۸ هفتگی جنین آغاز زمان احتمالی پوسیدگی دندانی/مصرف مواد معدنی از سوی مادران باردار ضروری است
شبناز صبوری متخصص بیماریهای دهان و دندان، فک و صورت در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، با اشاره به علل بروز پوسیدگی دندان و راهکارهای جلوگیری از آن، گفت: مبحث پوسیدگی دندان باید قبل از به دنیا آمدن کودک پیگیری شود، زیرا از ۸ هفتگی جوانه دندانهای شیری جنین زده میشود.
وی با بیان اینکه مصرف مواد معدنی از جمله کلسیم، فسفر، منیزیم و ... از سوی مادران باردار در داشتن دندانی سالم در کودکان و در نهایت بزرگسالی آنها موثر است، تصریح کرد: با توجه به اینکه دندانهای شیری در آینده دندانهای دائمی بسیار موثر هستند از این رو باید با برنامه ریزی مناسب جلوگیری خرابی یا پوسیدگی آنها را بگیریم.
صبوری با تاکید بر اینکه مصرف پروتئین در مادران باردار داربست استخوان و دندانهای جنین را تشکیل میدهد، گفت: اولین دندانهای شیری کودک از ۶ ماهگی شروع به درآمدن میکند تا حدودا ۲۴ الی ۳۰ ماهگی دندانها تکمیل میشوند از این رو از همان ابتدای ۶ ماهگی باید ملاقات کودک با دندانپزشک صورت گرفته تا توصیههای لازم به والدین داده شود.
این متخصص بیماریهای دهان و دندان ادامه داد: به مادران توصیه میکنیم که در هر شرایط زدن مسواک را فراموش نکنند، زیرا اولین کسی که میکروب پوسیدگی را وارد دهان بچه میکند مادران هستند.
وی همچنین با انتقاد از بوسیدن لب کودک گفت: متاسفانه بوسیدن لب کودک بسیاری از بیماریها دهان و میکروبهای دندانی را وارد دهان وی میکند.
متخصص بیماریهای دهان و دندان، فک و صورت همچنین بر ضرورت تمیز نگه داشتن دندانهای کودکان شیرخوار نیز تاکید کرد و افزود: توصیه ما به مادران این است که پس از هر بار شیر دادن به کودک دهان وی را با مسواک انگشتی یا حتی گاز استیریل تمیز پا کنند.