریهای عفونی، بدخیمی و سرطانها شده اند.
وی با بیان اینکه افسردگی باعث بالا رفتن مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی میشود، گفت: باید افسردگی درمان شود تا موارد دیگر نیز در افراد بهبود یابد.