سه خطر و بلای طبیعی که تهران را تهدید میکند
به گزارش گروه فضای مجازی،رضا کرمی محمدی درباره مهمترین مخاطرات طبیعی شهر تهران گفت: نخستین مخاطره زلزله است، زنگ خطر زلزله سالها است که به صدا درآمده و پایشهای ما نیز نشان میدهد که گسلها در حال حرکت هستند، بنابراین اگر زلزلهای رخ دهد احتمال این که خسارت زیادی به تهران وارد شود بسیار زیاد خواهد بود و طبیعتا بیشترین آسیب نیز در بافتهای فرسوده و ساخت و سازهایی خواهد بود که روی گسل انجام شده است.
وی با بیان این که طی سالهای طولانی در شهرسازی و ساخت و ساز شهر تهران فرآیند به صورت مهندسی جلو نرفته است گفت: به همین دلیل نیز مسائل مربوط به مدیریت بحران در این طراحیها دیده نشده است.
وی دومین خطر تهران را خطر تغییر اقلیم اعلام کرد و افزود: تغییر اقلیم نتیجهاش سیل و بارندگیهای زیادی است که میتوانند خسارت زیادی به شهری مانند تهران وارد کند که البته در مقایسه با زلزله در رتبه بعدی قرار میگیرد. هنگام جاری شدن سیلاب، روددرهها نقش مهمی دارند و به همین دلیل باید برای رفع تصرف از حریم آنها اقدام کرده و به ایمنی این محلها حساس باشیم.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران فروریزش زمین را سومین مخاطره تهران توصیف کرد و گفت: البته باید توجه داشته باشیم فرونشست را با فروریزش اشتباه نگیریم. فرو ریزش فرآیندی ناگهانی است. مثلا آن چه در سال ۹۴ در شهران رخ داد یک فرو ریزش بود، اما فرو نشست سطح بزرگی دارد که ممکن است خرابی عمدهای در سازهها ایجاد نکند و به دلایل مختلفی رخ داده و در شهر ما نیز احتمال وقوع آن زیاد است.
کرمی محمدی با بیان این که نواحی جنوبی شهر تهران بیشتر از نقاط دیگر آن در معرض فروریزش و فرونشست قرار دارد گفت: فرونشست به شکل تدریجی انجام شده و از جمله در نقاطی از اطراف اتوبان بهشت زهرا چند نقطه را شناسایی کردیم که دچار فرو نشست شده و سطح زمین به پایین میرود.
به گفته رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با برنامهریزی و استفاده از ظرفیت تمامی دستگاهها در شهر و کشور میتوان تا حد زیادی از خطرات و عوارض این سه مخاطره جلوگیری کرد، اما باید توجه داشت که در این میان آموزش به مردم و استفاده از ظرفیت مشارکتهای مردمی نیز عامل مهمی است که نباید از آن غافل شد.