افزایش کلاهبرداری از طریق انتشار آگهی در سایتهای تبلیغاتی رایگان
به گزارش گروه جامعه ، سرهنگ حسین رمضانی سرپرست مرکز تشخیص و پیشگیری ازجرائم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به گستردگی جرائم سایبری دربرخی از سایتهای تبلیغاتی، اظهار داشت: گاهی اوقات در این سایتها با انواع تبلیغات کالا و خدمات از سوی مجرمان سایبری مواجه میشویم.
وی ادامه داد: مجرمان سایبری با تبلیغات تورهای گردشگری گرفته تا فروش اجناس عتیقه و آنتیک، دارو و حتی کالاهای مجرمانه و ممنوعه در اینگونه سایتهای آگهی به دنبال فریب شهروندان و سوءاستفاده از آنها هستند.
سرهنگ رمضانی فروش اموال مسروقه را یکی از موارد مجرمانه در سایتهای آگهینامه و تبلیغاتی دانست و تصریح کرد: شهروندان میبایست در خرید کالاهای تبلیغ شده در اینگونه سایتها از فروشندگان جعبه و کاغذ خرید مطالبه کنند به طور مثال برای خرید یک گوشی تبلیغ شده حتما جعبه گوشی که سریال جعبه با تلفن همراه یکی باشد را از فروشنده بخواهند چرا که اگر کالا سرقتی باشد فروشنده نمیتواند جعبه کالا را به شما بدهد.
این مقام مسوول یادآورشد: در صورت خرید کالا از اینگونه سایتها اگر سرقتی باشد شما به عنوان مالخر کالای سرقتی متهم میشوید بنابراین در خرید کالا دقت کنید تا شریک جرم مجرمان سایبری نشوید.
سرپرست مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا از دیگر شگردهای مجرمانه سایبری در این سایت را قیمتهای فوقالعاده پایین و شگفت انگیز دانست و گفت: در این شگرد مجرم با طرح این ادعا که مشتری دست به نقد برای کالای خود دارد از کاربران میخواهد برای مطمئن شدن از خریدشان حتما مبلغی را به عنوان بیعانه پرداخت کنند تا آنها کالا را برای خریدار نگهدارند و در پی دریافت مبلغ بیعانه، گوشی خود را خاموش کرده و دیگر پاسخگو نیستند.
سرهنگ رمضانی تاکید کرد: به هیچ عنوان قبل از گرفتن کالا یا خدمات مورد نظر هیچ وجهی بابت بیعانه به حساب فروشنده کالا یا خدمات تبلیغ شده واریز نکنید.
این مقام مسوول به شهروندان توصیه کرد: حتما بعد از دریافت کالا یا خدمات، پول را به حساب فرد واریز کنند تا در صورتی که کالا یا خدمات دریافتی مرغوب نبود و یا کالایی که ادعا میشد نبود سندی دال بر واریز پول به حساب فروشنده داشته باشید.
وی پرداخت وام را از دیگر شگردهای تبلیغ شده در این سایتها از سوی مجرمان سایبری خواند و گفت: در این شگرد مجرمان سایبری با دریافت مدارک شما به دنبال سوءاستفاده از این مدارک هستند و این امر میتواند برای شما دردسر ایجاد کند، لذا برای دریافت وام حتما از طریق بانکها اقدام کنید و به هیچ عنوان به آگهیهای پرداخت وام در این سایتها توجهی نکنید.
سرپرست مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا یادآور شد: فروش مراحل بازیهای مختلف آنلاین و امتیازات بازی از شیوههای دیگر مجرمان سایبری است که در آن بیشتر کودکان و نوجوانان هدف مجرمان سایبری هستند و در پی خرید مراحل بالاتر بازی یا امتیازات ویژه سایت به دام کلاهبرداران سایبری میافتند.
سرهنگ رمضانی به هموطنان هشدار داد:فروش کالاهای ممنوعه و مجرمانه از دیگر شگردهای مجرمان سایبری است، با این نیت که کاربران برای طرح شکایت به پلیس و مراجع قضایی مراجعه نمیکنند چرا که خرید و فروش اینگونه کالاها جرم بوده و خریدار اینگونه کالاها خود مجرم است.
سرپرست مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا در پایان با اشاره به سایت پلیس فتا، آن را دریچه ارتباطی این پلیس با شهروندان خواند و گفت: تقاضای ما از شهروندان عزیز این است که در صورت مواجهه با هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir لینک سامانه پاسخگویی به فوریتهای سایبری با پلیس فتا در میان بگذارند.