اشغالگری رژیم صهیونیستی در اراضی سوریه؛ قرارداد ۱۹۷۴ چگونه نقض شد؟
رژیم صهیونیستی رگبار حملههای هوایی را در سراسر سوریه به راه انداخته که در بحبوحه خلاء امنیتی ناشی از تحولات اخیر سوریه، به مراکز نظامی کلیدی حمله کرده است.
در نزدیکی شهر بندری لاذقیه، رژیم صهیونیستی یک تاسیسات پدافند هوایی را هدف قرار داد و به کشتیهای نیروی دریایی سوریه و همچنین انبارهای نظامی آسیب رساند.
در دمشق، پایتخت سوریه و اطراف آن تاسیسات نظامی، مراکز تحقیقاتی و اداره جنگ الکترونیک هدف قرار گرفتند.
دیدهبان حقوق بشر سوریه (SOHR)، گزارش داد که رژیم صهیونیستی «مهمترین سایتهای نظامی در سوریه ازجمله فرودگاهها و انبارهای آنها، اسکادرانهای هواپیما، رادارها، ایستگاههای سیگنال نظامی و بسیاری از انبارهای تسلیحات و مهمات را در مکانهای مختلف در اکثر استانهای سوریه هدف قرار داد.
رژیم صهیونیستی، که هم مرز با سوریه است، پس از سقوط اسد، نیروهای خود را به منطقه حائل در شرق بلندیهای جولان اشغالی فرستاد، اقدامی که وزیر خارجه این رژیم آن را «گامی محدود و موقت» به دلایل امنیتی عنوان کرد.
براساس گزارش دیدهبان، این رژیم همچنین طی ۴۸ ساعت «حدود ۲۵۰ حمله هوایی به خاک سوریه» را با هدف از بین بردن قابلیتهای نظامی این کشور انجام داده است.
رسانههای عبری به نقل از یک منبع ارشد امنیتی، این حملهها را بزرگترین عملیات هوایی انجام شده ازسوی نیروی هوایی رژیم صهیونیستی در تاریخ خود توصیف کردند.
حملههای نظاممند رژیم صهیونیستی به سوریه
رسول سردار، خبرنگار شبکه الجزیره در گزارشی از دمشق، گفت: حملههای اسرائیل به سوریه نظاممند است و آنها قصد دارند پایگاههای دفاعی سوریه را نابود کنند.
سردار، بیان کرد: حملههای اخیر اسرائیل سه فرودگاه اصلی -در حمص، قامشلی و دمشق- و همچنین انبارهای تسلیحات و دیگر پایگاههای نظامی استراتژیک را هدف قرار دادند.
خبرنگار شبکه الجزیره گفت: اسرائیل ادعا میکند که این کار را انجام میدهد، زیرا نگران است که این تاسیسات استراتژیک و تجهیزات نظامی به دست مخالفان بیفتد.
هیچ واکنش فوری از سوی دولت نجات آینده سوریه که محمد قاضی الجلالی، نخستوزیر دولت بشار اسد، روز دوشنبه گذشته با واگذاری قدرت به آن موافقت کرد، نشان نداد.
شورای روابط آمریکایی-اسلامی (CAIR) که یک گروه مسلمان آمریکایی است، دولت آمریکا را به دلیل حمایت مستمر از اسرائیل با وجود تشدید حملهها در منطقه مورد انتقاد قرار داد و گفت: مردم سوریه شایسته بازسازی کشورشان عاری از اشغال و خشونت خارجی هستند.
نقض قرارداد ۱۹۷۴ ازسوی رژیم صهیونیستی
حملههای هوایی رژیم صهیونیستی پس از آن صورت گرفت که نظامیان صهیونیست همچنین مناطق بیشتری را در منطقه حائل در نزدیکی ارتفاعات جولان اشغالی سوریه تصرف کردند.
به گفته نیروهای حافظ صلح سازمان ملل، این تهاجم توافق آتشبس ۵۰ ساله با سوریه را که منطقه حائل را ایجاد کرد، زیر پا گذاشت.
مروان بشاره، تحلیلگر ارشد سیاسی الجزیره گفت: اسرائیل از فرصتی که دمشق درگیر تغییر حکومت است، برای گسترش حضور خود در بلندیهای جولان و شاید فراتر از آن استفاده کرده است.
این کارشناس یادآور شد: اسرائیل آن را موقتی خواند، اما وقتی اسرائیل میگوید موقت است، ما پیامدهای آن را میدانیم؛ برای مثال، در کرانه باختری اشغالی، حدود شش دهه میگذرد.
- بیشتر بخوانید:
- تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
- پیامدهای سقوط حکومت بشار اسد
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، مدعی شد که توافقنامه مرزی ۱۹۷۴ با سوریه فروپاشیده شده است؛ او به ارتش رژیم صهیونیستی دستور داد منطقه حائل را در بلندیهای جولان اشغالی تصرف کند.
او گفت: ما پیش از هر چیز برای محافظت از مرزهایمان اقدام میکنیم؛ این منطقه نزدیک به ۵۰ سال است که بهوسیله یک منطقه حائل که در سال ۱۹۷۴ توافق شد، تحت کنترل بوده است.
یک منطقه حائل تحت نظارت سازمان ملل که بین بلندیهای جولان اشغالی و استان قنیطره قرار دارد، برای جداسازی نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی و سوریه ایجاد شد.
نیروی ناظر عدم مشارکت سازمان ملل (UNDOF) برای نظارت بر آتشبس و اطمینان از پایبندی هر ۲ طرف به توافق ایجاد شد؛ نیروهای UNDOF از سال ۱۹۷۴ در منطقه حائل مستقر شدهاند.
نتانیاهو روز یکشنبه گذشته همچنین مدعی شد که زنجیره حوادثی که منجر به کنار رفتن رژیم بشار اسد در سوریه شد، اعتبار دارد.
سازمان ملل میگوید ساختوساز رژیم صهیونیستی در امتداد یک منطقه حائل غیرنظامی با سوریه منجر به «نقض شدید» توافق آتشبس ۵۰ ساله شده است که خطر افزایش تنش در امتداد مرز مشترک آنها در بلندیهای جولان اشغالی را در پی دارد.
انتهای پیام/